mam pytanko. czy sprezyny do TDI i benzyny np 2.0 czy 1.6 bedą takie same?
przewertowalem forum i nic nie znalazłem na ten temat :roll:
[B4 TDI] sprężyny TDI i benzyna takie same?
Witam, jeśli chcesz to zrobić żeby miało ręce i nogi to bez ETKI lub Etosa bedzie ciężko. Rodzajów sprężyn do B4 naliczyłem w tych katalogach chyba ze 20. Różnią się one między sobą czasem znacznie, a czasami tylko o piczy włos. Najłatwiej, jeśli chodzi o sprężyny, dobierać je według barwnych oznaczeń. Z tego co spojrzałem, do diesla 1Z i AAZ będą pasowały od benzyniaków NG, ABT, ABK, ADW. POwodzenia
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Normalnie bedą pasować, róznica wagi jest znikoma pozatym jak już to na tych od benzyn może Ci lekko siąść auto max 1-1.5cm wiec przy serii różnica praktycznie zadna, biorąć po uwage iż stare spreżyny i tak są wyekspoatowane i ugniecione wiec pewnie nawet róznicy nie bedzie. Jesze tlko na wszelki wypadek nadmieni iż tył od wersji liimo jest mikkszy niż od wersji avant.
ja chce wymienic ze sportowych na zwykle bo mnie denerwuje twarde zawieszenie. chce miec w końcu komfort... jezdze czasami ojca A4 B6 i chce cos chociaz zblizonego do tamtego komfortu a nie omijac kazdą nawet najmniejszą dziure.
a do takich (zwyklych) sprezyn jakie amorki przednie? olejowe Kayaby beda ok?
a do takich (zwyklych) sprezyn jakie amorki przednie? olejowe Kayaby beda ok?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Jak chcesz miekko to olejowe bedą ok firma wg uznania, wiadomo najlpiej z tych lepszyk. Szkoda ze nie masz avanta bo mam komplecik ori spezyn leża i rdezwieja w garażu, musz w takim wypadku szukać kompletu najlpeiej z jednego auta i najlpeiej takie które nie targało przyczepy na haku bo w innym wypadku bedzie kicha. Jak zdecydujesz sie kompletowac np przód osobno i tył to moge poratować przodem bo tył odpada.