Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

b2 DZ

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
tajson0909
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tajson0909 » 24 sty 2010, 10:53

kolego skoti ta audi jest kolegi z dolnego slonska brat ja odkupil od typa z wrocławia nia przyjechalismy a nie powiedział o paru drogich rzeczach do wymiany i jakbysmy mieli kase w tedy na powrut do wrocławia to bysmy ja wrocili i niewiadomo jakby sie ta konwersacja skonczyła bo auto prawie 1.5 miecha u mechanika stało bo kolega zapomnial sobie powiedziec ze wtryski i ich obsatki sa do wymiany i paliłaze 25 na 100 :evil:

deejay.ftb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Zbyszek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK

Post autor: deejay.ftb » 24 sty 2010, 11:45

Kolego tajson0909 - z calym szacunkiem ale stawiam flaszke ze w umowie kupna-sprzedazy auta ktora podpisal Twoj Brat jest klauzula:

[center]"kupujacy oswiadcza iz zapoznal sie ze stanem technicznym pojazdu i nie zglasza zastrzezen z tego tytulu"[/center]
ergo wypowiedzi w stylu:
tajson0909 pisze:bo kolega zapomnial sobie powiedziec
mozesz sobie spokojnie darowac bo skoro przejechaliscie taki kawal to trzeba bylo odzalowac jeszcze 200PLN i zaprowadzic auto do diagnosty - to tylko moje zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzac ale ja bym tak zrobil.

Co do tonu i stylu Twojej wypowiedzi... smutno i przykro ze nasze forum upada tak nisko :-/

Awatar użytkownika
tajson0909
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tajson0909 » 25 sty 2010, 10:30

:shock: sorki kolego nie o ciebie mi chodziło tylko o tego goscia z wrocławia jeszcze raz sory

Awatar użytkownika
kępes b2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kępes b2 » 26 sty 2010, 19:10

deejay.ftb pisze:
szuan pisze:to audi pamietam ze bylo do sprzedania na akp za ok 5500pln?
owszem, bylo a Kolega Autor watku probowal je po niecalych 2 miesiacach wystawic ponownie tylko za 6500 co jesli wezmiemy pod uwage fakt ze poprzedni Wlasciciel pojechal nim do wlasnego slubu jest delikatnie mowiac niesmaczne.
Kolego kępes b2, jak zwalisz te wsiowe oznaczenia z klapy bagaznika pogratuluje Ci auta, poki co jak dla mnie zdewastowales bialego kruka.

over, and out.

fakt jest taki; kupując wtedy auto byłem totalnie zmeczony podróża nasza polska koleja wiec nawet nie myslałem o diagnoście który sprawdził by faktyczny stan samochodu,dalej; poprzedni wlasciciel owszem powiedział o łożyskach które nie nadawały sie juz do niczego i bogu dzieki ze dojechalem na nich do domu. powiedzial takze o dziurce w bagazniku i kilku wgnieceniach.ja sprawdzilem to auto jak tylko potrafilem a ze nie jestem mechanikiem wiec nie moglem na pierwszy rzut oka sprawdzic czy szczelne sa wtryski i uszczelniacze ktore te z kolei posypaly sie jak mak po wyciagnieciu wtryskow. szczescie ze chociaz jeden sie ostal tyle ze pekniety bo inaczej tokaz ktory robil mi je na zamowienie nie nial by wzoru. i tak czesc o ktorej pisze podobno kosztowala ok 3zl (oryginal) co za 4 szt. doje wartosc 12 zl ja za toczone zaplacilem 220 zl . teraz kolego myslisz czemu nie kupilem w sklepie ?? otoz owa czesc zostala wycofana z produkcji prawie 2 lata temu (info z glownego serwisu audi) i na dodatek obdzwonilem prawie cala polske i nie znalazłem nawet uzywki. moj brat wrzucil jakis czas temu zdjecie przedstawiajace ten uszczelniacz z mysla ze moze ktos ma jakies info jak to zdobuc ale sie nie udalo . dalej; silnik byl tak rozregulowany ze z wroclawia do mielca pochlonal wachy za prawie 3 stowki a jechalem gora 120 i to moze przez 15 minut. do tego wtryskiwacze 4 szt, olej+ filtrey, koncowki drazkoe,tuleje,lozyska,cylinderki i troche szpachli a i byl bym zapomnial; kolega andrzej od ktorego kupilem wozek na pytanie czy nigdzie sie nie leje powiedzial satnowczo NIE NIGDY . szkoda ze po pierwszym deszczu zamiast fajnego klasyka mialem zamoknietego groma w raju bo nie dosc ze kapalo z szyber dachu to puszczala uszczelka czolowej szyby i tak po wejsciu do auta musialem od razu z niego wyjsc i przebrac buty. wiec do kosztow trzeba doliczyc kupno okladzinu i pranie dywanu. a jesli chodzi o wsiowe oznaczenie na klapie to juz dawno go nie ma . sam doszedlem do wniosku ze sa nie potrzebne. mam nadzieje te teraz juz wszystko rozumiecie pozdro <piwo>

Awatar użytkownika
kępes b2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kępes b2 » 26 sty 2010, 19:15

a swoja droga to wasze furki tez niczego sobie :mrgreen:

deejay.ftb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Zbyszek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK

