[80 b2 coupe] Audi 80 coupe by Mlody321
[80 b2 coupe] Audi 80 coupe by Mlody321
Autko odzyskane po 8 latach od policji :D:D Stało w garażu i nie jest z nim tak źle jak sie wydawało. Narazie brudny i zakurzony. W dowodzie mam rocznik 1979 ale chyba cos z tym nie tak bo w koncu miał przebite numery. Ku mojemu zdziwieniu nawet olej z silnika nie cieknie. Jutro zmieniam płyny swiece kable i uruchomie gada.
Ja go kupiłem w takim stanie jak wyglądaa. Zderzak z przodu jest od zwykłej... trzeba to zmienić. Lampy zmyje bo to lakier i moze będzie lepiej wyglądać. A buda tragedia??? Zniszczona nie jest jak ją umyje zrobie nowe foty i auto troszkę odżyje. Reszta jest ori więc nie wiem co sie koledze nie podoba
Raczej bede chciał wrócić do serii. Przód to wiem że jest od b4.
Maske moze zmienie ale to duzy koszt za te pieniążki wole powymieniać co ważniejsze. a z lakierem bede mial problem bo z tego co pamietam to ostatnią puszke brałem ze sklepu jak go kupiłem bo domalowywany był zderzak i błotnik.Całe auto było lakierowane gdzieś w 2001 lub 02. Z zewnątrz buda jest w rewelacyjnym stanie. Ciekawe jak podłoga jutro się okaze, ale stał na hali gdzie nie było wilgoci.Myślę że jak zrobie polerke to lakier będzie wyglądał jak nowy. Jutro ocenie stan powymieniam gumy w zawieszeniu opłacam oc i jade na przegląd zobaczymy jak amory hehehe pewnie ich nie ma.
Maske moze zmienie ale to duzy koszt za te pieniążki wole powymieniać co ważniejsze. a z lakierem bede mial problem bo z tego co pamietam to ostatnią puszke brałem ze sklepu jak go kupiłem bo domalowywany był zderzak i błotnik.Całe auto było lakierowane gdzieś w 2001 lub 02. Z zewnątrz buda jest w rewelacyjnym stanie. Ciekawe jak podłoga jutro się okaze, ale stał na hali gdzie nie było wilgoci.Myślę że jak zrobie polerke to lakier będzie wyglądał jak nowy. Jutro ocenie stan powymieniam gumy w zawieszeniu opłacam oc i jade na przegląd zobaczymy jak amory hehehe pewnie ich nie ma.
mlody321, w pełni zgadzam się z kolegą duo.Z zewnątrz wygląda tragicznie.Moment bo ręce mi opadły z klawiatury...Rozumiem że auto stało troszkę czasu na policyjnym parkingu ale powinieneś szybko coś z nim robić i chyba nawet nie pokazywać więcej w takim stanie.Maska z tym grillem od b4 wygląda paskudnie.Te światełka w przednim zderzaku chyba z Żuka.Tylne lampy i pas do wywalenia.Ta naklejka na tylnej szybie AUTO TUNING "U SIWEGO" do wywalenia bo na pewno "Siwemu"od tej reklamy na Twoim aucie klientów nie przybędzie :mrgreen: Nawet nie mówię o wnętrzu auta bo go nie widać i o stanie mechanicznym po tym czasie jak stał.Czeka Cię masa MASA pracy i pieniędzy by to jakże piękne auto doprowadzić do stanu takiego jak kiedyś zrobiła to fabryka.Mam nadzieję że się nie zniechęcisz i pokażesz za jakiś czas auto po doprowadzeniu do ładu. Powodzenia i samych zwycięstw. :mrgreen:
uzywaną maskę czarną mozna za 100 dorwać wolałbym chwilowo takie rozwiązanie niż to co jest obecnie .. mysle, że nie byłoby to głupie - pomyśl o tym. Wg mnie dużo pracy wymaga uporanie się z efektami fantacji siwego, który mam nadzieję zajął się czym innym i już nie kaleczy aut. Ogólnie pozdrawiam., Duo.
Hehehe Siwyy..... on mi sprzedał to auto i on je popsuł
Lampki od żuka.... założyłem je bo nigdzie nie dało sie kupić wtedy ori zderzaka...allegro jeszcze nie było , więc lampki po to bo wcale nie było. Zderzak mam nadzieje znajde ori i bedzie ok.
Dobry pomysł z tą czarną maską. Ciekawe co tam wogole za silnik jest 1,6?? Jutro zrobie zdięcia silnika moze ktos mi powie co tam siedzi bo w dowodzie mam tylko ze to audi nsu 1,6. silnik jest malutki wiec moze byc, tylko to nsu mnie zastanawia
Lampki od żuka.... założyłem je bo nigdzie nie dało sie kupić wtedy ori zderzaka...allegro jeszcze nie było , więc lampki po to bo wcale nie było. Zderzak mam nadzieje znajde ori i bedzie ok.
Dobry pomysł z tą czarną maską. Ciekawe co tam wogole za silnik jest 1,6?? Jutro zrobie zdięcia silnika moze ktos mi powie co tam siedzi bo w dowodzie mam tylko ze to audi nsu 1,6. silnik jest malutki wiec moze byc, tylko to nsu mnie zastanawia
Faktycznie auto woła o pomstę do nieba...- bez obrazy. Jest to egzemplarz po jakiejś niezłej rzeźbie (tylna szyba od wersji 5-cio cylindrowej- wycieraczka, brak gniazda anteny- czyżby szpachla?, szyberdach- wydaje mi się że tylko i wyłącznie w wersjach 5-cio cylindrowych, słubek środkowy w kolorze czarnego matu - wyznacznik 5-cio cyl.).
To co pasowałoby do modelu z przed lift'u (przed 84 rokiem) to:
-chromowana listwa dachowa;
-waskie listwy ozdobne;
-tzw. płaskie szklo reflektorów przód;
-niski spojler jako,że to teoretycznie 4-cylindrówka;
-powinny być wąskie zderzaki;
Co do maski to faktycznie można tanio kupić (pamiętaj że pasuje też od zwykłych b2).
Ale jak to mawiają dla chcącego nic trudnego, dużo pracy, serca i pieniędzy i doprowadzić go do blasku.
Pozdrawiam i życzę jak najlepszego z autem.
To co pasowałoby do modelu z przed lift'u (przed 84 rokiem) to:
-chromowana listwa dachowa;
-waskie listwy ozdobne;
-tzw. płaskie szklo reflektorów przód;
-niski spojler jako,że to teoretycznie 4-cylindrówka;
-powinny być wąskie zderzaki;
Co do maski to faktycznie można tanio kupić (pamiętaj że pasuje też od zwykłych b2).
Ale jak to mawiają dla chcącego nic trudnego, dużo pracy, serca i pieniędzy i doprowadzić go do blasku.
Pozdrawiam i życzę jak najlepszego z autem.