[90 AAN] 2,2 turbo 5x112 260KM 410Nm
hmm z elektryka bede wiadzial na dniach ale mysle ze to nie jest problem jak kupisz silnik z wiazka komputera sterujacego ja mialem wiazke w zlym stanie wiec musialem kupic inna komp tez jest drogi jak bedziesz musial kupic osobno
a i w jakim tamten silnik jest stanie to tez jest wazne bo to troszku kosztuje
edd pisze:komp tez jest drogi jak bedziesz musial kupic osobno
W Twoich ustach stwierdzenie, że coś jest drogie ma sens tylko jeśli powiesz, że Twoja niunia jest Ci droga :mrgreen: Szacunek za włożony i planowany nakład pracy (o kasie nie wspomne). Śledzę losy Twojego OOOO od początku tego wątku i widze, że poglądy w stylu "F**K the fuel economy" jescze nie wyginęły Chwała Ci za to :mrgreen:
Pozdrawiam
wiec tak zacznijmy od mega druciarstwa
tu widac ze sruba zamiast klucza widziala mlotek i przecinak i to ni r byla tylko jedna sroba tak potraktowana
po co lac plyn kiedy wody u nas pod dostatkiem
jezeli wypada ci bagnet wez go przyklej na silikon
jakis debil kleil sylikonem na tluste powierzchnie i wiekszosc sylikony znalazla sie w silniku np w smoku
tloki maja luzy na pierwszych pierscieniach
jak widac panewki dowalone sa
wal tez troszku dostal
hmmm ja i nie wiem czy bedzie dobrze
pusty blok
olej sie wylal podczas rozbiurki wiec bez paniki
ogolnie sie zalamalem widzac ze nawet pancerny silnik mozna zepsuc glupota mechanikow
:evil: :evil: :evil: :evil:
[ Dodano: 2008-10-21, 23:23 ]
nowe graty
[ Dodano: 2008-10-24, 00:04 ]
tu widac ze sruba zamiast klucza widziala mlotek i przecinak i to ni r byla tylko jedna sroba tak potraktowana
po co lac plyn kiedy wody u nas pod dostatkiem
jezeli wypada ci bagnet wez go przyklej na silikon
jakis debil kleil sylikonem na tluste powierzchnie i wiekszosc sylikony znalazla sie w silniku np w smoku
tloki maja luzy na pierwszych pierscieniach
jak widac panewki dowalone sa
wal tez troszku dostal
hmmm ja i nie wiem czy bedzie dobrze
pusty blok
olej sie wylal podczas rozbiurki wiec bez paniki
ogolnie sie zalamalem widzac ze nawet pancerny silnik mozna zepsuc glupota mechanikow
:evil: :evil: :evil: :evil:
[ Dodano: 2008-10-21, 23:23 ]
nowe graty
[ Dodano: 2008-10-24, 00:04 ]
Mam u siebie uszczelkę AJUSA pod pokrywą zaworów. Zmieniałem przy okazji wymiany rozrządu w sierpniu tamtego roku i nic się z nią nie dzieje. Nie ma żadnych wycieków czyli spełnia swoje zadanie.jmm pisze:Jak już się bawisz w to jednak to zamiast AJUSY proponuje oprzeć się na Goetzu - z własnego doświadczenia stwierdzam, że są lipnie wykonane
Co do samego wykonania to rzeczywiście jest nie dokładne. Półksiężyce musiałem zastosować stare bo AJUSA poszedł w nad wymiar.
-
- Forum Audi 80