Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8 sport 91r.]

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 15 maja 2011, 16:33

kacper85, czytale ten artykul i jakos do mnie nie dociera. Sport wg mnie powinien byc z 16v, to ta sama bajka jak z compi i ACE :-)

Audi Sport pisze:powinieneś mieć tunel na narty co było seryjnie w Sport Edition.
Niekoniecznie, oooo mogles konfigurowac wg wlasnego widzi mi sie i stad te rozkminy co jest sportem, a co nie <ok>

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 15 maja 2011, 16:34

Panowie 16V miało w serii satynę i dokładki kamei na zderzaki ale to jeszcze nie czyniło z niej Sport Edition'a chociaż zewnętrznie wyglądały tak samo. Pełnokrwisty Sport Edition musi posiadać:
Klamki, lusterka i zderzaki w kolorze nadwozia, reflektory przeciwmgielne, spoiler na klapie bagażnika (wysoki), czarna blenda miedzy tylnymi lampami, sportowe, usztywnione zawieszenie -20mm, aluminiowe felgi 6Jx14", sportowe przednie fotele, skórzana kierownica, gałka zmiany biegów i mieszek, regulacja wysokości fotela kierowcy, sportowa trójramienna kierownica, 3 dodatkowe wskaźniki na konsoli środkowej, wspomaganie kierownicy, worek do przewozu nart, centralny zamek
I nie podniecajmy się, że tylko każde 16V było Sport Edition'em, a co miało 8V pod maską to już nie. To można było zamówić jak każdą inną "wersję specjalną" np. Comfort Edition, Trend Edition itp.

Wszystko zaczerpnięte z Centrum w dziale "Wersje specjalne" :arrow: :arrow: :arrow: http://www.centrum.audi80.pl/content/view/170/76/

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 15 maja 2011, 16:38

keczy pisze:Audi Sport napisał/a:
powinieneś mieć tunel na narty co było seryjnie w Sport Edition.
Niekoniecznie, oooo mogles konfigurowac wg wlasnego widzi mi sie i stad te rozkminy co jest sportem, a co nie <ok>
No tak ale jak już się brało Sport Edition'a to się go tylko doposażało, a nie ujmowało wypasu :-D

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 15 maja 2011, 17:02

To jest tylko sport pakiet, sport edytion to tylko 16V. Sport to jest to :

W październiku 1990 do oferty wprowadzono trzy kolejne wersje specjalne: 80 Sport Edition, 80 Comfort Edition i 80 quattro Edition. Pierwsza mogła być zamówiona z zarezerwowanym wyłącznie dla tej wersji kolorem czerwonym perłowym, posiadała m.in. sportowe wyposażenie wnętrza, usztywnione zawieszenie, 3 dodatkowe wskaźniki, sportową kierownicę, pakiet skórzany, itp

A sport pakiet to można było sobie założyć do czego się chciało, przecież te dokładki to były jako opcja, to z tego by wychodziło ze mozna kupić używane dokładki, zegary wnetrze, założyć to na auto nawet na 1,6d dać znaczek na deskę i wychodziło sport edition ? No bez jaj panowie :lol:

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 15 maja 2011, 17:19

Trochę rozbijamy koledze temat. Załóżmy osobny temat bo sprawa jest ciekawa :-o

Awatar użytkownika
SPAZ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SPAZ » 15 maja 2011, 17:19

Mam tunel na narty :) jak się rozłoży podłokietnik to jest.
A co do wersji sport.. to chyba w fabryce by nie czepiali znaczna "sport edition" jeśli auto było nadal identyczne jak seryjka, tak jak pisałem wcześniej mój jest ciut niższy niż inne seryjne 8dziesiątki. Wszystkie dokładki, fotele itp są seryjne a jednak nie są takie same jak w zwyczajnych 8dziesiątkach. A te znaczki sport czepiali tam gdzie były jakieś elementy ze sportu(zderzaki, obniżone zawieszenie, felgi, fotele ala kubełki).

Awatar użytkownika
Math11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Math11 » 16 maja 2011, 13:20

a może żeby rozwiać wątpliwości sprawdż kody zza koła zapasowego to będzie wiadomo co seryjnie miałeś ws amochodzie

Awatar użytkownika
SPAZ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SPAZ » 16 maja 2011, 16:18

Wszystko co widzisz na fotkach jest "seryjne" , felgi, dokładki, spoiler, klamki i lusterka w kolorze nadwozia, białe kierunkowskazy, obniżone zawieszenie i inne duperele.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl