Dzięki, staram sie <rotfl>Mabrothrax pisze:Fajne drzwi.
Audi 80 1,6 Turbo D SB ->AKN swap czas zacząć !!
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
pawelrybak15 pisze:renowacji samochodu
pawelrybak15 pisze:maska
pawelrybak15 pisze:komplet drzwi
to chesz nazwac renowacja pojazdu? :mrgreen:pawelrybak15 pisze:tylna klapa
chopie, nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale w 90% przypadkow nie wchodzi kolor w 100% i widac roznice w odcieniach dlatego cieniuje sie wszystkie sasiednie elementy, zamierzasz cos takiego zrobic czy znowu oddasz jakiemus magikowi dzieki ktoremu przez kolejny rok bedziesz jezdzil laciatym mlekiem?

- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Spokojnie, tym razem będzie bez lipy <ok>keczy pisze:pawelrybak15 pisze:renowacji samochodu
pawelrybak15 pisze:maskapawelrybak15 pisze:komplet drzwito chesz nazwac renowacja pojazdu? :mrgreen:pawelrybak15 pisze:tylna klapa
chopie, nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale w 90% przypadkow nie wchodzi kolor w 100% i widac roznice w odcieniach dlatego cieniuje sie wszystkie sasiednie elementy, zamierzasz cos takiego zrobic czy znowu oddasz jakiemus magikowi dzieki ktoremu przez kolejny rok bedziesz jezdzil laciatym mlekiem?
Popatrz na moje błotniki przednie, oba były w 2010 roku lakierowane przez znajomego speca (dobór koloru też jego robota) i trafił idealnie, drzwi lakierowałem z ojcem, a lakier dobierał inny lakiernik no i wyszła kicha. Akurat ten znajomy specjalista od lakierowania dobiera idealnie kolory, tylko że troche długo się czeka za elementami które się mu zostawi do lakierowania <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Może to co napisze wyda się śmieszne, ale będzie kolejny mod <ok>
Chłodniczka paliwa
Dziś na spacerze natrafiłem w krzakach na nagrzewnicę od piecyka typu Junkers o wymiarach 34x19x6cm, nagrzewnica jest w dość dobrym stanie, jeśli nie cieknie to po dolutowaniu odpowiednich króćców powędruje pod maskę i będzie chłodzić paliwo
Wygląda to mniej więcej tak z tym, że moja jest w lepszym stanie i ma oba króćce po jednej stronie
http://allegro.pl/nagrzewnica-wymiennik ... 94473.html
Chłodniczka paliwa

Dziś na spacerze natrafiłem w krzakach na nagrzewnicę od piecyka typu Junkers o wymiarach 34x19x6cm, nagrzewnica jest w dość dobrym stanie, jeśli nie cieknie to po dolutowaniu odpowiednich króćców powędruje pod maskę i będzie chłodzić paliwo

Wygląda to mniej więcej tak z tym, że moja jest w lepszym stanie i ma oba króćce po jednej stronie

http://allegro.pl/nagrzewnica-wymiennik ... 94473.html
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie nieMath11 pisze:Na spacerze chodzisz po krzakach? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:pawelrybak15 pisze:Dziś na spacerze natrafiłem w krzakach

Po prostu już z daleka dostrzegłem coś w krzakach, wyglądało mi to na piecyk gazowy właśnie a w takich piecykach kryje się często sporo miedzi, mosiądzu i aluminium <ok>
Piecyk był rozwalony na części, ale prawie wszystkie elementy były, szkoda że wszystko prócz nagrzewnicy było ze stali

- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
<haha> <haha>duo pisze:ja dziś rano pod swoim smietnikiem widziałem ktoś wyrzucił ekspes do kawy, nie chcesz ? walnąłbyś z tyłu w aucie byłoby jak w prawdziwej limuzynie
Ja widziałem kineskopową Unitrę więc w razie "w" będziesz mógł mieć kino samochodowe

A serio. Po kiego grzyba chłodzić paliwo :lol: to nie ferrari
- Fighter001
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Podgrzewacz aby parafina się nie wydzielała w zimę.Fighter001 pisze:Na ogół się montuje podgrzewacze paliwa do diesli ale o chłodnicach to nie słyszałem
Czasem (szczególnie w PD, tam to we wszystkich chyba) montuje się chłodniczki paliwa, co by ropa za ciepła nie była i za bardzo pompy nie rozgrzewała (która i tak nagrzewa się od silnika). Bo ciepła pompa = mniejsza wydajność, szczególnie w upały. Myślę, że Paweł zastosuje obieg paliwa przez chłodniczkę tylko przez lato.
Może i sposób "bardzo domowy" ale za to skuteczny będzie i zawsze to zapewni odpowiedniejsze warunki pracy.