[Audi Coupe Quattro] by Niki20
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
Przepływomierz na pewno siedzi u ciebie, bo podmieniliśmy mój i sam czułeś różnice w mocy ale i tak bez szału jechała coupeta, więc wydaje mi się, że i tak w 100% on nie jest winien
Ja bym na twoim miejscu zaczął od przepływomierza, podmienił przepustnice z tpsem, uwierz mi, że tps może wiele namieszać, sam się o tym przekonałem, a w dalszej kolejności jeśli nie będzie znacznej poprawy za ogólną prace silnika oraz strate mocy mogą odpowiadać czujniki położenia wału i prędkości obrotowej
Oraz tak jak bloku napisał, stukowce mogą też być walnięte, bo w górnej partii to AAH kompletnie się nie kręci, ale to bym zmieniał na końcu, jak coś, bo najwięcej z tym zabawy, a stukowce też swoje kosztują...
przychodzi mi jeszcze na myśl czujnik temepratury 2-pinowy dający sygnał do ECU, odnośnie złej pracy silnika...
Ja bym na twoim miejscu zaczął od przepływomierza, podmienił przepustnice z tpsem, uwierz mi, że tps może wiele namieszać, sam się o tym przekonałem, a w dalszej kolejności jeśli nie będzie znacznej poprawy za ogólną prace silnika oraz strate mocy mogą odpowiadać czujniki położenia wału i prędkości obrotowej
Oraz tak jak bloku napisał, stukowce mogą też być walnięte, bo w górnej partii to AAH kompletnie się nie kręci, ale to bym zmieniał na końcu, jak coś, bo najwięcej z tym zabawy, a stukowce też swoje kosztują...
przychodzi mi jeszcze na myśl czujnik temepratury 2-pinowy dający sygnał do ECU, odnośnie złej pracy silnika...
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
jak chcesz to zadzwoń do mnie, ugadam cię z magikiem od tych silników to posprawdza ci wszystkoNiki20 pisze:Przepływka wymieniona i na wolnych obrotach jest już ok
Siepanie przy dodawaniu gazu i moc rzędu 90PS nadal pozostały :lol:
Przepustnica?
może być przepustnica oraz stukowce
sprawdzałeś kompresje??