zgadzam się pod warunkiem, że są ori springi jeszcze a co jeśli już były wymienione? czy inni producenci też stosują oznaczenia w postaci kropek?orsa_83 pisze: demontujesz koło i na zwojach powinieneś mieć "kropki", czyli fabryczne oznaczenie określające jej typ
[B4 1.9 1Z] Sprężyna wzmocniona vs standard
- antares2000
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
- antares2000
- Forum Audi 80
A czy przy wymianie sprężyn trzeba też wymienić te elementy gumowe , które zaznaczyłem na poniższej fotce?
A jeśli jest zalecana ich wymiana to proszę powiedzcie, jakich producentów szukać tych gum? Ja znalazłem na razie JP oraz Optimal. Czy ktoś z was orientuje się, czy te firmy to coś porządnego czy to raczej jakiś badziew?
A jeśli jest zalecana ich wymiana to proszę powiedzcie, jakich producentów szukać tych gum? Ja znalazłem na razie JP oraz Optimal. Czy ktoś z was orientuje się, czy te firmy to coś porządnego czy to raczej jakiś badziew?
- antares2000
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
antares2000, kolego te gumy zużywają się w baaardzo małym stopniu więc wątpię też by u ciebie były wywalone, więc sklepu z reguły nawet ich na stanie nie mają tylko sprowadzają na życzenie.
Sam sobie kupiłem ale się okazało że moje są w super stanie więc je zostawiłem a nowe leżą - może kiedyś. A zapłaciłem coś z 5 zł - chyba.
Co do producentów się nie wypowiem.
Sam sobie kupiłem ale się okazało że moje są w super stanie więc je zostawiłem a nowe leżą - może kiedyś. A zapłaciłem coś z 5 zł - chyba.
Co do producentów się nie wypowiem.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z