[80 B4 1Z] Denerwujące stukanie
To wiem, tylko żeby to zrobić trzeba chyba wykręcić wszystko ? Bo to chyba nie jest od strony felgi ?rczopik2 pisze:Dodam że stukać może różnież sprężyna w kielichu. Są tam dwie blaszki które zabezpieczają przesuwanie sie sprężyny na boki. W różnich przypadkach pomaga ich przygięcie lub odgięcie. U mnie było to drugie.
Nie musisz nic wyjmować, no chyba że podnośnik z bagażnika :mrgreen:OGr pisze:To wiem, tylko żeby to zrobić trzeba chyba wykręcić wszystko ? Bo to chyba nie jest od strony felgi ?rczopik2 pisze:Dodam że stukać może różnież sprężyna w kielichu. Są tam dwie blaszki które zabezpieczają przesuwanie sie sprężyny na boki. W różnich przypadkach pomaga ich przygięcie lub odgięcie. U mnie było to drugie.
Podnosisz przód do góry, sprężyna się rozciąga i masz lepszy dostęp.
Możesz ściągnąc koło jak Ci niewygodnie.
Młotek, płaski przecinak i zaginasz lub odginasz te blaszki.
Nie zaszkodzi dać odrobine smaru w te miejsca.
Częsty przypadek po wymianie amorków.
panowie żeby nie zakładać nowego tematu postanowiłem sie podłączyć...
u mnie sprawa wygląda tak że po odpaleniu na zimnym silniku i delikatnym dodaniu gazu słychać delikatne brzęczenie, jakis metaliczny dźwięk...
natomiast przy ruszani to juz jakby jakaś blacha miała odpaść....
jak dostanie troszkę temperatury to "brzęczenie" wycisza się...
nasłuchiwałem już kilka razy ale to głównie przy ruszaniu stuka więc ciężko zlokalizować
może jakieś pomysły...
czy możliwe że to popękany środek w katalizatorze stuka??
[ Dodano: 2010-07-08, 21:21 ]
więc właśnie wróciłem z kanału i brzęczenie słychać w okolicach turbiny...
nadal nie mam koncepcji co to :-|
u mnie sprawa wygląda tak że po odpaleniu na zimnym silniku i delikatnym dodaniu gazu słychać delikatne brzęczenie, jakis metaliczny dźwięk...
natomiast przy ruszani to juz jakby jakaś blacha miała odpaść....
jak dostanie troszkę temperatury to "brzęczenie" wycisza się...
nasłuchiwałem już kilka razy ale to głównie przy ruszaniu stuka więc ciężko zlokalizować
może jakieś pomysły...
czy możliwe że to popękany środek w katalizatorze stuka??
[ Dodano: 2010-07-08, 21:21 ]
więc właśnie wróciłem z kanału i brzęczenie słychać w okolicach turbiny...
nadal nie mam koncepcji co to :-|