AR90QCRT 44 Rajd Festiwalowy
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
Witam, termin w Ireco to początek czerwca, bardzo mi to pasuje bo zdążę jeszcze poprawić podłogę w bagażniku i kilka delikatnie skorodowanych miejsc.
Tarcza nylonowa, jeśli dobrze rozumiem, i druciak na szlifierce to faktycznie hardcore. Nie próbowałem tego ale wydaje mi się że to zajmie więcej czasu, może naruszyć ocynk i karoserię. Możliwe, że konserwacje w inny autach są inne i ta metoda się sprawdza. W tym Audi jest ich kilka rodzai - używam opalarki i dłuta, widziałem dłuta z tworzywa ale nie mogłem ich dostać. Dłuto metalowe, dobrze naostrzone + opalarka 300 -400st. C świetnie sobie radzi. Niestety nie wszędzie udało mi się to zrobić bezinwazyjnie. Krzywizny blach są ciężkie to oskrobania. Wnętrze idzie szybko, dół z kanału to makabra. Drugie auto będę robił z tego urządzenia.
http://moto.allegro.pl/item966001759_au ... _plus.html
Jestem przekonany, że to przyspiesza prace nawet trzykrotnie.
Muszę jeszcze kupić tył od zdrowej B3 i przespawać kilka blach. Chętnie usunąłbym kilka uchwytów w komorze silnika i pod karoserią, które są skorodowane a nie będą (chyba) już potrzebne ale raczej poczekam z tym do etapu składania.
Dla osób z procon-ten, zajrzyjcie w miejsce kotwienia linek i sprawdźcie co się tam dzieje. Tak w razie "w".
Pozdrawiam G.
Tarcza nylonowa, jeśli dobrze rozumiem, i druciak na szlifierce to faktycznie hardcore. Nie próbowałem tego ale wydaje mi się że to zajmie więcej czasu, może naruszyć ocynk i karoserię. Możliwe, że konserwacje w inny autach są inne i ta metoda się sprawdza. W tym Audi jest ich kilka rodzai - używam opalarki i dłuta, widziałem dłuta z tworzywa ale nie mogłem ich dostać. Dłuto metalowe, dobrze naostrzone + opalarka 300 -400st. C świetnie sobie radzi. Niestety nie wszędzie udało mi się to zrobić bezinwazyjnie. Krzywizny blach są ciężkie to oskrobania. Wnętrze idzie szybko, dół z kanału to makabra. Drugie auto będę robił z tego urządzenia.
http://moto.allegro.pl/item966001759_au ... _plus.html
Jestem przekonany, że to przyspiesza prace nawet trzykrotnie.
Muszę jeszcze kupić tył od zdrowej B3 i przespawać kilka blach. Chętnie usunąłbym kilka uchwytów w komorze silnika i pod karoserią, które są skorodowane a nie będą (chyba) już potrzebne ale raczej poczekam z tym do etapu składania.
Dla osób z procon-ten, zajrzyjcie w miejsce kotwienia linek i sprawdźcie co się tam dzieje. Tak w razie "w".
Pozdrawiam G.
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
podobno tarcze nylonowe są przeznaczone do samochodów z ocynkowaną karoserią aby nie uszkodzić ich powłoki, a dobrze zerwać starą konserwacje... właśnie dlatego się pytałem
pozdrawiam.
edit:
Link(kliknij)
pozdrawiam.
edit:
Link(kliknij)
Ostatnio zmieniony 21 mar 2010, 12:05 przez szuan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
...po trzech piwach, zapięty w pasy (nie przymocowane do niczego), z kierownicą w rękach robię najlepszy czas na Tor Poznań
Pozdrawiam Grzegorz....
Uploaded with ImageShack.us
mocowania
pasy
kiera
widok
Pozdrawiam Grzegorz....
mocowania
pasy
kiera
widok
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
szukałem w miarę tanio. ASM Autocontr... to pasy tuningowe a mi zależało na homologacji.FranoF1 pisze:Grzesiu a nie myślałeś o pasach Schrota ASM Autocontrol(elektroniczne)? Właśnie nad takimi rozważam.
Napisz ile kosztowały oraz ile za kiere i gdzie zamawiałeś.
Pozdr
pasy 689 kier 390 zamówienie w autoracing.pl
g.