tak jak w temacie co mi doradzicie
co do utwardzenia słyszałem że się wkłada jakieś gumy między zwoje wiecie może jakie to gumy i gdzie je można kupić ??
i jak obniżyć moją b2 ciąć sprężyny czy włożyć od czegoś innego czy jeszcze coś innego ???
[B2 1,6 td] obniżenie i utwardzanie
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Poza pogorszeniem amortyzacji nic to nie da...Jurek666 pisze:co do utwardzenia słyszałem że się wkłada jakieś gumy między zwoje wiecie może jakie to gumy i gdzie je można kupić ??
Chcesz się zabić proszę bardzo tnij <ok>i jak obniżyć moją b2 ciąć sprężyny czy włożyć od czegoś innego czy jeszcze coś innego ???
Odpowiedź jest prosta albo szukasz zestawu springów obniżanych dedykowanych do Twojego auta albo nie robisz nic... Poza tym takie tematy już były i zostały ostro skrytykowane (nie dziwne dla czego - ludzka głupota nie zna granic - nikogo oczywiście nie obrażając). Życzę powodzenia <ok>
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
żeby było dobrze to tanio nie będzie. Sprężyny oryginalnie utwardzone i obniżające dobrej firmy np Apex, które można założyć do oryginalnych amortyzatorów. Lub całość czyli kpl amortyzatory i sprężyny np Weitec. 1 opcja może zamknąć się w 400-600zł , 2 opcja 800-1500zł. Czasem klubowicze mają na zbyciu takie całe zawieszenia bo wiedzą że kiepsko się jeździ po polskich autostradach na czymś takim i chcą wrócić do oryginału.
- Fighter001
- Forum Audi 80
na allegro sa sprezyny obnizajace za ok 300 wiec mozesz zakupic. Utwardzania nie polecam ze wzgledu na stan polskich drog. Kolega ma w golfie sport zawieche gleba taka ze zaciera miska o nie rownosci i jezdzi sie tym jak w kolysce zero przyjemnosci i przyczepnosci bo na dziurach odrywa sie od drogi. Ja osobiscie propnuje zainwestowac w nowe oryginalne zawieszenie.