Audi 80 1,6 Turbo D SB ->AKN swap czas zacząć !!
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No i stało się :evil:
Dziś zostałem kolejną ofiarą zimy :evil:
Jazda w korku, zatrzymuje się, za mną leci BMW X5 albo X7 (coś z tych dużych pseudoterenowych) widzę że tańcuje po jezdni i po chwili trach, poczułem wstrząs i zobaczyłem BMW stojące bardzo blisko mnie po mojej lewej stronie :evil:
Gość nie wyhamował, ale na szczęscie nie uderzył we mnie tylko się po mnie omsknął zaczynając od kołpaka tylnego koła, kontynuując po nadkolu, tylnych lewych drzwiach i drzwiach kierowcy. Obdrapał mi te elementy, z czego najmocniej nadkole z powodu poprzyklejanych do niego drobinek piasku (urok obecnej pogody :evil:), na drzwiach rysy są delikatne, ale zostało sporo startej z jego zderzaka gumy.
Na szczęście kierowca BMW okazał się być bardzo w porządku i sprawa została załatwiona polubownie z uwagi na to, że prócz obtarć nic innego się nie stało, choć nie tak do końca, gdyż w wyniku tego zdarzenia rozleciało mi się łożysko w tylnym lewym kole :evil: Niestety rozleciało się dopiero 3km od domu, a nie od razu
Cholerne stożki, muszę wymienić tył na tarcze, mam nadzieje że tam nie ma tych dziadoskich łożysk stożkowych :evil:
Dziś zostałem kolejną ofiarą zimy :evil:
Jazda w korku, zatrzymuje się, za mną leci BMW X5 albo X7 (coś z tych dużych pseudoterenowych) widzę że tańcuje po jezdni i po chwili trach, poczułem wstrząs i zobaczyłem BMW stojące bardzo blisko mnie po mojej lewej stronie :evil:
Gość nie wyhamował, ale na szczęscie nie uderzył we mnie tylko się po mnie omsknął zaczynając od kołpaka tylnego koła, kontynuując po nadkolu, tylnych lewych drzwiach i drzwiach kierowcy. Obdrapał mi te elementy, z czego najmocniej nadkole z powodu poprzyklejanych do niego drobinek piasku (urok obecnej pogody :evil:), na drzwiach rysy są delikatne, ale zostało sporo startej z jego zderzaka gumy.
Na szczęście kierowca BMW okazał się być bardzo w porządku i sprawa została załatwiona polubownie z uwagi na to, że prócz obtarć nic innego się nie stało, choć nie tak do końca, gdyż w wyniku tego zdarzenia rozleciało mi się łożysko w tylnym lewym kole :evil: Niestety rozleciało się dopiero 3km od domu, a nie od razu
Cholerne stożki, muszę wymienić tył na tarcze, mam nadzieje że tam nie ma tych dziadoskich łożysk stożkowych :evil:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dupa, sprawa polubownie załatwiona bo straty niewielkie, te rysy sobie sam zlikwiduje a lakierować to muszę całe auto :evil:IC69 pisze:Zgarniesz odszkodowanie, to se fundniesz wycieczke do Egiptu - teraz tanio jest.pawelrybak15 pisze:to wydarzenie powoduje jeszcze silniejszą nienawiść do zimy :evil:
No już bez przesady <rotfl>trepek pisze:W Egipcie jest piasek, będzie się źłe kojarzył
Mam teraz poważny problem. Podgrzewacz dziś dotarł, elementy potrzebne do zrezania podgrzewacza mam, ale wyszedł poważny problem który chyba spowoduje że będę musiał kupić kolejny podgrzewacz tym razem jednak od B4 :evil:
Otóż w SB na króćcu który wychodzi z głowicy siedzą 2 czujniki, z czego jeden to od sterownika świec, drugi natomiast od wskaźnika temperatury cieczy. W podgrzewaczu z B5 nie ma miejsca na czujniki <buu>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Podgrzewacz przyda się z pewnością, bo mrozy wracają :evil:
Problem z czujnikami rozwiązany, ponieważ zdobyłem 4 pinowy czujnik który pasuje w miejsce zaślepki w podgrzewaczu i którym zastąpie te 2 znajdujące się na ori króćcu.
Pozostało jeszcze kupić oring uszczelniający czujnik i można przystępować do pracy
Problem z czujnikami rozwiązany, ponieważ zdobyłem 4 pinowy czujnik który pasuje w miejsce zaślepki w podgrzewaczu i którym zastąpie te 2 znajdujące się na ori króćcu.
Pozostało jeszcze kupić oring uszczelniający czujnik i można przystępować do pracy
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Chodzi Ci chyba o podkładkę miedzianą ?pawelrybak15 pisze:Pozostało jeszcze kupić oring uszczelniający czujnik
+1 <ok>eSPe pisze:Daj już spokój z modami.
Bez sensu ten mod, lepiej odłożyc kasy i kupić webasto, taki podgrzewacz to rzeźba w gównie, ciekawe po co Ci będzie ten czujnik 4 pinowy skoro i taknie bedzie w tym miejscu odczytywał faktycznej temp. ?