Audi 90 quattro 20v
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
też o tym słyszałem chociaż żadnej potartej mordy w sobotę nie widziałem, wszyscy jakoś wyjątkowo wypoczęci :mrgreen: :mrgreen:keczy pisze:Hehe dobre, podobno dwie osoby padły na ryj przy owijaniu jak się folia zerwała :lol:
no troszkę potrafi zniszczyć1.8s pisze:Grabina.... i wszystko jasne
a z nowości to zaraz po powrocie z Grabiny zeskoczył pasek z alternatora, alternator się skończył (było pałować do odcięcia....) i auto stało pięć tygodni zanim zregenerowałem alternator i poskładałem wszystko do kupy. Przy okazji padł akumulator, nie było możliwości odpalić auta ani na kable, ani na pych...
No ale już jeździ, ma się dobrze, a alternator w ciągu 5 godzin został całkowicie zregenerowany iu wygląda jak nówka. I tak też działa. 8-)
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
Rozrusznik kręci bez zastrzeżeńbloku pisze:Na co teraz czas? Rozrusznik...skrzynia...dyfer czy właściciel?
Skrzynia... nie ma synchronizatora drugiego i trzeciego biegu, trzeci bieg wchodzi z wielkim trudem, ale nauczyłęm się z tym żyć
Dyfer, hm... wisi na włosku, lekko się poci, jak wybuchnie to wybuchnie...
Właściciel brodaty a takich nie zniszczysz :mrgreen:
No alternatora nie dotykalem dwa lata od czasu jak robiłem rozrząd...bloku pisze:Co padnie pierwsze dowiecie się w kolejnym odcinku jak Marek dotknął i popsuł
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
już tak kupiłem, jeździ dwa lata. Miałem naprawiać, okazało się że wymiana tańsza, ale nie było kiedy ani w sumie na co, bo nawet nie szukałem części... I tak to jeździ sobieDon Vito pisze:hahaha, widze że u Ciebie z napędami jak u mnie, też synchro 3 zdycha, 2 szumi no ale co, przecież auto nie jeżdzone psuje sie jeszcze bardziej
[ Dodano: 2014-12-15, 21:01 ]
z nowości to autko po przeglądzie, wciąż na letnich, ale jest +7"C więc jeszcze chwilę...
kangol666 prosiłeś o fotki bo zaginęły, więc masz <ok>
Ostatnie zdjęcie jest jednym ze zdjęć na kalendarzu AKP do kupienia na tamtym forum
-
- Forum Audi 80
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
z dalekaSzczypior14 pisze:Wygląda naprawdę orginalnie...
tuż przed świętami quattro miała drobną reanimację -> miało być łatwo i prosto - wymiana simmeringów pod flanszami w skrzyni biegów, bo ciekły, dość poważnie w sumie.
Podczas operacji okazało się, że osłona prawego wewnetrznego przegubu zniknęła - jedynie metalowa obejma została z resztką gumy, aż cud że przegub udało się uratować (brak w sklepie więc trzeba było sobie radzić, założona z golfa mk3), potem okazało się że osłona zewnętrznego przegubu z lewej strony popękała, także ta też poszła do wymiany.
A przy okazji poszukiwania trzeciego biegu (który gdzieś lubił uciec i trzeba było go szukać jak kamazie) okazało się, że pewna śruba w skrzyni była luźna - na torxa z prawej strony Chyba trzymała wałek, bo po dokręceniu bieg się odnalazł...
Takie tam przed świętami...
A w pierwszy dzień spadł śnieg, w sumie niedużo, ALE ale.... wystarczająco, zeby poupalać na polu bokami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: