Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 , 1,8 S, 87r] czarny qrnik który kiedys będzie aniołem

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
marcin1323
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 , 1,8 S, 87r] czarny qrnik który kiedys będzie aniołem

Post autor: marcin1323 » 14 maja 2010, 09:01

samochodzik kupiony dwa dni temu za śmieszne pieniądze (jak na Audi) Poj silnika 1,8S 90 KM, benzyna+gaz. Oczywiscie narazie nie mam pojecia ile mi spala bo i jeszcze okazji nie było co by pełen bak spalić :mrgreen: Skrzynia 4-biegowa, silnik technicznie dobry, gaxnikowiec. Zawieszenie : lipa. Na wtorek już jestem ustawiony z mechanikami. Chłopaki wyliczyli mi wstepnie części + robociznę na 600 zeta. Maja być wymienione:
- 2x swożnie
- prawa sprężyna - tyl
- amorki (tył)
- manżeta od koła prawa
- gumy stabilizatora (wewnętrzne)
- końcówka prawa układu kierowniczego
- plus podokręcanie śrubek <ok> (np. od wachacza)
silnik NE (już wiem, dzięki za podpowiedź :-D )

na zewnątrz brak oznak korozji, za to samochód i tak do malowania (ale pewnie już nie w tym sezonie) w środku lekki qrnik ale to kwestia paczki plaka i jednego popłudnia w garażu. Poza tym tzreba go "wyprac" - tapicerkę, seidzenia.
Nadal chce utrzymac ten kolor - czarny mat. Bardzo chciałem miec kombi, ale jak tego zobaczyłem to... najpierw go sobie olałem i dopiero braciak namówił mnie na kupno tej czarnej perełki (który tez ma A80 :-D ). Poza samym kolorem średnio mi się podobał.

Z modyfikacji to napewno
- kwestia podświetlenia wnętrza/zegarów. gałka na skrzyni biegów
- aluski (chyba oryginalne audi "szprychy") Czuję sie rozdarty pomiedzy dwoma koncepcjami: utrzymaniem jak najbardziej orygilnalnego wygladu, z chromem itd oraz w stronę nieco "usportowienia" konserwy :-D
- i masa innych "dupereli". w miarę ich wcielnia aw zycie będą publikowane :-D

dość gadania, teraz fotki:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

musze jakoś dostac się radia, bo pewnikiem antena jest odłączona, a za chiny ludowe nie mogę. Odkreciłem już nawet ten chowek powyżej i zdemontowałem te dwa włąćzniki, ale na nic robota bo i tak radio pozostaje wciąż niedostępne. Boje sie, ze kluczem do rozwiaznai tej "zagadki" są cztery dziurki w panelu tego radia, i ze jedynie jakimiś torx-ami je odkręcę :-(

Awatar użytkownika
Lucazzz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lucazzz » 14 maja 2010, 09:31

noooo, troboty to bedziesz miał sporo... :-/ ale z reguły tak jest albo tanie auto do roboty, albo igła w wysokiej cenie.... :-) ale nie ma sie co przejmowac.... nie ma zeczy nie do zrobienia, zwłaszcze przy audi <ok>

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekk666 » 14 maja 2010, 09:32

Audianka napewno wymaga dopieszczenia i odpowiedniej ręki. Trochę przy niej posiedzisz to będzie naprawde fajne autko.
Powodzenia w realizacji planów ;-)
marcin1323 pisze:są cztery dziurki w panelu tego radia
wystarczy tam włożyć cztery gwoździki i odpowiednio nimi poruszać żeby wyjąć to radyjko :mrgreen:
Życzę bezproblemowego użytkowania :-)

Awatar użytkownika
marcin1323
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcin1323 » 14 maja 2010, 09:39

Lucazzz pisze:...albo tanie auto do roboty, albo igła w wysokiej cenie....
ja wolę ta opcję numer jeden. Jak sobie sam wymienie to przynajmniej wiem że jest to nowe i dobre i parę latek pośmigam. A tak? zapłacę górę kasy i tak mogę miec podobne remonty za njadalej pół roku

tomekk666 - dzięki za pomoc. zaraz bede sie "mocował " :-D

Awatar użytkownika
barto-team
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barto-team » 14 maja 2010, 10:27

ojjj widać, że zmęczona jest już życiem :-(

Awatar użytkownika
jaco124
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jaco124 » 14 maja 2010, 10:58

barto-team pisze:ojjj widać, że zmęczona jest już życiem :-(
..zmeczona to moze jest, trzeba troszke pracy wlozyc i bedzie pieknie, zycze bezproblemowego uzytkowania :-D

Awatar użytkownika
marcin1323
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcin1323 » 14 maja 2010, 12:10

dzieki za miłe przyjęcie <piwo> i rady. Postaram się popracować nad moją "betrojką" ale zaznaczam, że motoryzacja to nie jest to co mnie w życiu najbardziej kręci, stąd i tempo tych zmian (nie remontu oczywiście bo ten muszę przeprowadzić niezwłocznie) nie będzie oszałamiające :-P
p.s. z radyjkiem już dałem sobie rade. Okazało się, ze antena była podłączona ale coś mi bardzo pogarszało jakość odbioru gdy była podłączona ziemia. jak minus wywaliłem i zostawiłem samą "gorącą" żyłę jest git <ok>
Ostatnio zmieniony 14 maja 2010, 13:56 przez marcin1323, łącznie zmieniany 1 raz.

Olszak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Olszak » 14 maja 2010, 19:22

Czemu ludzie o B3-ki nie dbają :/ Myśle że jeszcze będzie z niej samochodzik. Powodzenia

Awatar użytkownika
marcin1323
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcin1323 » 16 maja 2010, 00:45

dziś zakupiłem boczki na drzwi (wygłuszony przód, tył niestety nie) i siedzenia. wszystko w kolorze jasnym (welur, rzecz jasna, plastyki czarne). Teraz tylko wyprać i wyczyścic tapicerkę i podmienić siedzenia. Z tego co widzę to gdy odkręcę fotele będe musiał pobawić się kabelkami od CB i wkońcu antenę od radia pociągnąć bo ktoś wpadł na "genialny" pomysł i zaszpachlował otwór na antenę. Ciekawe jak zmaierzał słuchac radia podczas podróży... no chyba że nei zamierzał... :roll:

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl