Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B4 coupe 2.0 ABK] .: desertshadow audi :.

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
desertshadow
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: desertshadow » 25 paź 2007, 19:16

Moja coupe ma silnk dwu litrowy, 1.8 to pojemność poprzedniej audi , którą miałem logując sie pierwszy raz (caly czas ją zresztą mam).

Grill oczywiście jest do wymiany,zderzak też chyba zmienie ponieważ ten jest popękany,ale zrobię to na wiosnę bo niewiadomo jak w zimę będzie,a trzeba niestety realnie mysleć jeżdżąc po polskich drogach.

Pozostałe braki takie jak właśnie znaczek na listwie systematycznie koryguję.

Dodatkowe zegary naturalnie są;) w wyposarzeniu są m.in. owe dodatkowe zegary, air bag,klimatronik,podgrzewane lusterka, central naturalnie,el szyby i lusterka,granatowa tapicerka, alarm itp.

No i ten przebieg 140 tyś.zrobię fotki środka naturalnie;) Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
marcinz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcinz » 25 paź 2007, 21:04

kolor super.pasuje do auta typu coupe.do limuzyny natomiast nie za bardzo.jesli chodzi o kola to sa spoko ale dla osob chcacych sie niewyrozniac.optimum to r17 natomiast niezbedne minimum dla coupe to r16.pozdro

adasrogas

Post autor: adasrogas » 25 paź 2007, 21:35

autko "naturalnie" :-) wygląda zajefajnie tak jak stoi. wyposażenie tez bardzo dobre. w środku pierwsze co to bym wywalił te gumowe dywaniki i wstawił jakies niebieskie.
ten felunek co jest , nie jest zły ale 17 alu w tym zestawie będą kosmicznie fajne.
szkoda ze ja nie moge mieć takiego wózka :evil:

P.S. ta b3 tez niczemu sobie......

desertshadow
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: desertshadow » 25 paź 2007, 21:45

wiem,dywaniki są okropne ale juz ich nie ma. to są zdjecia robione kilka tygodni temu dlatego nie widac na nich zmian;) ale zrobie nowe foty i wrzuce je ;) te felgi bedę mieć do zimówek, a na lato kupię wieksze ;))

[ Dodano: 2007-10-25, 21:47 ]
a co do b3 to jest najbardziej niezawodne i oszczędne auto jakie znam:)

adasrogas

Post autor: adasrogas » 25 paź 2007, 22:10

z oczędnoscią sie nie zgodze do końca bo nowsze silniki tej samej moce palą mniej. chyba ze Ci chodzi o kase na remonty.
a co do nie zawodności to tutaj jest reguła : im starsze tym lepsze.

w takim razie czekam na aktualne foty :-P

desertshadow
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: desertshadow » 25 paź 2007, 22:19

chodziło mi o spalanie w b3, która na trasie spala nawet 6,5 l gazu . wg mnie jest to na prawde mało. remonty? nie było żadnego remontu b3:)

a coupe najpierw musze wyczyścić bo gdybym zrobił foty to byście się przewrócili widząc jak bardzo można auto ubrudzić na śląskich drogach;/

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 25 paź 2007, 22:35

Bardzo ładne Coupe. Tylko kolor wnętrzą nie w moim guście. Granatowy środek zawsze kojarzy mi się z Mercedesem "Beczką", ale to tylko moje zdanie.
desertshadow pisze:b3 to jest najbardziej niezawodne i oszczędne auto
Zgadzam się z tym w 100%-tach.

Pozwolę sobie na małe O.T:
adasrogas pisze:szkoda ze ja nie moge mieć takiego wózka
A co stoi na przeszkodzie, kolego?

desertshadow
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: desertshadow » 25 paź 2007, 22:43

IC69 pisze:Bardzo ładne Coupe. Tylko kolor wnętrzą nie w moim guście. Granatowy środek zawsze kojarzy mi się z Mercedesem "Beczką", ale to tylko moje zdanie.
zgadzam się z tobą, ale to jest kwestia kilku dni żeby przywyknąć;) ja zawsze chciałem mieć jasny środek w aucie, no ale wiadomo że nie to jest głównym kryterium przy zakupie auta;)

