[80 B4] 1.9 TDI
[80 B4] 1.9 TDI
Witam wszystkich po raz kolejny.
Na forum zarejestrowany jestem od wakacji, czyli od momentu gdy kupiłem swój pierwszy samochód :] Od dzieciństwa ojciec wpajał mi, że jedyne słuszne samochody to Mercedes, Audi, VW (zresztą tata miał i ma nadal tylko samochody tych marek )
Po prawie miesiącu poszukiwań stałem się posiadaczem Niuni
Audi 80 B4 sedan 1993 rok, 1.9 TDI (1Z) 90KM@182Nm (czyli seria)
Wyposażenie szału nie robi:
- Elektryczne szyby przód
- elektryczne lusterka
- podgrzewane lusterka
- obrotomierz
- halogeny
- centralny zamek + alarm (pilot)
- wspomaganie
Audio:
- Pioneer DEH 2920MP
- Podszybie: Phonocar Titanium
- Tył: Alpine SXE - 1725S
26.04.2008
Mniej więcej w takim stanie zewnętrznym go kupiłem, tzn nic nie było zmieniane od wakacji, jedynie zostały wymienione wszystkie elementy eksploatacyjne. Moje plany to zmienić ten ochydny mieszek, ringi na zegary, przednie kierunki białe zamiast srebrnych, małe rezanko świateł cofania, jakieś fajniejsze alu no i może pozbęde się tego spojlera + listwy pod kolor i to by było na tyle
Nic wielkiego, a to dlatego bo seria jest piękna
A tutaj druga fura w rodzinie.
Mercedes BENZ W124 E300 (czyli tak zwana 124 w e klasie) 1995r 3.0 diesel 136KM 12v
[foto niebawem]
Na forum zarejestrowany jestem od wakacji, czyli od momentu gdy kupiłem swój pierwszy samochód :] Od dzieciństwa ojciec wpajał mi, że jedyne słuszne samochody to Mercedes, Audi, VW (zresztą tata miał i ma nadal tylko samochody tych marek )
Po prawie miesiącu poszukiwań stałem się posiadaczem Niuni
Audi 80 B4 sedan 1993 rok, 1.9 TDI (1Z) 90KM@182Nm (czyli seria)
Wyposażenie szału nie robi:
- Elektryczne szyby przód
- elektryczne lusterka
- podgrzewane lusterka
- obrotomierz
- halogeny
- centralny zamek + alarm (pilot)
- wspomaganie
Audio:
- Pioneer DEH 2920MP
- Podszybie: Phonocar Titanium
- Tył: Alpine SXE - 1725S
26.04.2008
Mniej więcej w takim stanie zewnętrznym go kupiłem, tzn nic nie było zmieniane od wakacji, jedynie zostały wymienione wszystkie elementy eksploatacyjne. Moje plany to zmienić ten ochydny mieszek, ringi na zegary, przednie kierunki białe zamiast srebrnych, małe rezanko świateł cofania, jakieś fajniejsze alu no i może pozbęde się tego spojlera + listwy pod kolor i to by było na tyle
Nic wielkiego, a to dlatego bo seria jest piękna
A tutaj druga fura w rodzinie.
Mercedes BENZ W124 E300 (czyli tak zwana 124 w e klasie) 1995r 3.0 diesel 136KM 12v
[foto niebawem]
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2012, 11:32 przez Gocek, łącznie zmieniany 4 razy.
- EwelinaCzarna
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Trochę skłamałem pisząc "seria jest piękna" bo nie do końca moje B4 prezentuje serię (mam na myśli zderzak o którym wspomniałeś) Jednak według mnie z lampami zespolonymi prezentuje się lepiejDYZIO pisze:[...]Super niunia naprawdę bardzo ładna a przód ty robiłeś czy już kupiłeś taką :?: Jak możesz to zapodaj zdjęcie samego przodu
Auto przyjechało jakieś 1,5 roku temu z Francji i domyślam się, że tam zmieniono zderzak i dodano te "chromowane" obwódki wokół tapicerki drzwi (bo nie spotkałem sie z czyms takim wczesniej) a wątpie aby poprzedni właściciel bawił się w takie zmiany
Zresztą lakier na zderzaku jest w identycznym stanie jak na innych elementach (auto było malowane, bo znalazłem kila śladów świadczących o tym, prawdę mówiąc nie dziwie się, auto ma 15 lat a poprzedni lakier pewnie zmatowiał/utlenił się jak nikt nie dbał o niego więc Francuzik wolał go pomalować ;D)
Jak pstrykne fotki przodu to dodam je do pierwszego posta.
Skomentuje swoją wypowiedz, prawdę mówiąc koloru niuni nie mogłem znieść dobre 3 miesiące po zakupie (ale mówiłem sobie, kolor nie jezdzi) zawsze podobały mi się (i podobają nadal) czarne/granatowe, jednak rozglądając się po innych B4 dzisiaj jestem przekoanny, że zadbana czerwień nalepiej pasuje do B4 :] Błysk i blask.Gocek pisze:Kolor: Jedyny słuszny dla B4
wiem, też mi się strasznie nie podoba i zmieniam go od sierpnia 2007, ale jakoś sklep jest mi nie po drodzenoorbi pisze:w Twojej zmieniłbym tylko mieszek na cały czarny, bo ten ździebko za agro...
Dzięki za pozytywne opinie
Sugerujesz, że od sierpnia 2007 jeżdżę bez kierunków? :mrgreen:hct pisze:musisz chyba dokupic kierunki bo to sa jakies zaslepki przy halogenach przynajmniej tak wygladaja na zdjeciach jakby byly tam szare zaslepki
Lampy są zespolone, w miejscu gdzie 'zwykłe' B4 ma kierunki ja mam postojówki, natomiast te 'zaślepki' (tak to wygląda) to kierunki, dobrze migają, nie ma problemu z ich widocznością.
Jak już wspomniałem nie podobają mi się one i mam zamiar zmienić je na Clear
Lubie sobie pomacać :> ale jakbyś podrzucił mi na PW albo w tym topicu login sprzedawcy od ktorego kupiles to byłbym wdzięcznynoorbi pisze: ja kupiłem na allegro za grosze cały ze skórki, polecam, bardzo dobra jakość <ok>