[A4 b5 1Z] Szary zeciorek. Sprzedam, 7500zł.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Valeo nowe 500-600zł, ori soczki z xenonem i przetwornicami za mniej niż 800zł (teraz są za 800zł a widziałem kiedyś taniej). Do Valeo trzeba jeszcze przerabiać wtyczki co też kosztuje. A byle czego nie założę aby druciarstwem zajeżdżałoMurdzi pisze:A co do lamp - seryjne zespolone Valeo kupisz taniej niż ori soczki z S4...
W b5 fajnie można fmica zrobić <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
chyba występowały one w seacie toledo mk2 i borze . oznaczenie silnika to AGZ w seacie były 150 i 170 koni , chyba nie pomyliłem silnikipawelrybak15 pisze:No to teraz pytanie na serio:
Czy faktycznie istniał silnik VR5 ? :shock:
Wiem że były Passaty z silnikiem VR6 i Golfy z tą samą jednostką, oznaczenie bodajże AAA. Jeśli mityczny VR5 istnieje, to jakie ma oznaczenie ?
Pozdro
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Nie dziękujcie, też Was kocham :mrgreen:
VR5 jest takie samo jak VR6 tylko ma o jeden cylinder mniej. Głównym celem, jaki przyświecał przy projektowaniu silnika VR6 było aby kompaktowe wymiary (długość) silnika widlastego połączyć z jedną głowicą jak w silniku rzędowym. No i tak powstała taka rzędówka, która ma tłoki w układzie pseudowidlastym. Tłoki są chyba nachylone pod kątem albo 60* albo 45* względem siebie.
A propo zdjęcia to dwa skrajne plastiki chciałbym u siebie zamontować.
VR5 jest takie samo jak VR6 tylko ma o jeden cylinder mniej. Głównym celem, jaki przyświecał przy projektowaniu silnika VR6 było aby kompaktowe wymiary (długość) silnika widlastego połączyć z jedną głowicą jak w silniku rzędowym. No i tak powstała taka rzędówka, która ma tłoki w układzie pseudowidlastym. Tłoki są chyba nachylone pod kątem albo 60* albo 45* względem siebie.
A propo zdjęcia to dwa skrajne plastiki chciałbym u siebie zamontować.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2012, 18:50 przez trepek, łącznie zmieniany 1 raz.