Post autor: deejay.ftb » 26 sty 2010, 21:31

powiem tak: samochodu nie widzialem na zywca a tylko znam go z opowiesci innych Klubowiczow z Wroclawia bo trafilem tam doslownie tydzien czy dwa po Was wiec nie mnie oceniac kto ma racje, faktem jest natomiast ze moim zdaniem nie powinniscie wyrazac sie takim tonem o poprzednim Wlascicielu - zadne to odkrycie ale kazde kupno auta to ryzyko, a kupno auta tak starego to ryzyko zwielokrotnione :-/
Co do samego zdarzenia kupna - coz, samochod to nie paczka gwozdzi wiec przedsiebiorac wyprawe w poprzek kraju przy ogledzinach bylbym czujny jak pies podwojny i/lub wzial ze soba jakiegos fachowca.
kępes b2 pisze:jesli chodzi o wsiowe oznaczenie na klapie to juz dawno go nie ma . sam doszedlem do wniosku ze sa nie potrzebne
znakomicie, trzeba bylo tak mowic od razu.
kępes b2 pisze:a swoja droga to wasze furki tez niczego sobie
dziekuje, nie pisz posta pod postem.

pozdroszacun.

Awatar użytkownika
kępes b2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kępes b2 » 28 sty 2010, 17:52

witam . zle o tym gosciu nie mowie co najwyzej to tajson 0909 pogubil slowa ale nie dziwie sie bo to moj brat. :-P ja napisalem o tym co wyszlo w praniu i po tym wszystkim czuje ze auto bylo zrobione pod sprzedaz. trudno było minelo . juz nie mam zalu do nikogo bo fakt ze jesli chce sie sprzedac auto to robi sie wszystko w tym celu :-P

Awatar użytkownika
Mortiis
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mortiis » 28 sty 2010, 19:18

DLa utwrdzenia zawieszenia polecam gwinta :) albop jakiś kit :) same spręzyny dają tylko obniżenie przy seryjnym amorku, szukaj gwinta lub jakiegoś kita do swojej :)

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 28 sty 2010, 19:34

Fajnie ze jest z nami kolejna osoba ktore lubi i chce utrzymac w nalezytym porzadku takie klasyki jak to B2. wyglada calkiem niczego sobie mam nadzieje ze tak samo jest poza zdjeciami ;-)
Pozdrawiam <piwo>

Awatar użytkownika
kępes b2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

b2 DZ GTE

Post autor: kępes b2 » 28 sty 2010, 20:19

no cos musze poszukac :-) a jesli chodzi o sama furke to 1000 razy wole jezdzic 25 letnim wozkiem niz nie jednym mowszym :mrgreen: kilka juz mialem i nie czulem sie madzwyczajnie :-P pierwszym autem jakim jezdzilem bylo wlasnie b2 z 80 roku wersja GLE 1.6 110 km o ile dobrze pamietam :mrgreen: dlugo sluzyla ale przyszedl na nia czas i poszla do pieca :-( :-( pozniej mialem kilka mowszych ale szukalem caly czas wlasnie b2 w sedanie az w koncu sie trafilo i musialem w ciagu 2 dni sprzedac toledo ojcu i zmotac jeszcze troche gotowki hehe :mrgreen: na moje szczescie sie udalo i teraz ciesze sie jak dziecko ktore dostalo lizaka hehe bo za wszystko zaplacisz karta mastercard a satysfakcjsa z grzebania przy klasyku i sama jazda : BEZCENNE :mrgreen: ;-) rodzice i wogole znajomi dziwnie na mnie patrzyli jak oznajmilem ze kupuje woz tak stary ale to juz chyba zamilowanie i sentyment do tego auta i wogole wszystkich starych wozidel :-D teraz to juz nie widze sie w innym aucie :-D pozdro

Awatar użytkownika
kępes b2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kępes b2 » 28 sty 2010, 20:21

zrobie kilka fotek na sniegu bo w takim krajobrazie wyglada niesamowicie :mrgreen:
moze uda mi sie jeszcze dzis wrzucic ;-)

Awatar użytkownika
kępes b2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

b2 DZ GTE

Post autor: kępes b2 » 28 sty 2010, 20:41

i tak jesli chodzi o bude to zaczyna wychodzic rudy miejscami :-( ale to do zrobienia :mrgreen: a motor to juz inna powiesc. jak kupilem to troche nierowno chodzil ale po wymianie oleju,filtrow wtryskow,uszczelniacy i oczywiscie regulacji chodzi jak nowy :-D no i spalanie jest mniejsze bo jakies 10 l. mi teraz pali a wczesniej??? zeby nie sklamac to przy jezdzie ok 60 km na godz szlo jakies 12l. a przy 80 co zadko mi sie zdazalo to ok 16l. teraz nawet jak stowka grzeje to spalanie jest w normie :-D w bliskim czasie chce zalozyc wspomaganie kiery. moze ktos wie czy duzo z tym roboty ??? i czy wogole zabierac sie za to samemu czy oddac w rece mechanika ??

Awatar użytkownika
skoti
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skoti » 29 sty 2010, 07:43

Wspomaganie?! Prościzna :lol:

Awatar użytkownika
szuan
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: szuan » 20 mar 2011, 12:05

sory za odkop ale jak sie ma gte? rodzynka, a ucichlo o nim :-(

Awatar użytkownika
Złomek80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Złomek80 » 22 mar 2011, 16:35

Piękna b2, a aluski wyśmienicie pasują. Ja mam b2 z 79 i 1.6 myślę że uda mi się ją doprowadzić do podobnego stanu ale to jeszcze dużo roboty :lol:
Pozdrawiam i niech służy :-)

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl