[COUPE ABK] Problem z zawieszeniem mts -60/-60
Gdybym to ja miał gwarancję do mojego zawieszenie to bym sie pytał kłócił..
Też dlugo zastanawialem sie jakiej firmy i po tym jak nie znalazlem zlej opinii o AP i nadarzyła się okazja zakupu kompletu nowych 400pln taniej ale bez gwarancji to nie zastanawialem się..
Ja wymieniałem jeszcze poduchy amortyzatorow z przodu co moze miec wplyw na wysokosc oraz dopiero zauwazylem ze przednie w stosunku do tylnych są do gory nogami, tzn gestszy zwojem w inna strone ale czy to moze robic roznice??
Też dlugo zastanawialem sie jakiej firmy i po tym jak nie znalazlem zlej opinii o AP i nadarzyła się okazja zakupu kompletu nowych 400pln taniej ale bez gwarancji to nie zastanawialem się..
Ja wymieniałem jeszcze poduchy amortyzatorow z przodu co moze miec wplyw na wysokosc oraz dopiero zauwazylem ze przednie w stosunku do tylnych są do gory nogami, tzn gestszy zwojem w inna strone ale czy to moze robic roznice??
a ja powiem wam koledzy ze kupilem z miesiac temu nowiutki kit MTS-a 60/40 do sedana i jak narazie nie narzekam....stoje rowno, nie tak jak piszecie ze tyl wyzej itd. jedynie mialem obawy ze bedzie strasznie twardy ale nic z tych rzeczy...jak dla mnie to kompromis pomiedzy deska a komfortem A8 cos posrodku...ja osobisie jak narazie chwale, nie narzekam zobaczymy jak dlugo:) poza tym przy wymienie zawiechy powymienialem wszystkie gumki,drazki wszystko co jest gumowego w zawieszeniu na mayle HD i jest calkiem zajebiscie! :mrgreen: teraz musze jeszcze tylko geometire zrobic i wszycho ...
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
wrzuć jakieś zdjęciepavloprod pisze:Panowie i Panie!
Mam zagwozdkę gdyż kupiłem zestaw zawieszenia AP
http://apshop.pl/pl/5378-Zawieszenie-ki ... ce-ap.html
o obniżeniu:
- 40 przód
- 30 tył
I tylne zawieszenie jest zauważalnie niżej od przedniego!
Nie mam pojęcia co z tym zrobic.
Mało tego lewa strona jest minimalnie nizej od prawej jesli patrzec tylko na tył.
ja mam same springi -40/-30 i jestem zadowolony, jest równo ale tylko dlatego, że nowe poduchy były 2 razy wyższe od starych, więc po roku to i tak się zbytnio jeszcze nie uklepały
Nie wiem czy jest różnica ale my tu piszemy o Coupe a Ty masz sedana. Proszę o wypowiedź bardziej doświadczonych czy jest różnica. Bo z tego co widziałam to szwagier ma sedana i na seryjnym zawieszeniu między coupe a sedanem była znaczna różnica - moja coupe stała niżej niż sedan.YoGii pisze:a ja powiem wam koledzy ze kupilem z miesiac temu nowiutki kit MTS-a 60/40 do sedana i jak narazie nie narzekam....stoje rowno, nie tak jak piszecie ze tyl wyzej itd. jedynie mialem obawy ze bedzie strasznie twardy ale nic z tych rzeczy...jak dla mnie to kompromis pomiedzy deska a komfortem A8 cos posrodku...ja osobisie jak narazie chwale, nie narzekam zobaczymy jak dlugo:) poza tym przy wymienie zawiechy powymienialem wszystkie gumki,drazki wszystko co jest gumowego w zawieszeniu na mayle HD i jest calkiem zajebiscie! :mrgreen: teraz musze jeszcze tylko geometire zrobic i wszycho ...