[Audi 90 B3 2.3 20V] - by Kermit85 - chyba czas się pożegnać
Niki - co do dokładki to jest z laminatu niestety, ale troszkę z nią powalczyłem i wygląda naprawdę dobrze
A jeśli chodzi o wydech to link z filmem do ściągnięcia jest poniżej:
wydech na 2 przelotach:
Film nie odzwierciedla tego brzmienia, ale niestety na chwilę obecną musiałem coś zmienić, bo w zakresie obrotów 2-3 K bas wydechu stawał się uciążliwy, do tego stopnia, że żona jadąc ze mną cały czas zatykała uszy tak więc wstawiony został jeszcze jeden tłumik przelotowy. Autko chodzi troszkę ciszej, ale jak się wydech rozgrzeje, to też potrafi zamruczeć - filmik też wrzucę 8-)
Łukaszu - guma, to silikonowe kolano, dostępne na allegro w różnych rozmiarach i kolorach, jeśli dobrze pamiętam to ma potrójny oplot i wytrzymuje naprawdę duże ciśnienia, a tutaj przy wolnossącym motorze sprawuje się idealnie. Ponadto jest niezbędne przy zmianie korpusu przepływomierza, bo oryginalna guma już na niego nie wejdzie.
Co do tego jak oddycha, to teraz nie mam zastrzeżeń, większy dolot i wolny wydech na pewno nie były złą inwestycją, autko wydaje się żwawsze, jakby na momencie zyskało
Masny - co do wydechu końcowego to jest 2x2 tzn. przed końcowym są portki 1x2 i na wyjściu 2 końcówki
A jeśli chodzi o wydech to link z filmem do ściągnięcia jest poniżej:
wydech na 2 przelotach:
Film nie odzwierciedla tego brzmienia, ale niestety na chwilę obecną musiałem coś zmienić, bo w zakresie obrotów 2-3 K bas wydechu stawał się uciążliwy, do tego stopnia, że żona jadąc ze mną cały czas zatykała uszy tak więc wstawiony został jeszcze jeden tłumik przelotowy. Autko chodzi troszkę ciszej, ale jak się wydech rozgrzeje, to też potrafi zamruczeć - filmik też wrzucę 8-)
Łukaszu - guma, to silikonowe kolano, dostępne na allegro w różnych rozmiarach i kolorach, jeśli dobrze pamiętam to ma potrójny oplot i wytrzymuje naprawdę duże ciśnienia, a tutaj przy wolnossącym motorze sprawuje się idealnie. Ponadto jest niezbędne przy zmianie korpusu przepływomierza, bo oryginalna guma już na niego nie wejdzie.
Co do tego jak oddycha, to teraz nie mam zastrzeżeń, większy dolot i wolny wydech na pewno nie były złą inwestycją, autko wydaje się żwawsze, jakby na momencie zyskało
Masny - co do wydechu końcowego to jest 2x2 tzn. przed końcowym są portki 1x2 i na wyjściu 2 końcówki
Ostatnio zmieniony 08 lip 2012, 18:04 przez Kermit85, łącznie zmieniany 2 razy.
Co do koła o którym pisałem, to jest już oklepany wzór, ale zawsze mi się podobał i stało się (Borbet T 9"
własnoręcznie polerowane - z oponkami Kumho ECSTA 225/45/16)
a tutaj taki mały delikatny akcencik nawiązujący do znaczka na grilu
A tak to razem wygląda na aucie
własnoręcznie polerowane - z oponkami Kumho ECSTA 225/45/16)
a tutaj taki mały delikatny akcencik nawiązujący do znaczka na grilu
A tak to razem wygląda na aucie
Ostatnio zmieniony 07 lip 2012, 09:40 przez Kermit85, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Pięknie się prezentuje z tymi dokładkami. Felgi nie przypadły mi do gustu. Nie myślałeś nad daniem tych chromów w czarny połysk jak to jest w Sporcie ? Świetnie by to wyglądało <ok> Czy mi sie zdaje cyz widzę jasną deskę :mrgreen: ? Reszta wnętrza tez jasna ? Mody pod maską na wielki plus. Wydech ładnie mruczy jak to R5 <ok> Dwuruka też daje radę choć widział bym tu zwykłe w ścięcie wypolerowane rurki z nierdzewki