Pany i Panie oświećcie mnie bo nie wiem czy mi mechanik przyciemnia czy tak jest faktycznie a mianowicie: mam założone sprężynki niebieskie H&R i coś tak od czasu do czasu mi w autku tak jakby sie zbieżność przestawiała czasem cos puknie przy mcPhersonie, pojechalem na zbieżność i meches twierdzi że talerzyki osadcze(te pod łożyskiem oporowym) do spężyn są za małe (w sensie oryginalne)
a sprężyna ma większą średnice i nie układa sie dobrze w talerzyku, przez co wędruje to tu to tam i taki jest tego objaw jak pisałem na początku
hmm tak dumając retorycznie to może i ma racje sprężyny mam wg nr seryjnego: pasujące do mojego mobila czy zatem można gdzies dostać inne talerzyki czy meches wali w ciula ???
[B4 ALL] talerzyki do springów
[B4 ALL] talerzyki do springów
Ostatnio zmieniony 04 sie 2011, 09:35 przez mortar, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
tak temat poprawnie nazwany, jezeli jestes pewien ze masz sprezyny dedykowane do auta to w takim wypadku talerzyk musisz miec nie z tego auta... inne opcji nie widze, najlepiej podnies samochod, sciagnij kolo, i spojrz na gorne mocowanie sprezyny i czy rzeczywiscie ten talerzyk jest przekrecony, istnieje tez mozliwosc ze podczas montazu danych sprezyn ktos nie dopatrzyl czy dobrze talerzyk przylega na sprezynie i tak skrecil auto, a jezeli sprezyna jest dosyc napieta to objawy byly by calkiem znormalizowane