B3 ABK
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Nie fisiuj tylko wywalaj gaz i skrzynię wymieniaj. U mnie tez skrzynia walnęła i tez AKM ale tego od groma jest. Teraz czeka AKL prosto z B3'tki z niemcowni. Skrzynia to nie koniec świata, a wymiana jej to zawsze jakiś pożytek jak i wydatek Ty masz za to jakąś pomoc ja sobie sam muszę ze wszystkim radzić, a w okół tacy mechanicy co bym do nich komara nie zaprowadził :-x Wspomagania to szukaj z B3, bo w b4 jest inne kółko na wał i pompę wspomy no i zbiorniczek inny. Jedynie maglownice z b4 bierz jak masz możliwość, bo się lżej kręci
Żeby nie było że zacząłem temat a teraz cisza
Właśnie zakończył się pierwszy dzionek prac nad audi Powiem tyle .. silnik zostaje .. niestety 2.0 z VW nie podejdzie .. :cry: ale po 2godzinnej dłubaninie przy wtrysku audiczka zaczęła ładnie pracować na benzynie :roll:
Będę na bieżąco informował o dalszych postępach <ok>
Proszę o jakieś komentarze :mrgreen:
dobranoc <czapa2>
Właśnie zakończył się pierwszy dzionek prac nad audi Powiem tyle .. silnik zostaje .. niestety 2.0 z VW nie podejdzie .. :cry: ale po 2godzinnej dłubaninie przy wtrysku audiczka zaczęła ładnie pracować na benzynie :roll:
Będę na bieżąco informował o dalszych postępach <ok>
Proszę o jakieś komentarze :mrgreen:
dobranoc <czapa2>
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Apocalipto niby masz rację ale silnik z VW okazał sie na wielopunkcie (wygląd identyczny jak w audi jest ABK ) a w audi Koral-aB3 jest jednopunkt i gaz... a nie mamy czasu na zabawę w pierdoły, do soboty to ma jeździć, a nie stać w garażu tydzień
P.S. jak robiłes te zdjęcia szpiegowskie że nic nie widać :mrgreen:
P.S. jak robiłes te zdjęcia szpiegowskie że nic nie widać :mrgreen:
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
pawelec_, no a co ja mogłem za zdjęcia porobić ;p to tylko takie podglądowe że coś się dzieje ..
Wczoraj miałem kolejną nauczkę żeby nie wierzyć mechanikom .. Po tym co się dowiedziałem to się nie dziwie że ona tak chodziła na benzynie :evil:
dzięki denzelek za ogarnięcie wtrysku <ok> dzisiaj działamy dalej <wodka>
Wczoraj miałem kolejną nauczkę żeby nie wierzyć mechanikom .. Po tym co się dowiedziałem to się nie dziwie że ona tak chodziła na benzynie :evil:
dzięki denzelek za ogarnięcie wtrysku <ok> dzisiaj działamy dalej <wodka>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
E tam, skoro AKM nie nadaje się nawet do SB serii, to dlaczego o 10KM mocniejszy (od seryjnego SB) PM ma nie poradzić sobie ? Dłuższa skrzynia to lepsza ekonomia, do 90 konnych silników w Audi stosowano dłuższe skrzynie kolega Grze ma w swoim ABT jakąś fest długą skrzynie i nie narzeka <ok>
Tutaj nie dawałbym czegoś fest długiego, ale na pewno dłuższą od AKM. Ja już jestem zdecydowany co do skrzyni i jak tylko będzie okazja to AKM idzie na kibel <ok>
Tutaj nie dawałbym czegoś fest długiego, ale na pewno dłuższą od AKM. Ja już jestem zdecydowany co do skrzyni i jak tylko będzie okazja to AKM idzie na kibel <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Czaruj dalej. Benzyna to nie diesel. Wydrukuj sobie Paweł charakterystykę mocy PM oraz SB i patrz w nią tak długo aż nie zrozumiesz czemu AKM nadaje się do mocniejszego o 10KM PM a do słabszego o 10KM SB już nie.pawelrybak15 pisze:E tam, skoro AKM nie nadaje się nawet do SB serii, to dlaczego o 10KM mocniejszy (od seryjnego SB) PM ma nie poradzić sobie ? Dłuższa skrzynia to lepsza ekonomia, do 90 konnych silników w Audi stosowano dłuższe skrzynie kolega Grze ma w swoim ABT jakąś fest długą skrzynie i nie narzeka <ok>