witam.
koledzy mam zamiar wymienic tylne sprezyny bo strasznie siedzi dupa i nie wiem czy mam kupic uzywane ze szrotu czy nowe, moze ktos juz przerabial ten temat bo przegladajac forum to nic zbytnio nie moglem znalesc i jak by co to na jakie firmy zwrocic uwage.
pozdrawiam
[B4 1z 94r Avant] wymiana sprezyn. Jakie?
[B4 1z 94r Avant] wymiana sprezyn. Jakie?
Ostatnio zmieniony 10 lip 2011, 19:08 przez myster, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
przydają się, łatwo zdemontować całość mając ściągacze, ściągacze 2 szt. kupisz już za 20-30 zł, opłaca się na pewno bo nie raz się jeszcze mogą przydać
mocowanie jest takie że odkręcasz śrubę u dołu jedną i 4 śruby mocujące wszystko do budy, i całość wędruje na stół, a tam spokojnie demontujesz amortyzator i wyciągasz sprężynę
mocowanie jest takie że odkręcasz śrubę u dołu jedną i 4 śruby mocujące wszystko do budy, i całość wędruje na stół, a tam spokojnie demontujesz amortyzator i wyciągasz sprężynę
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
zapodałem u siebie w sedanie na tył KF z avanta, przestało mi przy obciążeniu dobijać na nierównościach, auto przestało siedzieć na tyle i podniosło cię ciut do góry, do avanta proś o sprężyny wzmacniane, na allegro jest gość który ma takie sprężyny i za 2 szt. + przesyłka wynosi to ok 260 zł.
http://www.allegro.pl/item342594455_mar ... n_tyl.html
http://www.allegro.pl/item342594455_mar ... n_tyl.html
dzienki koledzy za nakierowanie z tymi wzmacnianymi bo mi by to nawet do glowy nie przyszlo
aha i jeszcze jedno, milego sprzedawcy pytam sie o odboje i o oslony do avanta na tyl na amory , i sie problem pojawil ze niemogl ich znalesc w tym katalogu tak jakby wogule ich nie bylo czy co, no nic podziekowalem mu i pojechalem do innego i incydent sie powtorzyl spotkal sie ktos z takim przypadkiem,od czego moze pasuja lub jaka maja dlugosc bo myslalem kupic jakas dluzsza i poprostu ja skrucic, co o tym myslicie??
jeszcze raz dzienki pozdrawiam
aha i jeszcze jedno, milego sprzedawcy pytam sie o odboje i o oslony do avanta na tyl na amory , i sie problem pojawil ze niemogl ich znalesc w tym katalogu tak jakby wogule ich nie bylo czy co, no nic podziekowalem mu i pojechalem do innego i incydent sie powtorzyl spotkal sie ktos z takim przypadkiem,od czego moze pasuja lub jaka maja dlugosc bo myslalem kupic jakas dluzsza i poprostu ja skrucic, co o tym myslicie??
jeszcze raz dzienki pozdrawiam