Audi 80 1,6 Turbo D SB ->AKN swap czas zacząć !!
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam po długiej przerwie. Nie wiem czy kogoś interesują losy auta, ale jeśli tak, to informuję, że 80tka od zimowej przygody stoi sobie spokojnie w garażu, co jakiś czas "przepalana" a w sierpniu zabieram się za jej naprawę i renowację
Ciekawostką jest fakt, że po 2 mc przestoju (od lutego do końca marca nawet nie uruchamiałem silnika) odpaliła od przysłowiowego "strzała" bez żadnych problemów
Ciekawostką jest fakt, że po 2 mc przestoju (od lutego do końca marca nawet nie uruchamiałem silnika) odpaliła od przysłowiowego "strzała" bez żadnych problemów
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Pompa żyje i ma się dobrze, w przyszłości będzie napędzać Passata (gdy do Audi trafi wymarzony AVF).trepek pisze:Dawaj jakieś zdjęcia
To dobrze, że moja pompa z Cromy jeszcze śmiga, łezka się za nią kręci...
Póki co nie ruszyłem nic więc nie ma co zapodawać fotek, w najbliższym czasie biorę się za blachy w Passku (by mi go w zimie nie zeżarło) a następnie końcówka sierpnia/początek września za Audi
Póki co jestem zmuszony przywrócić Audi do codziennej eksploatacji na czas naprawy blach w Passacie i już mam mały problem - szlag trafił cylinderek hamulcowy w tylnym prawym kole - to dlatego trzymały mi hamulce :evil:
No ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, przynajmniej choć trochę pojeżdżę sobie Audikiem w tym sezonie, a i Audikowi wyjdzie to na zdrowie, że trochę go rozruszam po tylu miesiącach przestoju Muszę coś choć tymczasowo wykombinować żeby zderzak tylny z lewej strony nie haczył mi o oponę kantem :evil:
Postaram się dziś albo jutro zrobić jakieś fotki jak obecnie Audi wygląda i na dowód dla co niektórych, że jeszcze istnieje
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jest 195/60/R15 tak jak być powinno wg specyfikacji fabrycznej, no i obecnie nie mam kasy na kupno kompletu opon :evil:GerB3 pisze:Najszybciej to wywalić balony a dac 195/50 i nic nie bedzie haczyć <ok>pawelrybak15 pisze: zderzak tylny z lewej strony nie haczył mi o oponę kantem
A zderzak haczy przez zimowy wypadek :roll:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Już nic nie będzie haczyć bo z pomocą mojego ojca naprostowaliśmy tyłek mojej biednej 80tki
Nie pytajcie jak tego dokonaliśmy, bo i tak nie uwierzycie
Powiem tylko, że nie ma ani śladu po zdarzeniu prócz wgniotu na dolnej belce klapy, oraz popękanym zderzaku i blendzie :mrgreen:
Linie auta wróciły do normy, bagażnik zamyka się i otwiera bez problemu, drzwi lewy tył (te które stanowiły problem) również
Tak więc Audi powoli wraca do świata żywych, jutro biorę się za składanie zadka, hamulec już ogarnięty (wymieniony cylinderek)
POOOOzdraVWiam <rotfl>
Nie pytajcie jak tego dokonaliśmy, bo i tak nie uwierzycie
Powiem tylko, że nie ma ani śladu po zdarzeniu prócz wgniotu na dolnej belce klapy, oraz popękanym zderzaku i blendzie :mrgreen:
Linie auta wróciły do normy, bagażnik zamyka się i otwiera bez problemu, drzwi lewy tył (te które stanowiły problem) również
Tak więc Audi powoli wraca do świata żywych, jutro biorę się za składanie zadka, hamulec już ogarnięty (wymieniony cylinderek)
POOOOzdraVWiam <rotfl>