[80 B4 ABK] mocowanie amorków przód
- mariusz_Poland
- Forum Audi 80
[80 B4 ABK] mocowanie amorków przód
witam.Koledzy ja mam taki problem.Przednie zawieszenie stuka ale tylko przy nierównościach (inaczej jest twarde) .Auto zbadane na diagnostyce wsio jest ok.Martwią mnie z kolei mocowania amorków do karoserii czy tu może tkwić problem?(zdjęcia)chodzi mi głównie o odległość między miseczką a karoserią na jednym mocowaniu mam jakąś podkładkę plastikową przeciętą z 1 strony na 2 brak jej.Teraz druga rzecz,w które amorki wyposażyć auto w gazówki czy lepiej gazowo-olejowe facet w stacji serwisowej powiedział mi,że mogę mieć założone gazówki i dlatego auto jest twarde.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2007, 15:08 przez mariusz_Poland, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Witam.
Ta plastykowa obwódka niczemu aż tak niesłuży(chyba że się mylę to poprawią mnie inni)
Jeśli masz auto twarde to mogą być mocno żużyte amortyzatory(olej w nich zrobił się bardzo gęsty) bądź założone jakieś sztywniejsze. Amtryzator gazowy dobrze dobrany do samochodu nie powoduje że auto jest bardzo twarde. U mnie był olej tak gęsty że nawet nie chiał wycecieć z rur przy wymianie amorków a ich skuteczność była w granicach 85% Ione zame też pukały na nierównościach bo miały luz poprzeczny na tłoczyskach.
Ta plastykowa obwódka niczemu aż tak niesłuży(chyba że się mylę to poprawią mnie inni)
Jeśli masz auto twarde to mogą być mocno żużyte amortyzatory(olej w nich zrobił się bardzo gęsty) bądź założone jakieś sztywniejsze. Amtryzator gazowy dobrze dobrany do samochodu nie powoduje że auto jest bardzo twarde. U mnie był olej tak gęsty że nawet nie chiał wycecieć z rur przy wymianie amorków a ich skuteczność była w granicach 85% Ione zame też pukały na nierównościach bo miały luz poprzeczny na tłoczyskach.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
widzę kolego że też próbujesz rozwiązać odwieczny problem audi stuki, a co do twoich pytań to te te plastikowe podkładki na miseczkach były seryjnie i służą do tego ze jak podnosisz samochód to to miseczko obija się o kielich ot takie zabezpieczenie. ale proponuje odkręcić miseczki podnieś samochód opuścić wahacz maks na dół i obadać poduszkę, u mnie jest tak zużyta że aż się rozwulkanizowała, a co do odległości to jak dla mnie wygląda ok. Amortyzatory na nasz stan dróg tylko olejowe.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
które to jest poduszka amortyzatora? może ktoś na jakimś rysunku pokazać? ja wymieniłem też już amortyzatory i to co na zdjęciach i był spokój przez ok 2tyg a potem znowu to samo, stuki(raczej zgrzytania) jak by metal o metal, na dołkach
edit. u mnie też jest bardzo twardo, jak wjade za szybko w jakiś dołek to aż czuje w kręgosłupie i boje się że szyby popękają :lol:
edit. u mnie też jest bardzo twardo, jak wjade za szybko w jakiś dołek to aż czuje w kręgosłupie i boje się że szyby popękają :lol:
wiec poduszka kolumny Mc Phersona wygląda tak jak na tej aukcji z allegro.pecet pisze:które to jest poduszka amortyzatora? może ktoś na jakimś rysunku pokazać?
Jest to element zawieszenia który dość czesto psuje sie (wynika to z jakosci czesci) dlatego dobrze jest odżałować troche wiecej € i kupić orginały.
LINK DO AUKCJI -> Poduszka Kolumny Mc Phersona
przepraszam za kryptoreklamę ale jeszcze nie sciągnołem programu ETKA wiec korzystam z czego sie da
Witam ja mam może głupie pytanie no ale poprostu nie orientuje sie bardzo w budowie mc persona. A pytanie jest takie: Czy przu odkrecaniu tej sruby na górze w miseczce musze zakładać sciagacze na spreżyny? Chodzi mi o to ze musze sprawdzic stan poduszek i łożysk bo mam dziwne stuki w zawieszeniu i wszystko juz sprawdzone poza tymi poduchami.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- mariusz_Poland
- Forum Audi 80
RE
dzięki koledzy za pomoc przestałem się już przejmowac stukami w zawieszeniu doszedłem do wniosku^^ Jezdzic az klęknie^^ przekopałem całe przednie zawieszenie jest wszystko OK a dalej stuka więc jeśli ktoś dojdzie do innego wniosku proszę o wpis :lol:
TEN TYP TAK MA
TEN TYP TAK MA