[B3 JN] Audi 80 Remont silnika + navi pus
Na sam koniec roku trzeba było zmienić zaplamioną olejem kanapę...
Trochę gąbki zostało w samochodzie, bo po prostu się przykleiła. Na wiosnę się ogarnię )
Stare
Nowe
W między czasie testowałem nowy aparacik, dzięki któremu możecie zobaczyć jak grają moje głośniki. W Nowym Roku planuję zakupić głośniki Nokii w deskę, tylko pytanie czy Warto ?
Ori głośniki blaupunkta + Rado Bose + Blue Foundation - Eyes On Fire
No i stało się ... Koniec roku... Czas zrobić podsumowanie co zostało zrobione.
Blenda Pod Rejestrację (Ori B3)
Żarówki LED w światłach postojowych, podświetlenia rejestracji, podświetlenie zegarów + Ringi, podświetlenie Wnętrza, Bagażnika...
Dywaniki Pseudo Oryginalne
Polerka Alternatora, Wtrysków (niedokładnie do poprawek w wiosnę)
Zmiana wycieraczek na Dedykowane do AUDI RS2 (hmm zwykłych 80 nie było w opisie)
Radio Audi Delta II Bose (Blaupunkt) + Wzmacniacz SONY
Wlepa Klubowa
Gajgerek xD Termometr temperatury wew. Może w tym roku wpadnie z prawdziwego zdarzenia oryginalny.
Trochę gąbki zostało w samochodzie, bo po prostu się przykleiła. Na wiosnę się ogarnię )
Stare
Nowe
W między czasie testowałem nowy aparacik, dzięki któremu możecie zobaczyć jak grają moje głośniki. W Nowym Roku planuję zakupić głośniki Nokii w deskę, tylko pytanie czy Warto ?
Ori głośniki blaupunkta + Rado Bose + Blue Foundation - Eyes On Fire
No i stało się ... Koniec roku... Czas zrobić podsumowanie co zostało zrobione.
Blenda Pod Rejestrację (Ori B3)
Żarówki LED w światłach postojowych, podświetlenia rejestracji, podświetlenie zegarów + Ringi, podświetlenie Wnętrza, Bagażnika...
Dywaniki Pseudo Oryginalne
Polerka Alternatora, Wtrysków (niedokładnie do poprawek w wiosnę)
Zmiana wycieraczek na Dedykowane do AUDI RS2 (hmm zwykłych 80 nie było w opisie)
Radio Audi Delta II Bose (Blaupunkt) + Wzmacniacz SONY
Wlepa Klubowa
Gajgerek xD Termometr temperatury wew. Może w tym roku wpadnie z prawdziwego zdarzenia oryginalny.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2013, 15:34 przez 1.8s, łącznie zmieniany 1 raz.
Pavell pisze:jakie ledy masz w liczniku :?:
Otóż są to TAKIE diody. Czasami trzeba lekko podpiłować żeby weszły w licznik. Z doświadczenia wiem, że nie warto od razu wszystkiego składać, a tylko podłączyć licznik i uruchomić światła żeby poustawiać żarówki biegunowo. Potem runda po wyboistej drodze (kocie łby np.) i sprawdzenie czy wszystkie lampki dobrze stykają się ze stykami )
[ Dodano: 2013-01-08, 22:41 ]
heh. Z okazji tego iż jestem już dokładnie 2 lata na forum, Audi Dostało nowe żarówki, (stara lewa, dziwnie świeciła..) Wybór padł na OSRAM Night Breaker. Nie było sensu robić zdjęć więc ich nie robiłem ;p
[ Dodano: 2013-02-22, 15:28 ]
Kolejny filmik jednak nie jest on za dobry, Konieczność kompresji, oraz nieumiejętność filmowania wyszły na światło dzienne.
- damian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt:
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Jest ładnie. Bardzo ładnie. Kiera nadała charakteru.
Osłona akumulatora by się przydała.
Mam idealne niepołamane osłony z wszystkimi zaczepami - jak byś się zdecydował lub potrzebował to pisz.
http://tablica.pl/oferta/oslona-akumula ... 2MfZf.html
Pozdro
Osłona akumulatora by się przydała.
Mam idealne niepołamane osłony z wszystkimi zaczepami - jak byś się zdecydował lub potrzebował to pisz.
http://tablica.pl/oferta/oslona-akumula ... 2MfZf.html
Pozdro
W tym tygodniu były nieciekawe przygody. Otóż Audi nie przeszła przeglądu... Powód ?
Przewody hamulcowe elastyczne w widocznymi wadami, stwarzające zagrożenie pęknięcia lub czegoś tam.
Od razu wybraliśmy się do mechaniora- wymiana 6x przewody elastyczne 4x przód 2x tył) czy jakoś tak, oraz Tył sztywne.
Po całym dniu, które Audi spędziło u mechanika, ponieważ czekaliśmy na cylinderek, (odpowietrznik się urwał ;d ) Audi dostało nowy płyn i przewody.
U mechanika zostało 600zł no ale na hamulcach lepiej nie oszczędzać... Najważniejsze, że przeszła przegląd, i została usunięta poważna usterka o której nie miałem pojęcia.
Później dodam parę zdjęć..
[ Dodano: 2013-05-14, 20:50 ]
Przed mechanikiem czekamy ....
Tylko tyle zdjęć mam. Ale nie miałem wtedy ochoty robic fotki ..
[ Dodano: 2013-05-29, 15:37 ]
Czas przygotować zimówki do zimy:
- Wyciągnięte kamyczki (od zawsze to robię żeby nie rozepchało gumy ;d)
- wyczyszczone felgi.
- Wyczyszczone kołpaki ;d
- i Parę konserwacji w samochodzie..
Przewody hamulcowe elastyczne w widocznymi wadami, stwarzające zagrożenie pęknięcia lub czegoś tam.
Od razu wybraliśmy się do mechaniora- wymiana 6x przewody elastyczne 4x przód 2x tył) czy jakoś tak, oraz Tył sztywne.
Po całym dniu, które Audi spędziło u mechanika, ponieważ czekaliśmy na cylinderek, (odpowietrznik się urwał ;d ) Audi dostało nowy płyn i przewody.
U mechanika zostało 600zł no ale na hamulcach lepiej nie oszczędzać... Najważniejsze, że przeszła przegląd, i została usunięta poważna usterka o której nie miałem pojęcia.
Później dodam parę zdjęć..
[ Dodano: 2013-05-14, 20:50 ]
Przed mechanikiem czekamy ....
Tylko tyle zdjęć mam. Ale nie miałem wtedy ochoty robic fotki ..
[ Dodano: 2013-05-29, 15:37 ]
Czas przygotować zimówki do zimy:
- Wyciągnięte kamyczki (od zawsze to robię żeby nie rozepchało gumy ;d)
- wyczyszczone felgi.
- Wyczyszczone kołpaki ;d
- i Parę konserwacji w samochodzie..
Witam mam problem: Na normalnym odsłuchu radia (stacje FM) mam czysty dźwięk bez żadnych zakłóceń. Jednak gdy uruchomię transmiter FM, mam dziwne zakłócenia na Sopranach, co bardzo mnie irytuje. Kolega mówił mi że można to jakoś zniwelować bo coś tam słyszał. Wiec Proszę was o pomoc
Radio Audi Delta 2 Bose (blaupunkt)
Wzmacniacz Sony XM-423SL
i Transmiter FM (Firmy nie pamiętam)
Radio Audi Delta 2 Bose (blaupunkt)
Wzmacniacz Sony XM-423SL
i Transmiter FM (Firmy nie pamiętam)