[All Audi 80] Krótka piłka SACH czy BILSTEIN
[All Audi 80] Krótka piłka SACH czy BILSTEIN
Zastanawiam sie którą firmę amorów wybrać? Oczywiście chodzi o gazowe amortyzatory na przód. Ma ktoś doswiadczenia?
Amory mam zamiar zmienić bo szukam żródła pukania, zostały mi już tylko amortyzatory, moje stare olejowe KYB wsumie już też troche zużyte i auto takie wybujane.
Cały czas myślałem nad SACHSem ale u braciaka po wymianie nadal coś stuka w zawiasie i tez boje sie ze to amory wiec może jednak BILSTEIN?
Jeździ ktoś?
Amory mam zamiar zmienić bo szukam żródła pukania, zostały mi już tylko amortyzatory, moje stare olejowe KYB wsumie już też troche zużyte i auto takie wybujane.
Cały czas myślałem nad SACHSem ale u braciaka po wymianie nadal coś stuka w zawiasie i tez boje sie ze to amory wiec może jednak BILSTEIN?
Jeździ ktoś?
Ostatnio zmieniony 11 sty 2014, 20:55 przez marszall, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie te wszystkie wypociny to ogólny bełkot.
nie bede się przeciez zastanawiał czy olej czy gaz i czy jakies monroły czy inne Krafty.
Górna półka tylko i pytam konkretnie do użytkowników
Sachs - ok/nie ok - puka/nie puka
Bilstein - ok/nie ok - puka/nie puka
PS. interesuje mnie nawet najmniejszy szelest;P
nie bede się przeciez zastanawiał czy olej czy gaz i czy jakies monroły czy inne Krafty.
Górna półka tylko i pytam konkretnie do użytkowników
Sachs - ok/nie ok - puka/nie puka
Bilstein - ok/nie ok - puka/nie puka
PS. interesuje mnie nawet najmniejszy szelest;P
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
no i teraz mam zagwozdę
bilstein zamarzł olejowo gazowy czy sam olejowy? Bo gazówki rzadko zamarzają.
To już kurna nie wiem co kupić, u braciaka Sachsy pięknie pracują sztywniutko sie jeździ ale on tak samo jak ja ma juz wszystko wymienione i nadal coś puka (poduchy od Golfa IV) wiec nie chce w ydawać 300 pln i mieć to samo
bilstein zamarzł olejowo gazowy czy sam olejowy? Bo gazówki rzadko zamarzają.
To już kurna nie wiem co kupić, u braciaka Sachsy pięknie pracują sztywniutko sie jeździ ale on tak samo jak ja ma juz wszystko wymienione i nadal coś puka (poduchy od Golfa IV) wiec nie chce w ydawać 300 pln i mieć to samo
- karolas123
- Forum Audi 80
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
Podzielam zdanie kolegi zserty, Bilstein b6.Nie wiem jakie masz auto czy oske czy Quattro ale mozesz Sobie jeszcze kupic B8.Ewentualnie podjedz do ASO po Boge( z tego co pamietam te byly na pierwszy montaz).I nie ma co porownywac amorkow produkowanych 15-20 lat temu do terazniejszych produkcji.Kiedys po prostu wszystko bylo lepsze bo projektowane na 200-300 tys bezawaryjnej jazdy po polu a nie jak teraz 50 tysi po lusterku i amorek wylany.20 lat temu nikt na niczym nie oszczedzal a teraz kazdy na wszystkim.