[Audi 80 B3, 1.8 JN] Czerwona B3 jesienne fotki :)
- michael80b3
- Forum Audi 80
Racja Warto było poświęcić w sumie trzy popołudnia na taką robotę. A koszty? Niewielkie: pasta, gąbki, ściereczki to mały wydatek, a jaki efektZayebatsu pisze:Polerka miód malina przyznasz mi racje że opłaca się poświęcić trochę czasu lub kasy dla takiego efektu :mrgreen: mam ten sam kolor i jak wypoleruję to zupełnie inne autko. 8-) Pozdro
Zastanawiam się teraz, jak często można polerować lakier, czy np. raz do roku wystarczy taka polerka dla zachowania koloru i wyglądu? Czy to bezpieczne dla karoserii?
A ja liczę i to skrupulatnie, bo licznik nie nalicza mi kilometrów, ale dobrze, że mam GPSfunnyboy88 pisze:Kierunki z tyłu czerwone to wspaniały pomysł ! Co do tych 8000 km ja swoich km nie liczę bo robię ich masę ! Tym autem po prostu nie da się nie jeździć ! To sprawia taką przyjemność że można się od tego uzależnić ! 8-)
To może przy okazji najbliższych prac przy Audi. Najważniejsze są teraz: wymiana oleju, filtrów, itd. Muszę też sprawdzić przednie zawieszenie, które bardzo piszczy w czasie jazdy i mogą to być łożyska kół.
Poza tym, mam problem opisany mniej więcej w tym temacie: https://audi80.pl/b3-b4-all-termostat-a-wskazania-temperatury-vt6032,225.htm
Chodzi o to, że podczas jazdy jest niska temperatura na liczniku, a gdy się stoi w korku, to silnik się ciągle grzeje i nie załącza wentylatora chłodnicy. Jedyna rada to włączyć na chwilę ciepły nawiew, co jest uciążliwe teraz latem...
Na początek wymieniony zostanie termostat i sprawdzony czujnik temperatury cieczy w chłodnicy.
Pozdrawiam
Poza tym, mam problem opisany mniej więcej w tym temacie: https://audi80.pl/b3-b4-all-termostat-a-wskazania-temperatury-vt6032,225.htm
Chodzi o to, że podczas jazdy jest niska temperatura na liczniku, a gdy się stoi w korku, to silnik się ciągle grzeje i nie załącza wentylatora chłodnicy. Jedyna rada to włączyć na chwilę ciepły nawiew, co jest uciążliwe teraz latem...
Na początek wymieniony zostanie termostat i sprawdzony czujnik temperatury cieczy w chłodnicy.
Pozdrawiam
Przed chwilą odbyłem rozmowę z kolegom z klubu który również ma czerwone audi które zawsze się pięknie świeci i poleca taki o to produkt http://www.allegro.pl/search.php?string ... gory=18903 czyli polerka autka a później pucowanie tym produktem i to jest bezpieczne bo z tego co wyczytałem to zabezpiecza lakier. Hehe niedługo sam będę wypróbowywał :mrgreen:
Poprawiłem link powinien działać. :mrgreen:
Poprawiłem link powinien działać. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 09 sie 2009, 23:50 przez Zayebatsu, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja też mam problemy z temperaturą, chłodnica i termostat wymienione z rok temu a temperatura nie przekracza 70 st... myślę że to czujnik temperatury że wg tego czujnika pracuje termostat.. stąd te niepowodzenia. Też mnie czeka wymiana oleju
Zayebastu Produkt wydaje się ciekawy, może zakupię Zalecane po paście tempo?
Zayebastu Produkt wydaje się ciekawy, może zakupię Zalecane po paście tempo?