Z maluchem Ci się auta nie pomyliły ? :lol:pawelrybak15 pisze:Halogeny WESEM na zderzaku przy grillu albo Hella Commet FF100
Audi 80 1,6 Turbo D SB ->AKN swap czas zacząć !!
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie miałem wyjścia.IC69 pisze:Piorunkiem Ci to poszło.pawelrybak15 pisze:Naprawa ukończona
Auto było mi na dziś potrzebne do pracy, jutro tak samo, w sobotę szkoła i dopiero od niedzieli trochę spokoju.
Składanie nie było łatwe, dlatego to wszystko jest po prostu poskładane, spasowanie kiepskie, ale dopracuje to.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dziś spasowałem nieco lepiej listwę pod reflektorami i zamontowałem światła przeciwmgielne.
Zgodnie z sugestią GerB3 zrezygnowałem z halogenów WESEM, ponieważ to auto nie upadło aż tak nisko aby przeprowadzać na nim tjunink rodem z malucha, dlatego zamiast kanciaków WESEM zamontowałem światła przeciwmgielne Hella Comet FF100
Zgodnie z sugestią GerB3 zrezygnowałem z halogenów WESEM, ponieważ to auto nie upadło aż tak nisko aby przeprowadzać na nim tjunink rodem z malucha, dlatego zamiast kanciaków WESEM zamontowałem światła przeciwmgielne Hella Comet FF100
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Przecież to jest tylko tymczasówa....barto-team pisze:porażka te halogeny... weź to wyrzuć w pizduuu
Halogeny są oryginalne Hella i biją na łeb, na szyje te z 90tki.
Założyłem to tylko po to aby mieć światła przeciwmgielne, jeden z moich halogenów z 90 szlag trafił, a te co miałem w tym zderzaku są okrutnie wypalone i wypiaskowane przez co prawie w ogóle nie poprawiały sytuacji. Mieszkam w takim miejscu, że mam spory odcinek drogi taki gdzie często występują konkretne mgły więc światła przeciwmgielne muszę mieć.
Leo, zderzak załatwił tak mój ojciec dawno, dawno temu bo dorwał reflektory z 90tki i zestaw oświetlenia w zderzak od B4. Postanowił tanim kosztem zrobić lifting przodu, poprawić jakość oświetlenia no i wyszło to jak wyszło <rotfl>
Przez pierwsze 2 lata nie wyglądało źle, ale z czasem zrobiła się lipa i wyglądało to ohydnie.
Ojciec mi mówił że po wymianie świateł na te z 90 w końcu była widoczność w nocy jak trzeba, tymczasem ja po zamontowaniu ori reflektorów z 80 nie widzę drastycznego pogorszenia jakości oświetlenia. Na pewno nie jest tak dobrze jak z 90tkowymi, ale o wiele, wiele lepiej niż np u ojca w A6 <ok>
Wujo1, nigdy w życiu tak tego nie zostawie. Będzie ogarnięte i przywrócone do stanu sprzed tej niefortunnej akcji. Jutro postaram się wymyślić jakieś zaślepki na te dziury w zderzaku, chyba wytnę z blachy alu, ładnie ukształtuje i przykręce na 2 śruby + silicon dla uszczelnienia :roll:
Oczywiście blaszki pomaluje w czarny mat.
Ale mnie chodziło o ogólny patent z montażem halogenów innych niż fabryczne bo dla mnie czy wesem czy hella to w takiej postaci zajeżdża aggro, ale jako że to opcja tymczasowa to niech taki potwór jeździ, na wiosnę dasz normalny przód z 80 czy 90 <ok>pawelrybak15 pisze:Zgodnie z sugestią GerB3 zrezygnowałem z halogenów WESEM