[90 q NG] auto pływa na boki na postoju...
[90 q NG] auto pływa na boki na postoju...
Witam panowie.Jak kręcę kierą na postoju to przód auta delikatnie pływa na boki.Dodam że ostatnio było wszystko wymieniane w przednim zawieszeniu i była robiona geometria kół.I tu pytanie czy tak powinno być i czy wy też tak macie w swoich autkach? <quattro>
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2008, 18:46 przez nowy200, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba wiem o co koledze chodzi
Jeżeli samochód stoi w miejscu i załóżmy, że mamy koła skręcone na maxa w lewo, następnie kręcimy kierownicą na maxa w prawo to tak jakby przód samochodu przesuwał się w lewo czy w prawo już nie pamiętam.
Ale takie zjawisko przynajmniej u mnie ma miejsce nie jest ono duże, ale da się zaobserwować. Inaczej będzie na kołach 17'' 225/45 a inaczej na 15'' 195/65.
Jest to normalne ponieważ zmieniają się kąty ustawienia koła, ja to tak tłumaczę.
Jeżeli samochód stoi w miejscu i załóżmy, że mamy koła skręcone na maxa w lewo, następnie kręcimy kierownicą na maxa w prawo to tak jakby przód samochodu przesuwał się w lewo czy w prawo już nie pamiętam.
Ale takie zjawisko przynajmniej u mnie ma miejsce nie jest ono duże, ale da się zaobserwować. Inaczej będzie na kołach 17'' 225/45 a inaczej na 15'' 195/65.
Jest to normalne ponieważ zmieniają się kąty ustawienia koła, ja to tak tłumaczę.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
nowy200, proszę nie używać wielokrotnie po sobie znaków typu wykrzyknik, znak zapytania itp. To niezgodne z regulaminem: viewtopic.php?t=6284.