Awatar użytkownika
DawcaKielce
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DawcaKielce » 26 paź 2007, 18:51

bardzo ładne auto , gratuluję zakupu

adasrogas

Post autor: adasrogas » 26 paź 2007, 19:01

desertshadow pisze:chodziło mi o spalanie w b3, która na trasie spala nawet 6,5 l gazu . wg mnie jest to na prawde mało. remonty? nie było żadnego remontu b3:)
6,5 litra gazu??????? :shock:

a ile masz przejechane na liczniku w B3??
IC69 pisze:adasrogas napisał/a:
szkoda ze ja nie moge mieć takiego wózka

A co stoi na przeszkodzie, kolego?

po pierwsze to polskie prawo nie pozwala mi na prawko na auto a co za tym idzie nie pozwala mi na normalną prace i zarabianie na autko.
krótko mówiąc jestem za młody :-)

desertshadow
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: desertshadow » 26 paź 2007, 23:42

adasrogas pisze:6,5 litra gazu???????

a ile masz przejechane na liczniku w B3??
poważnie tyle spal!! naturalnie jeśli jeżdzisz super oszczędnie, bo można nią i spalić 9 litrów gazu. Sam bym nie uwierzył w tak małe spalanie tego auta gdyby mi ktoś powiedział,ale mam je jakieś 3 lata więc się przekonałem;) b3 ma przejechane coś około 226 tyś bez żadnego remontu;)

adasrogas

Post autor: adasrogas » 26 paź 2007, 23:49

wow 226 to juz sporo . a masz może informacje ile te samochody mniej więcej wytrzymują?

gdzies słyszałem albo czytałem ze taksówki przez to ze prawie non stop jeżdża wytrzymują pół miliona kilometrów. ze są non stop nagrzane i takie tam......
intensywność eksploatacji ma znaczenie dla żywotności???

desertshadow
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: desertshadow » 27 paź 2007, 00:03

no wiesz, jeśli samochód jeździ ''na trasie'' i ma przejechane np 250 tyś, to jest mniej wytłuczony niż auto majace nawet mniejszy przebieg, którym jeździ się po mieście (albo polskich drogach chociażby ;/) wszystko, a bynajmniej wiele zależy od tego w jakich warunkach używa sie samochód;)

[ Dodano: 2007-10-27, 00:04 ]
a i tak ogólnie wiadomo,że silniki VW są wytrzymałe, więc jakiś wiekszy przebieg nie stanowi dla nich istotnego problemu jeśli tylko odpowiednio są eksploatowane;)

[ Dodano: 2007-10-27, 00:10 ]
jeśli natomiast chodzi o wytrzymałość audi to pomyśl- masz powiedzmy b3 ,która nigdy nie była bita.Jak wiesz audi jest w ocynku, ale do tego można ,a nawet trzeba ją odpowiednio zakonserwowac. I jeździsz sobie tym autem, co jakiś czas wymieniasz olej itd itp, wymieniasz zawieszenie , które się wytłucze w czasie twojej eksploatacji na nowe, a nawet mozesz wymienic silnik gdybyś tego potrzebował. Części do 80 jest pod dostatkiem. W zasadzie można powiedzieć , że to auto można eksploatować wiekami!! ;)

adasrogas

Post autor: adasrogas » 27 paź 2007, 00:26

no fakt baaaaaaaardzo dużym plusem audi jest ocynk.

na dzień dzisiejszy jak by kupić taką osiemdziesiątke nie bitą ale do remontu silnika skrzyni itp. poza blacharką i wymienić nawet pól samochodu to otrzymamy samochód który dłuzej pojeździ niz nowy i to mniejszym kosztem ;-)

desertshadow
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: desertshadow » 27 paź 2007, 15:33

adasrogas pisze:na dzień dzisiejszy jak by kupić taką osiemdziesiątke nie bitą ale do remontu silnika skrzyni itp. poza blacharką i wymienić nawet pól samochodu to otrzymamy samochód który dłuzej pojeździ niz nowy i to mniejszym kosztem
Zgadza się!! ale teraz jest tyle 80 sprowadzonych , w tak doskonałym stanie, że gdybyś poszukał to znajdziesz auto w idealnym stanie, które nie bedzie wymagało jakiegoś wielkiego wkładu finansowego, oczywiście pomijając rejestracje,wymiane oleju itp. sprawy;)

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl