[90 b3 NG] Łożysko a poduszka amortyzatora?
[90 b3 NG] Łożysko a poduszka amortyzatora?
Witam. Jako że zaszła potrzeba wymiany przednich amortyzatorów pomyślałem że przy okazji warto by zainwestować jak juz to bedzie rozebrane w łożyska amortyzatorów. W hurtowni powiedzieli mi że są dwa rodzaje grubości 37mm i 41 mm a autem potrzebuje jeździć wiec nie chce tego rozbierać tylko po to zeby obaczyć który podejdzie. Nie orientuje sie ktoś w temacie jakie były montowane w Audi 90 b3 2.3 quattro sedan rok 1989 ? Aha i gdyby ktos miał schemat budowy amorka mojego to tez byłbym dozgonnie wdzieczny bo gosciu mowił cos jeszcze o poduszkach amortyzatora i nie wiem czy je też wymieniac przy okazji. A wybor amorków padł na Bilstein B4 gazowe Z uszanowaniem Lajon
Re: [90 b3 NG] Łożysko a poduszka amortyzatora?
Lajon pisze:Witam. Jako że zaszła potrzeba wymiany przednich amortyzatorów pomyślałem że przy okazji warto by zainwestować jak juz to bedzie rozebrane w łożyska amortyzatorów. W hurtowni powiedzieli mi że są dwa rodzaje grubości 37mm i 41 mm a autem potrzebuje jeździć wiec nie chce tego rozbierać tylko po to zeby obaczyć który podejdzie. Nie orientuje sie ktoś w temacie jakie były montowane w Audi 90 b3 2.3 quattro sedan rok 1989 ? Aha i gdyby ktos miał schemat budowy amorka mojego to tez byłbym dozgonnie wdzieczny bo gosciu mowił cos jeszcze o poduszkach amortyzatora i nie wiem czy je też wymieniac przy okazji. A wybor amorków padł na Bilstein B4 gazowe Z uszanowaniem Lajon
Wiec tak łożysko amortyzatora kup razem z poducha a nei jakis szmelc gdzie poducha oddzielnie lozysko oddzielnie jak chcesz pojezdzic o w ostatecznosci zakup LEMOFRDER lub ori BOGE nie sluchaj bzdur nizsze wyzsze tylko niech ci da o nr 8A0 412 323 D ten nr jest do twojego mojego sedana i innych audiolek 80 i 90 patrzylem w etke wiec zgadza sie napewno
-
- Forum Audi 80
LEMOFRDERA nie polecam. Dobra firma ale ten element chyba słabo robią. Kupilem rok temu i przy zakladaniu wyczułem że łozysko ma minimalny luz któreg nie powinno posiadać. Kupilem w zestawie z poduszką.Po załozeniu było słychac lekkie, delikatne pukanie. nie mogłem dojśc co to ale z teraz po niecałym roku puka juz lośno na dołkach i denerwuje. Ja teraz zastanawiam się nad Bogę. Co o tym sądzicie?
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
ja jezdze juz na drugim komplecie BOGE zakupionym w serwisie bo febi padaly po 300 km pierwszy komplet BOGE popsulem z wlasnej glupoty teraz mam drugi komplet i jestem zadowolony polecam jak BOGE nie pomoze to nie liczmy ze jaki kolwiek zamiennik cos zmieniPanaspirant pisze:LEMOFRDERA nie polecam. Dobra firma ale ten element chyba słabo robią. Kupilem rok temu i przy zakladaniu wyczułem że łozysko ma minimalny luz któreg nie powinno posiadać. Kupilem w zestawie z poduszką.Po załozeniu było słychac lekkie, delikatne pukanie. nie mogłem dojśc co to ale z teraz po niecałym roku puka juz lośno na dołkach i denerwuje. Ja teraz zastanawiam się nad Bogę. Co o tym sądzicie?
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
cinekp82 pisze:Zmieni poduszka z łożyskiem (plastikowym) SHARAN GALAXY ALHAMBRA (trzeba dokupić jeszcze nakrętkę bo jest inna)
Testujemy już 4ty miesiąc w B3 a cichutko jest jak w A8 <ok>
U mnie Boge wytrzymały 2 miesiące
Teraz będę do siebie wkładał patentowy zestaw i zobaczymy jak długo wytrzymają
Bardzo ciekawe cinekp82, napisz coś więcej o tym zabiegu bo też mam lemfordera i chyba już sie rozleciał
- wampir1988
- Audi 80 Klub
- wampir1988
- Audi 80 Klub
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- wampir1988
- Audi 80 Klub
No właśnie kolega wyraźnie napisał
i dlatego chcę wiedzieć czy pasuje komplet bez problemu czy trzeba coś modzić. Pytałem w sklepie i poducha z łożyskiem do sharana kosztuje 42 zł jakiejś niemieckiej firmy nie febiZmieni poduszka z łożyskiem (plastikowym) SHARAN GALAXY ALHAMBRA (trzeba dokupić jeszcze nakrętkę bo jest inna)