[90 B3 7A] - Audi 90 Quattro 20v Sport
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
bardzo ładna i wydaje się dobrze utrzymana, i skoro tak piszesz to na pewno tak jest.
Tak na marginesie to na pewno wersja SPORT. I jestem przekonany, że na klapie był napis SPORT - niektóre tak były wypuszczane. Piękne auto. Może się kiedyś uda zebrać wszystkich posiadaczy 7A i zrobić taki "7Aspot"
Pozdrawiam i życzę dużo przyjemności z jazdy.
G.
Tak na marginesie to na pewno wersja SPORT. I jestem przekonany, że na klapie był napis SPORT - niektóre tak były wypuszczane. Piękne auto. Może się kiedyś uda zebrać wszystkich posiadaczy 7A i zrobić taki "7Aspot"
Pozdrawiam i życzę dużo przyjemności z jazdy.
G.
gaz... hmmm no jeździ i to całkiem dobrze, instalacja gazowa została przerobiona przez poprzedniego właściciela, blos jest przy samej przepustnicy, parownik przełozony blisko blosa, trzeba było założyć filtr stozkowy, bo nie było miejsca na ori filtr. Poprzedniemu właścicielowi paliła 14 -15L, ale ja nie moge zejść poniżej 17 Lkuba2955 pisze:a jaki gaz i jak sie sprawuje?
Sam sie zdziwiem ze tak dobrze wyszła na zdjeciach... :p Niestety poszycie zewnętrzne nie jest w idealnym stanie, na aucie jest chyba ze 3 odcienie czarnego, ale ja cenie sobie raczej stan mechaniki, podwozia itp...
jak będę miał czas to pstrykne jeszcze parę fotek, ale dzieki za dobre słowa
ps. brakuje mi tylko el. szyb ale niechce mi sie z tym bawic.
no to dzisiaj ok 23 audiczka uratowała mi zdrowie i samą siebie.
Wracajac z pracy (padało) na zakrecie 90 stopni pod górke, gdzies tak w połowie zakretu pojawił się rowerzysta bez zadnych swiateł i odblasków, naszczeście go minąłem, ale postawiło auto bokiem, kontra, 2 bok, tym razem po poboczu i krzakach, pełny gaz, naszczeście wyrobiłem sie przed drzewami, wtedy zapodałem zbyt głęboka kontre poszedł 3 bok i bączek. Naszczęście nic nie jechało z przeciwka.
Auto nie uszkodzone, wzbogacilem sie tylko o błoto i trawe w tylnim zderzaku.
Wracajac z pracy (padało) na zakrecie 90 stopni pod górke, gdzies tak w połowie zakretu pojawił się rowerzysta bez zadnych swiateł i odblasków, naszczeście go minąłem, ale postawiło auto bokiem, kontra, 2 bok, tym razem po poboczu i krzakach, pełny gaz, naszczeście wyrobiłem sie przed drzewami, wtedy zapodałem zbyt głęboka kontre poszedł 3 bok i bączek. Naszczęście nic nie jechało z przeciwka.
Auto nie uszkodzone, wzbogacilem sie tylko o błoto i trawe w tylnim zderzaku.
Siwusek Doskonale wiedziałem, że to 20v, Ty nie dokładnie przeczytałeś 8-)siwusek216 pisze:Nie doczytałeś kolega ma 7A (20V)pod maska. Pięknie utrzymana sztuka.gornik pisze:90 sq jeszcze w 20v to rarytas.
Leo czepiasz się lekko, oczywiście nie jest to wersja sport quattro, bo i w ośce można było wybrać specyfikację/pakiet sport. Z tym, że to już są niuanse, straszna drobiazgowość. Zależy jak kto napiszę bo można ująć, że jest to Audi 90 sport quattro, a można to samo powiedzieć w ten sposób Audi 90 quattro w wersji sport, znaczy to samo. Nie wdawajmy się w takie czepianie bo moim zdaniem to tylko przestawiony szyk wyrazów, a o co cała burza.Leo pisze:a jednak Pokaż mi gdzie jest napisane wersja SPORT QUATTRO proszęŚwięty pisze:a widzisz, jednak nie tylkoto jest wersja SPORT jeśli wogóle
Bo w etce jest wyróżnienie jedynie jako "wersja sportowa" oraz drugie wyróżnienie na KAMEI DESIGN.
Wersja SPORT - tak. Wersja SPORT QUATTRO - nie.
Dlaczego? Bo wersja sport występowała jako quattro i bez quattro. Modelu Audi 90 quattro 20v sport quattro - nie było, była wersja Audi 90 quattro 20v SPORT.
I proszę Cię Wiem, bo mam tą samą wersję.
A jak podasz VIN to Ci sprawdzę w jakiej nazwie wyszło auto z fabryki, dokładną nazwę, wyposażenie, nawet czy miało antenę wysuwaną czy nie.
A na szybko ? Poproszę o fotkę tylnej klapy , tam gdzie jest naklejka informacyjna z kodami wyposażenia
To wczoraj widzę pierwsza przygoda, nic nie zrobimy trzeba uważać na takie sytuację, bo mogą się zdarzyć zawsze i wszędzie.
Pozdro
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80