[B4 coupe 2,3 NG] Jakie sprezyny obizajace do 17
No wlasnie musze poszukac i popytac sie bo nie wiem jakie obnizenie wybrac. Niepamietam jakie mam ET, ale kolka troche wystaja za obrys samochodu. Z tylu mam jakies amorki gazowe, a z przodu byly zmieniane, ale nie znam ich firm poniewaz nie ja je zmienialem . Amorki sa zalozone z seryjnymi sprezynami czarne z rozowo-bialymi kropkami. Wydaje mi sie ze wiecej jak -30mm nie bede obnizal poniewaz przod troche trze na tych kolach i po obnizeniu zeby nie tarlo caly czas 8-) a zmiany opon nie mam w planach
kolego te springo są do B4Macieju pisze:Witam, panowie podepne sie do tematu. Rowniez posiadam coupe 2,3NG i na allego niemoge znalesc nic konkretnego typu weitec, eibach, H&R. Znalazlem cos takiego
http://moto.allegro.pl/item523063034_sp ... 0_mts.html
Mam felgi borbet T 16/9 z oponkami 225/45
mam założone na ori amorkach -40 i jest gicior :mrgreen: z tego co wiem to w B3 nie ma problemu ze zmianą sprężynek z tyłu.Wystarczy odkręcić amorki w środku autka(na kluczyk 17 z tego co pamiętam) pużniej na dole przy zawieszeniu oczywiście trzeba podnieść autko byle nie za zawieszenie :lol: wyciągasz amorka zakładasz sprężynke i wkładasz amorka spowrotem celując nim w otwór znajdujący się w kielichu karocy.Nie jest to takie trudne tylko cza troche cierpliwości <ok>
witam podłacze sie do tematu mam kilka pytań odnosnie obnizenia audi coupe
turlam sie na felgach 17 8,5cala szerokosci ET15 wiec rant felgi jest rowno z rantem błotnika opony to 215/45R17 i w zwiazku z tym że skonczyły mi się amortyzatory zapadła decyzja o obniżeniu autka w gre wchodzi obniżenie 40/40 i teraz moje pytanie czy lepiej :
- zakupić spreżyny obniżające i markowe amortzatory np koni
- kupić cału kit obniżający tzn sprezyny i amory tej samej firmy mysle nad weitwc
- może proponyjecie całkowicie cos innego
- co myslicie o zawieszeniach firmy TA TECHNIX kto ma jakies doswiadczenie z tą firma
może macie jakis sprawdzonych sprzedawców u których sie zaopatrzyliscie jest troche tego ale mam niemiłe doswiadczenia z tymi internetowymi sklepami tuningowymi
zgóry dzieki za odp
turlam sie na felgach 17 8,5cala szerokosci ET15 wiec rant felgi jest rowno z rantem błotnika opony to 215/45R17 i w zwiazku z tym że skonczyły mi się amortyzatory zapadła decyzja o obniżeniu autka w gre wchodzi obniżenie 40/40 i teraz moje pytanie czy lepiej :
- zakupić spreżyny obniżające i markowe amortzatory np koni
- kupić cału kit obniżający tzn sprezyny i amory tej samej firmy mysle nad weitwc
- może proponyjecie całkowicie cos innego
- co myslicie o zawieszeniach firmy TA TECHNIX kto ma jakies doswiadczenie z tą firma
może macie jakis sprawdzonych sprzedawców u których sie zaopatrzyliscie jest troche tego ale mam niemiłe doswiadczenia z tymi internetowymi sklepami tuningowymi
zgóry dzieki za odp