Zapytaj Samego Uszatego co ja tam będe plotkował. <rotfl>Loczek pisze:Tzn.?? <ok> 8-) :oops:chmiel25 pisze:Powiedz to Słonikowi
Audi Competition Q
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
Loczek, jeżeli ma to być gaz to wstaw silnik który:
a) jest popularny,
b) nie jest skomplikowany do wymiany'
c) jeździ na gazie.
Ja cały czas szukam zastępstwa dla ACE i największe szanse daje ADR.
Poczytaj ten temat: https://audi80.pl/all-alternatywa-dl ... light=swap
Przy okazji dziękuję Łukaszowi za rady.
Jeżeli chcesz dalej ACE to zabierz wszystko co mam pod maską (poza osłoną akumulatora) za 700 zł :lol:
a) jest popularny,
b) nie jest skomplikowany do wymiany'
c) jeździ na gazie.
Ja cały czas szukam zastępstwa dla ACE i największe szanse daje ADR.
Poczytaj ten temat: https://audi80.pl/all-alternatywa-dl ... light=swap
Przy okazji dziękuję Łukaszowi za rady.
Jeżeli chcesz dalej ACE to zabierz wszystko co mam pod maską (poza osłoną akumulatora) za 700 zł :lol:
Kolejna bolączka:
- mega wyrąbane przednie tuleje tylnych wahaczy- i będę je mieć dopiero na poniedziałek, bo nigdzie na miejscu nie mają- sztuka 42 zł (LEMFORDER).
- mega wyrąbane przednie tuleje tylnych wahaczy- i będę je mieć dopiero na poniedziałek, bo nigdzie na miejscu nie mają- sztuka 42 zł (LEMFORDER).
Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, 16:01 przez Loczek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
chmielu, zalezy co ktos potrzebuje. Nie kazdy jest kozakiem na swiatłach. Do tego wymieniony przez ciebie 2.0 jest nowszą jednostka a co za tym idzie droższą.
Myśle że Loczkowi chodzi o cos co nie będzie kłopotliwa jednostka, popularną ze względu na dostępność części oraz z osiągami zbliżonymi do 2.0 16V.
Też marzy mi się motor kozak z przyspieszeniem poniżej 8 do setki ale wiem że trzeba tez oceniać swoje umiej a mocny motor naprzykład w moim przypadku nie jest wskazany.
Do miasta przyspieszenie w granicach 9 sekund wystarcza.
Pozatym tez trzeba pamietać że mając rodzinę ciężko wywalić spory sos na inwestycje motoryzacyjne.
Myśle że Loczkowi chodzi o cos co nie będzie kłopotliwa jednostka, popularną ze względu na dostępność części oraz z osiągami zbliżonymi do 2.0 16V.
Też marzy mi się motor kozak z przyspieszeniem poniżej 8 do setki ale wiem że trzeba tez oceniać swoje umiej a mocny motor naprzykład w moim przypadku nie jest wskazany.
Do miasta przyspieszenie w granicach 9 sekund wystarcza.
Pozatym tez trzeba pamietać że mając rodzinę ciężko wywalić spory sos na inwestycje motoryzacyjne.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, 16:01 przez rafalaudi1, łącznie zmieniany 1 raz.
Loczek napisałem ci już wcześniej żebyś to sprawdził bo wiedziałem że będą do wymiany, tak samo jak podwójne tulejki w zwrotnicy na dole. To stała bolączka tych aut.Loczek pisze:Kolejna bolączka:
- mega wyrąbane przednie tuleje tylnych wahaczy-
Zadzwoń do serwisu będzie w tej samej cenie i orginał. Ja w Avancie poprostu rozebrałem zawias i kupiłem wszystko nowe w Compi tak samo mimo że nic nie pukało i nie miało luzów. Ale po rozebraniu widać było lata i zużycie wszystkiego.
Nie martw się odgruzujesz.
rafalaudi1 pisze:chmielu, zalezy co ktos potrzebuje. Nie kazdy jest kozakiem na swiatłach. Do tego wymieniony przez ciebie 2.0 jest nowszą jednostka a co za tym idzie droższą.
Przeczytaj uważnie. 2.0 jest prostym bezawarynym silnikiem o podobnej mocy do acze.
i wcale to niedrogi jest silnik ale ma jedną zalete jest w miare nowy w porównaniu do innych wymienionych, A uwierz mi że 10/15 lat różnicy robi ogromne znaczenie jeśli chodzi o trwałość i awaryjność.
Co loczek wstawi , o ile wstawi to czas pokaże.
Pozdro
-
- Audi 80 Klub
chmiel25, ja żadnemu 2.0 po ABK nie wierzę. Czy to diesel czy benzyna.
Przy takiej przekładce, przynajmniej moim zdaniem, najrozsądniejsze jest kupno całego angola tak aby bwiedzieć co i jak podpiąć, przełożeć. Oczywiście mozna bawić się kilka miesięcy w swap ale co wtedy gdy auto ma wyć do jazdy a nie do zabawy.
"Skarbie z przyczyn swapu jesteś zmuszona z dzieckiem pomykać na piechotę".
Ja myślę ze ADR jest najprostszym rozwiązaniem i angol w cenie 3 koła jest dobrym rozwiazaniem bo targasz prawie wszystkie graty a do tego sprzedajesz bude za 1000zł. Z 2.0 nie kupisz angola za 3 tys. i nawet za to 3 tysie nie skompletujesz tego silnika.
Ja już przechodzę wszystkie mozliwe rozwiązania co do nowego silnika w coupetce i dla tego tak meczę różnymi pytaniami aby znac wszystkie zalety i wady kązdego rozwiazania.
Wiem że zrobiłeś ogrom roboty przy swojej furce ale napisz ile czasu ci to zajeło, jakie koszty i ile nerwów.
Powiem tak: gdyby moja coupe była z 4x4 i z ful wypasem to poszedł by silnik 1.9 TDI 130Km i jedynym dodatkiem byłby większy IC. Nie patrzył bym wtedy na koszty.
Sam wiem jak jest z kobietą i samochodami bo już mam rozdzielność majatkową :evil:
Przy takiej przekładce, przynajmniej moim zdaniem, najrozsądniejsze jest kupno całego angola tak aby bwiedzieć co i jak podpiąć, przełożeć. Oczywiście mozna bawić się kilka miesięcy w swap ale co wtedy gdy auto ma wyć do jazdy a nie do zabawy.
"Skarbie z przyczyn swapu jesteś zmuszona z dzieckiem pomykać na piechotę".
Ja myślę ze ADR jest najprostszym rozwiązaniem i angol w cenie 3 koła jest dobrym rozwiazaniem bo targasz prawie wszystkie graty a do tego sprzedajesz bude za 1000zł. Z 2.0 nie kupisz angola za 3 tys. i nawet za to 3 tysie nie skompletujesz tego silnika.
Ja już przechodzę wszystkie mozliwe rozwiązania co do nowego silnika w coupetce i dla tego tak meczę różnymi pytaniami aby znac wszystkie zalety i wady kązdego rozwiazania.
Wiem że zrobiłeś ogrom roboty przy swojej furce ale napisz ile czasu ci to zajeło, jakie koszty i ile nerwów.
Powiem tak: gdyby moja coupe była z 4x4 i z ful wypasem to poszedł by silnik 1.9 TDI 130Km i jedynym dodatkiem byłby większy IC. Nie patrzył bym wtedy na koszty.
Sam wiem jak jest z kobietą i samochodami bo już mam rozdzielność majatkową :evil:
Ale moja Kobita jest za autami <ok> , ale... w drodze jest Dzidzai i to Ona jest priorytetem i zapewne przez dłuższy okres dużych/kosztownych zmian nie będzie. Wolałbym by ACE jeździło jak najdłużej. Jak cos się mu stanie to wtedy będziemy myśleć co i jak zrobić i za ile. Kupno uszkodzonego Angola (ze sprawnym silnikiem) jest faktycznie najlepszym rozwiązaniem.rafalaudi1 pisze:Sam wiem jak jest z kobietą i samochodami bo już mam rozdzielność majatkową