Sedan B4 Artek W.
Sedan B4 Artek W.
Witam, chciałbym przedstawić swoje B4, kupiłem od znajomegp,sprowadzona z francji w 2006 roku dla niego, jezdzone przez kobiete od nowosci,wiec jestem 3właścicielem,u mnie juz ponad rok,raz mnie zawiodła,przez nie do patrzenie, jest to zetor 1Z, z roku 1994, kolor srebrny nie pamietam numeru koloru a nie chce mi sie isc sprawdzac, seryjne 90 KM, żona zazdrosna o spedzany czas przy niej,ale powróce do tematu. troche przy niej juz grzebane, brakuje jej do ideału,ale dbam jak o żone i dzieci wyposazenie w serii,elek. szyby i lusterka i wszystko,napisze co jest zrobione;
- wymiana filtrów,paskow,oleju
- wymiana piór wycieraczek,dywanikow w środku,
- wymiana żarowek oświetlenia konsoli.oraz mijania/długie
- dojscie do ładu ze wszystkim,
- wymiana końcuwek drążkow,stabilizatora,gum,amortyzatorów przód,
- wymiana tarcz i klockow tył, i klockow przód,
- zaślepienie egr,
- wymiana E75 i gruszki ciśnienia turbiny,
to chyba wszystko a przynajmniej tyle pamietam, a planów jest wiele,
- wyczyszczenie turbiny,
- uwolnic odme
- wyciągniecie tapiceki do prania
- wymiana foteli wysłużonych na inne
no cóż zrobie co moge, i ile bede mogł, by służyła tak jak powinna, planow przybywa, dużo by pisac trzeba, ale to w trakcie bedzie robione.
l
kilka fotek po zmianie opon i po pastowaniu,
No i czas na czyszczenie i smarowanie dzwigni WG turba,pół dnia myślałem i czyniłem rozbiurkie
poszedł kawałek wydechu
wygląd ciepłej strony
przeczyszcziłem,na smarowałem,i chodzi gładko,jeszcze nie testowane,ale lepiej niz było,
no i nadszedł czas na wywalenie kata, nie stety zdjec zapomiałem zrobic, ale zrobione fanty sprzedane z wydobycia,
No i czas na mały dodatek do wnetrza, głosniki w pułe,zakupione od kolegi gibaj,dzieki dobrze graja, nie wiem tylko czy radio długo wytrzyma, :mrgreen:
ładnie wyglądaja,
No i z braku zajecia zabralem sie za czyszczenie dolotu,kolektora i przy okazji IC, zeszlo sie trzy dni, ale tylko dlatego ze musialem do pracy chodzic, troche brudu było w tym wwszystkim
i nowa uszczelka pod kolektor
ekekt koncowy mi sie podobał, zwłaszcza jazda testowa :mrgreen: poprawila sie elastycznosc,i sie ładnie zbiera,
- wymiana filtrów,paskow,oleju
- wymiana piór wycieraczek,dywanikow w środku,
- wymiana żarowek oświetlenia konsoli.oraz mijania/długie
- dojscie do ładu ze wszystkim,
- wymiana końcuwek drążkow,stabilizatora,gum,amortyzatorów przód,
- wymiana tarcz i klockow tył, i klockow przód,
- zaślepienie egr,
- wymiana E75 i gruszki ciśnienia turbiny,
to chyba wszystko a przynajmniej tyle pamietam, a planów jest wiele,
- wyczyszczenie turbiny,
- uwolnic odme
- wyciągniecie tapiceki do prania
- wymiana foteli wysłużonych na inne
no cóż zrobie co moge, i ile bede mogł, by służyła tak jak powinna, planow przybywa, dużo by pisac trzeba, ale to w trakcie bedzie robione.
l
kilka fotek po zmianie opon i po pastowaniu,
No i czas na czyszczenie i smarowanie dzwigni WG turba,pół dnia myślałem i czyniłem rozbiurkie
poszedł kawałek wydechu
wygląd ciepłej strony
przeczyszcziłem,na smarowałem,i chodzi gładko,jeszcze nie testowane,ale lepiej niz było,
no i nadszedł czas na wywalenie kata, nie stety zdjec zapomiałem zrobic, ale zrobione fanty sprzedane z wydobycia,
No i czas na mały dodatek do wnetrza, głosniki w pułe,zakupione od kolegi gibaj,dzieki dobrze graja, nie wiem tylko czy radio długo wytrzyma, :mrgreen:
ładnie wyglądaja,
No i z braku zajecia zabralem sie za czyszczenie dolotu,kolektora i przy okazji IC, zeszlo sie trzy dni, ale tylko dlatego ze musialem do pracy chodzic, troche brudu było w tym wwszystkim
i nowa uszczelka pod kolektor
ekekt koncowy mi sie podobał, zwłaszcza jazda testowa :mrgreen: poprawila sie elastycznosc,i sie ładnie zbiera,
Ostatnio zmieniony 12 lip 2014, 22:30 przez Arteriusz, łącznie zmieniany 17 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
To jest to co lubię najbardziej :mrgreen: Srebrne i w sedanie, w dodatku drewno masz w środku, fajnie wygląda Chyba mamy takie same kolory i jest to LY7T kristallsilber Na fotosiku masz tam funkcje miniaturek, znacznie lepiej wygląda jak je wrzucisz <ok> Pozostaje życzyć bezproblemowego użytkowania <ok>
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80