interesowałem się tym tematem jak posiadałem Nissana Maximę zza Wielkiej wody i znajomy prokurator stwierdził, że ostatnie orzecznictwo w tej sprawie(2006), Sądu Najwyższego oznajmia , iż tablice rejestracyjne nie są dokumentem w świetle prawa. Tyle sobie przypominam ale jeśli Krystianowi nie przeszkadza taka tablica to proponuję mu dać spokój bo jeszcze się zamknie w sobie i nie będzie dalej rezał swojego Audi <ok>duo pisze:od razu mówię wam, że upierdliwy policjant może was skierować do grodzkiego za podrabianie dokumentu państwowego :mrgreen:
Audi 80 B4 przód Cabrio, Borbet A, gwint KW, skóra, tył US
grinch, rozwiązanie, które ty podajesz jest jedynie "do czasu". Trafisz na kontrolę drogową i nie dość, że pozbędziesz się dowodu rejestracyjnego, to jeszcze narazisz się na zarzut fałszerstwa tablic rejestracyjnych. Wiadomo, że tablica o wymiarach us wyglądałaby lepiej, jednak nigdy nie będzie ona mieć naklejki homologacyjnej, która jest wymagana na tablicach rejestracyjnych...
... Naklejkę też można załatwić od innej tablicy ;pBastek pisze:grinch, rozwiązanie, które ty podajesz jest jedynie "do czasu". Trafisz na kontrolę drogową i nie dość, że pozbędziesz się dowodu rejestracyjnego, to jeszcze narazisz się na zarzut fałszerstwa tablic rejestracyjnych. Wiadomo, że tablica o wymiarach us wyglądałaby lepiej, jednak nigdy nie będzie ona mieć naklejki homologacyjnej, która jest wymagana na tablicach rejestracyjnych...
Jak się bawić to na całego
... Pozdro Krystian
grinch, policja nie jest taka głupia. W Polsce funkcjonują tylko 2 typy tablic rejestracyjnych i na pewno jednym z nich nie jest wersja us. Co do pomysłu przeklejenia naklejki homologacyjnej, to nie jest to zbyt dobry pomysł, gdyż będzie widać ślady jej ściągania.
Co do zabawy, to jasne że można się bawić na całego, tylko dlaczego z tego powodu ryzykować procesem karnym...
Co do zabawy, to jasne że można się bawić na całego, tylko dlaczego z tego powodu ryzykować procesem karnym...
Bastek pisze:grinch, policja nie jest taka głupia. W Polsce funkcjonują tylko 2 typy tablic rejestracyjnych i na pewno jednym z nich nie jest wersja us. Co do pomysłu przeklejenia naklejki homologacyjnej, to nie jest to zbyt dobry pomysł, gdyż będzie widać ślady jej ściągania.
... Masz całkowitą rację
I dlatego ja nigdy nie założe USA z tyłu bo ta tablica kwadratowa mnie wkur
Pozdro Pany i Koniec Spamu na temat USa look tył
- przemko1982
- Audi 80 Klub
- przemko1982
- Audi 80 Klub