Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi Competition Q

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
elmlody
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: elmlody » 20 wrz 2012, 12:30

Loczek pisze:
P.S. Do Slugs- dla jednych prioprytetem jest auto, a dla innych komfort dziecka- np. wózek. ja wolę mieć wygodny wózek dla dziecka niż to by auto w pełni spełniało oczekiwania.
Odkąd wiedziałem, że zostanę ojcem to priorytety się zmieniły a jak już się narodziło to człowiek całkiem inaczej zaczął myśleć.
Uczcie się chłopaki... wzór godny naśladowania <piwo>

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 20 wrz 2012, 12:41

Czytam i oczom nie wierzę, by wózek dla dziecka dopasowywać do samochodu :shock: Może niedługo zamiast na pieluchy to na śrubki do samochodu dać?
Samochód to tylko rzecz, dziecko to najważniejsza inwestycja każdego rodzica.

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 20 wrz 2012, 13:16

Witam po krótkiej nieobecności. Jak zapewne wielu z Was wie to eSka Żony jest już teoretycznie sprzedana- silnik powiedział PAPA.
Poszukujemy już typowego kombi, trochę młodszego- rodzinnego.

Co do Compi to dwa dni temu wymieniłem kpl. rozrząd, uszczelniacza, pompę wody, łożysko paska osprzętu- czyli Compi zostaje bo pieniądze się znalazły i z dołka teoretycznie człowiek wyszedł, ale uprzedzę pytania- nie nie chcemy naprawiać silnika w eSce.
Z rzeczy do zrobienia to w najbliższym czasie kpl. sprzęgło i wtedy już o temacie sprzedaży auta pewnie zapomnę, bo prezentu nikomu nie zrobię.

Pozdrawiam Was wszystkich i pamiętajcie, że jak już jest dziecko to priorytety u większości się zmieniają i Pociecha jest NAJnajważniejsza.

Awatar użytkownika
skoti
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skoti » 20 wrz 2012, 13:22

A tak ładnie wyglądała i zapowiadała się świetnie. A pisałem wcześniej Po co tak zmieniacie co chwilę auta. A mieliście parę fajnych sztuk w kolekcji a teraz dupa
ps. za mocno Czarna jej wstawiała ;-)

slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 20 wrz 2012, 18:27

trepek pisze:Czytam i oczom nie wierzę, by wózek dla dziecka dopasowywać do samochodu :shock: Może niedługo zamiast na pieluchy to na śrubki do samochodu dać?
Samochód to tylko rzecz, dziecko to najważniejsza inwestycja każdego rodzica.
wózek to taka sama rzecz jak samochód. Jest XXI wiek, wózki są teraz tak zmyślne, jak jeszcze 7 lat temu nikomu się nie śniło. Bez problemu można wozić taki wózek w bagażniku avanta a6 c5 i w coupe. Serio, praktykuję.
Zamiast kupować wózek wielki jak kamaz lepiej dołożyć $ i kupić równie pojemy wózek, w którym system składania pozwala upchać go i do małego peżocika. Z wózkami jak z każdym innym przedmiotem, od ceny zależy jak wygodny dla dziecka i jak użyteczny dla rodzica będzie.

Nie kapuję, jak można dostosowanie wózka do samochodu w jakikolwiek sposób zestawić z nie stawianiem dziecka na pierwszym miejscu.

PS wspomniane wyzej a6 c5 w avancie jest super jak się ma dzidziusia :)

Awatar użytkownika
Bronek27
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Bronek27 » 20 wrz 2012, 18:42

slugs jakies jakies baje zapodajesz wsadz gondole do baga sedana chodz by za 10tyś wózek dla dzidzi był to nie wejdzie mam sedana i 5 miesięczną córeczkę a za wózek nie dałem 500zł i się nie mieści tylko że ja np rozkładam go gondola do srodka a szkielet z kólkami do baga dzidzia w nosidełku i gites majonez pozdro Lokos :)

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 21 wrz 2012, 14:47

Do slugs nie ma co nawiązywać już tematu- tyle ode mnie.

A poniżej... :mrgreen:
Mój Mały Audimaniak Miłoszek <ok> :

Obrazek

P.S. Kupię spryskiwacze do zderzaka RS2 (lub zadzwonie do ASO jak nikt nie ma <piwo> ).

