[80 B4 2.0 ABT] Das Audi achtzig B4 by emas
Nie zapomnij dać fotek z montażu klimy OK? Nie wiem czy nie będziesz musiał wymieniać w ogóle chłodnicy wody i wentylatorów. W ABT z klimą jest inna belka na przodzie, większa chłodnica i podwójne wentylatory (i nie takie że jeden jest napędzany paskiem od drugiego, każdy jest napędzany swoim silnikiem) mają chyba dwa stopnie prędkości.
Mimo wszystko pochwal się jak Ci poszło.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Klima troszkę poleży ze względu na uszkodzoną chłodnice klimy, muszę ją dokupić, dodatkowo jeszcze chłodnicę wody trzeba zmienić + wiatraki właśnie takie na dwóch motorach + prawdopodobnie alternator... Czytałem również że warto wymienić wszystkie oringi i przed złożeniem wszystkiego przesmarować je specjalnym smarem na wys ciśnienie. Potem sprawdzić nabić i jechana... Oby wszystko poszło tak łatwo jak mi się udało napisać, hehe, grunt to samozaparcie...Katana_6 pisze:Nie zapomnij dać fotek z montażu klimy OK? Nie wiem czy nie będziesz musiał wymieniać w ogóle chłodnicy wody i wentylatorów. W ABT z klimą jest inna belka na przodzie, większa chłodnica i podwójne wentylatory (i nie takie że jeden jest napędzany paskiem od drugiego, każdy jest napędzany swoim silnikiem) mają chyba dwa stopnie prędkości.
Pozdrawiam
Instalacje elektryczną od klimy mam ori wyjętą w całości z dwulitrówki, autka po przejściach (w tym miejscu chciałbym podziękować koledze Wojtkowi za cierpliwość)
W tej chwili mam instalację klimy wyplecioną od reszty kabli i przygotowaną do włożenia do siebie...
kolego masz super dokładny opis i zdjęcia w warsztacie... użyj szukajki u mnie dużo ci nie da bo mam ori instalację i po prostu ją przeciągam.MIODEK pisze:Emas zrób foto jak będziesz podłączał czujniki do zegarów :roll:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
No gratuluje rodzynka. Dużo było babrania z montażem el szyb i lusterek ?? chodzi mi o sam montaż podnośników i lusterek o kablach już nie mówię, bo ja zamierzam je puścić pod półką kierowcy i schowkiem pasażera czyli najprostszą drogą. Ile wyniósł Cię ten wydatek za komplet oczywiście pisz z tym na PW. Aha i jak idzie z klimą ja z ojcem to zrobiłem jedynie sprężarkę było trzeba było dać do założenia łożyska i pospawać dwie rurki U mnie mam chłodnicę wody taką jaka miałem i tylko z przodu dołożyłem chłodnicę klimy. Weszła idealnie tylko trzeba było wyjąć specjalnie chłodnicę wody. Mam też te same wentylatory czyli jeden napędza drugiego paskiem i wentylator mam 2 biegowy czyli chyba dobrze mam, bo chyba b3 tak miały ale jeśli się mylę to mnie poprawcie. Jeśli nie masz łapy czołowej do silnika to lepiej się za to nie bierz, bo bez niej silnik wyleci Ci przez maskę a łapa jest inna przykręcana jest do łapy sprężarki.
PS. Ile wyniosła Cię ta klima ?? Jeśli nie masz jeszcze tej chłodnicy to pisz do mnie to wychaczę kogoś oczywiście w dobrych cenach Ze wszystkim pisz na PW.
PS. Ile wyniosła Cię ta klima ?? Jeśli nie masz jeszcze tej chłodnicy to pisz do mnie to wychaczę kogoś oczywiście w dobrych cenach Ze wszystkim pisz na PW.
Zima kolego, zima... Ale spokojnie, idzie wiosna, idą zmiany...wujo1 pisze:emas, jakieś newsy ?? bo dawno nic nie było
W ramach prac drobny update na pierwszej stronie
Felgi w trakcie regeneracji... prace trwają od 1,5 miesiąca, ale efekt będzie powalający, gwarantuję... No że nie wspomnę o klimatroniku...
- karolas123
- Forum Audi 80