[1.9E SD + LPG] Co to za patent?
-
- Forum Audi 80
[1.9E SD + LPG] Co to za patent?
Przymierzam się do małego remontu zawieszenia i tym samym wymiany amortyzatorów. Problem polega na tym, że ktoś z poprzednich właścicieli wykonał dziwny patent przy kielichach amrtyzatorów co widać na załączonych zdjeciach.
Czy ktoś spotkał się już z czymś takim, wie czemu ktoś tak zrobil i po co? Ewentualnie co na to zaradzić?
Pozdrawiam
Czy ktoś spotkał się już z czymś takim, wie czemu ktoś tak zrobil i po co? Ewentualnie co na to zaradzić?
Pozdrawiam
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
ja to bym wcale niespawal tego spawy przy takcih drganiach moga puscic
a poduszka oryginalnie jest trzymana na 3 sruby wiec jakbys mial kielichy on innego to wyciolbys tylko te pospawane na wiekszy otwor i podlozyl nowe kielichy od spodu i przykrecil srubami do resztki starych kielichow tyle ze srub juz wiecej niz 3.
i w taki sposob przy podobnej awari kielichow mogl bys je normalnie odkrecic i wymienic na drugie.
a poduszka oryginalnie jest trzymana na 3 sruby wiec jakbys mial kielichy on innego to wyciolbys tylko te pospawane na wiekszy otwor i podlozyl nowe kielichy od spodu i przykrecil srubami do resztki starych kielichow tyle ze srub juz wiecej niz 3.
i w taki sposob przy podobnej awari kielichow mogl bys je normalnie odkrecic i wymienic na drugie.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tomek, jesteś pewny tego o czym piszesz?a poduszka oryginalnie jest trzymana na 3 sruby
Patryk, po prostu ktoś w ten sposób zmniejszył sobie średnice otworów w kielichach - tylko pytanie, po co?
Zanim zaczniesz kupować nowe części, to zdemontuj kolumny i przyjrzyj się górnym poduszkom. Coś mi się zdaje, że dedykowanych poduszek do tego modelu, to tam nie znajdziesz.
-
- Forum Audi 80
Czyli istnieje prawdopodobieństwo, że ktoś kupił nie takie poduszki a konkretniej za małe i zmniejszył sobie średnice kielichów żeby pasowały? Albo i tych poduszek nie ma wcale bo myślę, że znając pomysły ludzi to i tak może być.
Czyli na daną chwilę trzeba by wyjąć amortyzator z kolumny i zobaczyć jak to wygląda od spodu?
A co z takimi "talerzykami", że tak to nazwę, co powinny być od góry pod śrubami? Bo widziałem coś takiego u kolegi w Audi a u mnie tego nie ma w ogóle. Aczkolwiek przyglądając się zdjęciom to na lewym zdjęciu widać, że chyba ten "talerzyk" ktoś wspawał w kielich. Bo na prawym to widać kawałek jakiegoś płaskownika naspawanego na wierzch.
Czyli na daną chwilę trzeba by wyjąć amortyzator z kolumny i zobaczyć jak to wygląda od spodu?
A co z takimi "talerzykami", że tak to nazwę, co powinny być od góry pod śrubami? Bo widziałem coś takiego u kolegi w Audi a u mnie tego nie ma w ogóle. Aczkolwiek przyglądając się zdjęciom to na lewym zdjęciu widać, że chyba ten "talerzyk" ktoś wspawał w kielich. Bo na prawym to widać kawałek jakiegoś płaskownika naspawanego na wierzch.
-
- Forum Audi 80