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 21 wrz 2012, 17:28

Fajny łobuz <ok>

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 01 paź 2012, 20:42

Z dniem 01.10.2012 wszem i wobec obwieszczam, że pomimo 3-krotnego podejścia do tematu sprzedaży Compi auto nie zostało sprzedane- powód:
- proponowano zamiany na jakieś auta szroty (a miały być w co najmniej DB stanie- może jeden był tylko sensowny);
- proponowano za mało PLN za Compi w konfiguracji ze zdjęć- jednak pewne minimum chciałem dostać;
- proponowano kilkukrotnie zakup pojazdu bez lamp, kół (zima + lato) i car audio (chyba najlepiej na takiej ofercie bym wyszedł- wyszłoby po sprzedaży gratów ok. 11-12 tyś.)- ale jakoś serca nie miałem by Ją rozebrać <ok> ;
I jakoś nawet nikt nie kwapił się by obejrzeć auto na żywo <ok> - ahh ta Paździerz <ok> (oprócz jednej osoby- sympatyczny, młody Człowiek <piwo> , któremu brakowało mocy w ACE- szukał V6 z quattro).

W/w powody przyczyniły się do tego, że Compi zostaje już chyba na dożywocie (no chyba, że jakiś Maniak da kasę mnie satysfakcjonującą), bo ostatnimi czasy zawitał nowy rozrząd + pompa wody + uszczelniacze przy rozrządzie (powód: cały pasek był w oleju, bo lało się jak z wiadra z uszczelniacza, który jak się okazało był na odwrót włożony i dany na silikon- jacyś partacze wcześniej maczali tam ręce), rolka napinająca pasek alternatora, płyn chłodniczy i płyn hamulcowy... Jakby tego było mało... , ... 2 dni po tych operacjach na autostradzie doszło do .... dymienia w pojeździe <ok> :mrgreen: - wtedy to miałem kompletnie dosyć tego auta. Przyczyną dymienia i swądu palonej instalacji był przekaźnik montowany X-lat temu przez gazowników w miejscu chyba najmniej odpowiednim, chociaż i tak dziw że tyle wytrzymał. W wyniku topienia/upalania się ów przekaźnika dostała trochę wiązka, oczywiście spalił się bezpiecznik od pompy paliwa i spiekła się kostka stacyjki.
Oczywiście w aucie wada nie występuje- części zostały wymienione a instalacja naprawiona :roll: .
Na dniach Compi domaga się tylko nowego/używanego wtryskiwacza rozruchowego- jakoś mnie to nie dziwi :-P ...... a ile już zostało naprawione/wymienione więc trochę szkoda Komuś sprzedać auto po takim wkładzie bo jak się kupi inne to i tak zawsze coś wyjdzie- chociażby pakiet startowy.

Trochę się rozpisałem- sorry :mrgreen: .

P.S. Ze zmian to we wnętrzu zawitała kierownica z S4 C4 i w planach mam montaż spryskiwaczy reflektorów od RS2 (nie chce ORI ze zderzaka S2).
Ostatnio zmieniony 02 paź 2012, 08:15 przez Loczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bronek27
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Bronek27 » 01 paź 2012, 20:57

No i dobrze Panie Lokos bo szkoda jej po takim zastrzyku nowych części co by zmieniać na jakiegoś parcha kilka części mam jeszcze jak coś hehehehee pozdro

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 01 paź 2012, 21:22

Loczek pisze:nie chce ORI ze zderzaka S2
A ja z kolei bym takie coś przytulił. :mrgreen:
Jakby ktoś coś widział słyszał o takich to proszę o znaka.

Co do Compi to cieszę się że zostaje.
Dokładnie jak napisał Bronek - szkoda po takim nakładzie inwestycyjnym ją żenić za psie pieniądze byle komu.

Awatar użytkownika
TYGRYSQ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: TYGRYSQ » 02 paź 2012, 11:32

Mądra decyzja Konrad <ok> powodzonka w modzeniu Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 02 paź 2012, 11:34

Spryski z S2 są spoko, bardziej mi się podobają niż z rs2, Dodają temu kanciastemu zderzakowi trochę smaku. Ja sobie założę nie podłączając ich nawet :-D

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 02 paź 2012, 12:18

Mabrothrax pisze:nie podłączając ich nawet
Ja muszę to w miarę ogarnąć, bo policja mnie zatrzymuje conajmniej raz w miesiącu na autostradzie <ok> :mrgreen: i chce dowód zabierać, ale ... 8-) .

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 02 paź 2012, 12:21

Mabrothrax pisze:nie podłączając ich nawet
legenda glosi ze ktos po miesiacu od zalozenia (gdy juz wszystkim pokazal ze dziala) uruchomil je ponownie, zeby stracic znowu pol zbiornika plynu do spryskow :mrgreen:

hehe tez mam nie podlaczone i tak czesciej myje te lampy niz zdaza sie ubrudzic wiec po co slinic zderzak plynem do spryskow :-P

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl