Chciałbym zeby moja benzynka sie tak odpychała, ale u was klekotowców jest łatwiej, jedyne co mnie denerwuje w dieslu to to że u was przy 3000-3500tys trzeba zmieniac bieg a u mnie dopiero zaczyna jechaćtrepek pisze:Przecież mój się nie odpycha

Nawet ci to jedzie. Mojego to nie dotyczy moj od 3.5 też dopiero zaczyna jechac :mrgreen:GerB3 pisze:Chciałbym zeby moja benzynka sie tak odpychała, ale u was klekotowców jest łatwiej, jedyne co mnie denerwuje w dieslu to to że u was przy 3000-3500tys trzeba zmieniac bieg a u mnie dopiero zaczyna jechać
Mam wersje 3,50 ale prawie 2 min to czekanie aż pani w pugu skreci w prawo a minuta stanie na światłach. Miałem farta, na prawym pasie jak dojeżdzałem stała nowa czarna S-klasa, ja stanąłem na lewym gościu nawet się nie popatrzył na mój zabytek, ale jak zmieniło sie na żółte to wystrzeliłem do przodu, pewnie nieźle się zdziwił że takie coś chciało sie z nim ścigać, a to tylko pomiar dla dobra forum <ok>wujo1 pisze:łeee fotomontaż
Asfalt był wilgotny bo padało wcześniej, przy zmianach z 1na 2 nie odpuszczałem gazu wiec nie było trakcji, ruszyłem bez strzału ze sprzęgła bo tak to bym stał w miejscu przez chwile. Mam dobre opony 175 ale szerokość za mała, na suchym piszczy przy zmianie z 1na 2, na mokrym stoje w miejscu bez ręcznegoAudi88 pisze:noo troche dziwnie ci ten predkosciomierz chodzi przy zmianie biegow ; d
prawie 48 godzin 8-)hexman pisze:Na 5 minut 8-)
Do tego się jedynie nadawały <ok>GerB3 pisze:Białe kierunki posłużyły jako dawcy uszczelek do pomarańczowych hehehe
Gadaj co to za kosmetyki są, bo sam muszę zafundować swojej małą "odnowę biologiczną", bo zapuściła się od tego staniaGerB3 pisze:Kupiłem pady do polerki, pastę, kosmetyki do zderzaków wnętrza itd.
Do zderzaków i listew- najlepszy preparat jaki miałem satynowa czerń juz od paru tygodni chociaż padało, woda spływa po plastikach łatwo schodzą zabrudzenia:Audi Sport pisze:Gadaj co to za kosmetyki są