witam.dziś zakupiłem amortyzatory do swojej b4 i po włożeniu jednego do podstawy jest luz na górze widoczny na zdjęciu (stary amorek był na ścisk i ledwo go wyjąłem)
czy to jest w porządku???
przy nowym amorku były jescze jakiś wkład(1), podkładka(2) i nakrętka(3)
jak założę 1 to luz jest bardzo minimalny ale niewiem gdzie ma być 2
a może te amory są nie dobre ale takie mi dali w inter cars
prosze o pomoc
dzięki
[B4 All] Pierwsza wymiana amorków przód=problem
[B4 All] Pierwsza wymiana amorków przód=problem
Ostatnio zmieniony 09 paź 2010, 17:54 przez pawko81, łącznie zmieniany 1 raz.
- tokarka606
- Forum Audi 80
Żeby nie tworzyć kolejnych tematów pozwolę sobie podłączyć się pod ten. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale czytałem w którymś z tematów na tym forum (niestety nie potrafię go teraz odnaleźć) że montując wkład amortyzatora do kolumny należy wlać w nią olej ????
Proszę utwierdźcie mnie w tym przekonaniu lub sprowadźcie na prawidłową drogę
Coś mi dzwoni ale nie wiem .... w jakiej to parafii
tak dokladnie wskazane jest wlanie troche oleju gdyz olej tlumi ewentualne stuki wkadu amora gdy jest luz, poprostu olej go zasysa .pozdroMareq pisze:Żeby nie tworzyć kolejnych tematów pozwolę sobie podłączyć się pod ten. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale czytałem w którymś z tematów na tym forum (niestety nie potrafię go teraz odnaleźć) że montując wkład amortyzatora do kolumny należy wlać w nią olej ????
A masz tu na myśli jakiś specjalny - w sensie dajmy na to hydrauliczny, czy jakiś inny po prostu olej??myster pisze:tak dokladnie wskazane jest wlanie troche oleju gdyz olej tlumi ewentualne stuki wkadu amora gdy jest luz, poprostu olej go zasysa .pozdroMareq pisze:Żeby nie tworzyć kolejnych tematów pozwolę sobie podłączyć się pod ten. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale czytałem w którymś z tematów na tym forum (niestety nie potrafię go teraz odnaleźć) że montując wkład amortyzatora do kolumny należy wlać w nią olej ????