Wielki powrót tematu - nowe fotki na pierwszej stronie. Zapraszam do komentowania.
Są wielkie plany na wiosnę - i też dlatego piszę, aby się Was poradzić.
- rozrząd
- sprawdzić zawieszenie i ewentualnie wymieniać
- hamulce – piszczenie przód
- czujnik temperatury cieczy chłodzącej
- ustawienie zapłon – sprawdzenie całego aparatu, świec, wtryskiwaczy (brak mocy)\
- wymiana uszczelniaczy (zbyt duży pobór oleju)
- sprawdzenie i ewentualna wymiana płynów ustrojowych (wspomagania, hamulcowego, chłodzącego). I tu mam pytanie: jakie płyny (szczególnie hamulcowy i wspomaganie) polecacie?
- dobranie dobrego oleju dla auta
- filtr powietrza i oleju (przy wymianie oleju)
- sonda lambda - tu oczywiście tylko oryginał, żadnych zamienników.
- wariowanie paliwa na desce
- pojechanie na komputer do Boscha. I tu kolejne pytanie - jak sprawdzaliśmy na skanerze VAG to gówno można było sprawdzić - ba, wyświetlał się DIGIFANT 1.6 ! To by oznaczało, że mam komputer w silniku od 1.6 ? :lol:
Kolejna kwestia: chciałem założyć sobie żarówki Philips Blue Vision na przód. Nie ma żadnych przeciwwskazań ku temu? (soczewki odpadają, bo mam inne wydatki).
No i w środku:
- mam do wymiany całe zegary i tak pomyślałem, żeby może sobie komputer założyć, skoro i tak mam inwestować. Tylko kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać (marny ze mnie elektronik).
- jak mogę zaślepić dziury po korbach w boczkach, bo nie ukrywam, że z przodu elektryczne szybki się pojawią

- inne osłony przeciwsłoneczne (z klapką na lusterko i z podświetleniem)
- dodatkowe zegary w miejscu popielniczki
- głośniki. I tu kolejne pytanie - jakie głośniki polecacie? U mnie są w desce rozdzielczej przy szybie przedniej oraz w boczkach tylnich drzwi. Poza tym mam radio Blaupunkt Melbourne 27, ale może przy zmianie głośników zmieniłbym i radio.
- podłokietnik. Aczkolwiek nie wiem, jak ja to wykombinuje :mrgreen: