Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 2.0quattro] amortyzatory tył, gdzie kupić?

ODPOWIEDZ
audi_sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.0quattro] amortyzatory tył, gdzie kupić?

Post autor: audi_sport » 14 lut 2014, 16:22

Witam, jako że czeka mnie wymiana wkładów amortyzatorów tylnych chciałbym coś więcej się dowiedzieć. Mam standardowe zawieszenie (nie jest obniżone), gdzie mogę kupić takie wkłady? W inter cars nie mają ... Znalazłem temat, że podejdą od C3, ale jaki konkretnie numer jest tych amorów z C3? Wg. etki ja potrzebuję 893513031AP, tyle że nigdzie ich nie mają ... Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Dawid

Staram się unikać kupowania tego rodzaju części przez internet, ale chyba będę musial zaryzykować. Wydaje mi się, że takie Monroe będą OK, co Wy myślicie?
http://www.iparts.pl/czesc/amortyzator, ... produktowe

Albo Kayaba

http://e-autoparts.pl/amortyzator-premi ... eview=true

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Michal
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG
Kontakt:

Post autor: bloku » 14 lut 2014, 17:12

KYB są tylko olejowe i mam takie u siebie. Słabo znoszą złe nawierzchnie. Lepiej jakbys poszukał używki gaz-olej i dał zregenerować do porządnej firmy (takie też mam i przejeździły i nadal jeżdżą od października bez jakicholwiek wycieków - a latały po lesie, lotnisku i normlanych drogach)

audi_sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audi_sport » 14 lut 2014, 17:23

bloku pisze:KYB są tylko olejowe i mam takie u siebie. Słabo znoszą złe nawierzchnie. Lepiej jakbys poszukał używki gaz-olej i dał zregenerować do porządnej firmy (takie też mam i przejeździły i nadal jeżdżą od października bez jakicholwiek wycieków - a latały po lesie, lotnisku i normlanych drogach)
A co myślisz o tych Monroe z pierwszego linku? Są to amortyzatorki gazowe.

Slawo777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawo777 » 22 lut 2014, 20:01

Cześć :-) Monroe hmm ja odradzam,mamy olejowe w b3 i w Coupe.Po miesiącu się wylały w obu ale w różnym okresie.Reklamacja uznana ale ile to roboty :shock: W b3 nadal trzymają w miarę dobrze ale w Coupe wylały się z przodu a tył słabo trzyma hmm po dwóch latach eksploatacji.Zdecydowałem się teraz na KYB gazowe które już czekają na rezanie.Mniejsza z tym gdzie kupiłem ale tyłu nie było na aukcjach allegro.Gość jednak znalazł w sklepie po numerach:
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Amortyzatory i sprężyny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl