Audi 80 1,6 Turbo D SB ->AKN swap czas zacząć !!
Pawel, jak chcesz to po taniości mogę mieć dla Ciebie skrzynkę biegów która będzie miał cztery pierwsze krótkie biegi i jak piątkę przełożysz z AKM, to uzyskasz przełożenie jak w akrzynce APL a A4 1.9 TDI 110KM
Tobie by się przedała a ja bym wziął za nią nieco więcej niż na złomie
Co Ty na to?
skrzynka AMK
Tobie by się przedała a ja bym wziął za nią nieco więcej niż na złomie
Co Ty na to?
skrzynka AMK
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zastanowię się nad tą skrzynią, tyle, że przydałaby mi się skrzynia BAA lub inna o takich samych jak BAA parametrach lub nawet lepiej FHN <zly>
Matt1988 ma w swoim 1,6 TD BAA i chwali, miałem okazję widzieć jak to jeździ i muszę przyznać, że o wiele lepiej niż AKM, na 5tce przy 140km/h jest zdecydowanie ciszej na BAA niż AKM
Choć skoro skrzynia AMK ma przełożenie główne inne niż AKM to może po wymianie 5 biegu na ten z AKM uzyskam identyczny efekt co na BAA ?
Matt1988 ma w swoim 1,6 TD BAA i chwali, miałem okazję widzieć jak to jeździ i muszę przyznać, że o wiele lepiej niż AKM, na 5tce przy 140km/h jest zdecydowanie ciszej na BAA niż AKM
Choć skoro skrzynia AMK ma przełożenie główne inne niż AKM to może po wymianie 5 biegu na ten z AKM uzyskam identyczny efekt co na BAA ?
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jasne, do szybkiej jazdyGerB3 pisze:Bo AKM jest do szybkiej jazdy a nie do toczenia jak traktorem <ok>
Jak jest niuton to długa skrzynia jest lepsza <rotfl>
Nie działające foty to wina serwerów na których były :evil:mrc92ns pisze:działaj z audikiem spokojnie bo ładna sztuka jest
Szkoda że wiele fotek na 1str nie działa.
Mógłbyś podesłać na PW info przerobienia szyberdachu na elektryczny z korbotronika?
A co do przeróbki szybra to należy po prostu wymontować mechanizm korbowy wraz z osłonką i lampką, założyć silniczek, doprowadzić mu +12V po zapłonie, zamontować osłonkę i lampkę pod elektrykę i już gotowe <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
piątka powinna być długości APL.pawelrybak15 pisze:Choć skoro skrzynia AMK ma przełożenie główne inne niż AKM to może po wymianie 5 biegu na ten z AKM uzyskam identyczny efekt co na BAA ?
no i lepsze zestopniowanie pierwszych czterech biegów na miasto i do sprintu powinna być.
przy FHN żeby to w miarę jechało to już widzę że marne 300Nm nie wystarczy, trzeba będzie celować w okolice 450-550Nm,
zrozumiesz o co chodzi jak zobaczysz filmiki...
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: