Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi 80 B3] białe b3 od Taktownie

Prezentacja w/w od 1986 do 1991.
Awatar użytkownika
Lucazzz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lucazzz » 11 gru 2010, 22:46

wez pod uwage to ze folia rdzy ani odprysków nie uzupelnisz i sam wiesz jak takie miejsca moga wygladac po oklejeniu ;-)

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 11 gru 2010, 23:02

jakby co to mam na sprzedaż taki pakiet KAMEI jak pokazałeś na foto :)

Awatar użytkownika
taktownie
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: taktownie » 28 gru 2010, 15:45

Czy czarna maska nie będzie wiochą? Chce popróbować po oklejać sam autko i zacząłbym od maski (tak na próbę czy będzie mi wychodzić oklejanie).
Obrazek, Obrazek

A tutaj mnie trochę poniosło :mrgreen:
Obrazek, Obrazek

W sumie to ma być auto rzucające się w oczy ale nie wiem czy to już by wiochą nie zalatywało. Ogólnie mam koncepcje na całe auto w czarnym macie więc jak maskę obkleję to dalej mogę sobie na spokojnie resztę robić, ale czy to dobry pomysł? Jak Wam się to widzi?

Pzdr
Ostatnio zmieniony 10 mar 2013, 20:03 przez taktownie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 28 gru 2010, 15:48

taktownie pisze:czy czarna maska nie będzie wiochą?
będzie :-/ nie baw sie w takie malowanie bo to okropnie wygląda.

Awatar użytkownika
dr.lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dr.lolek » 28 gru 2010, 15:52

taktownie pisze:tak na próbę czy będzie mi wychodzić oklejanie)
oklejanie fajna sprawa jakos profesjonalnie biora chyba 3 tys za taki zabieg i 2 lata gwarancji i zajebiaszczo to wyglada jednak Twoje przymiarki nie bardzo :mrgreen:

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 28 gru 2010, 16:07

Jak chcesz żeby auto pozytywnie rzucało się w oczy to ładuj pakiet Riegera, do tego jakieś fajne 16ki z rantem i będziesz miał super auto. Ewentualnie zrób czarne lampy z przodu, grill no emblem gleba i te poszerzane stalówki które chcesz zrobić.
Ogólnie idź w starą niemiecką szkołe a takie malowanie/obklejanie zostaw na jakieś inne auto.

Awatar użytkownika
taktownie
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: taktownie » 28 gru 2010, 16:10

no ok ale do tego szeroka stal i gleba -felgi beda najprawdopodobniej malowane na zieleń kawasaki(ranty) i środek czarny, to zostawiać biały lakier? tak jak jest? bo pomysłów mam kilka, ale głównie zależy mi na tym żeby auto zachowane było jak najbardziej w oryginale, ale ma mieć kilka "smaczków".

Awatar użytkownika
taktownie
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: taktownie » 28 gru 2010, 16:18

a może felgi pomalować w ten sposób i wtedy maska tak samo? Obrazek

dalej będzie wiocha?

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 28 gru 2010, 16:22

Ja bym zostawił biały, to ładny kolor, chociaż pospolity. Ale musisz zrobić najlepszy kontrast czyli biały z czarnym - czarne lampy przód, z tyłu też by pasowało, klapa bez znaczków, wydech dwururka ale nie kominy tylko 76mm , gleba 60/40 i te felgi poszerzane. Całe czarne faktycznie zleją się za bardzo z autem, środek na bank czarny ale co do koloru rantów to ja dałbym "budyń" z niemieckich taksówek, a najlepiej jakbyś dał radę założyć takie chromowane kołpaczki jak np. w starych golfach albo 80kach było.

kolczu

Post autor: kolczu » 28 gru 2010, 16:42

ja majac biale auto ( a bede polowal na 90 taka) to okleje jak DTM

w ten desen wydaje mi sie ze lepiej by bylo

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 28 gru 2010, 16:49

Felga w krate to bardzo dobry pomysł, jednak maskę zostawił bym w spokoju. Lampy przód na czarno a na tył możesz wrzucić takie coś http://moto.allegro.pl/lampy-tylnie-z-b ... 70248.html Lakier auta zostawiłbym taki jaki jest jednak jeśli już to pomalować dół drzwi (tak jak tutaj: http://photos03.otomoto.pl/photos/origi ... 6534_1.jpg ) przy czarnych zderzakach fajnie to wygląda. Na tył planujesz jakąś lotkę? http://img02.allegroimg.pl/photos/orygi ... 86919536_4 takie moim zdaniem pasują do B3. To tylko moje propozycję, może coś trafi w Twoje gusta :-P

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 28 gru 2010, 17:03

taktownie, a może walnij sobie kolor z palety Forda jak był malowany focus RS http://www.auto-blog.pl/ford-focus-rs/ :lol:

Awatar użytkownika
taktownie
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: taktownie » 28 gru 2010, 17:45

Lotka na klapę na pewno będzie ale tylko jak będzie pakiet kamei. Lampy tylne będą czerwone czarne mi nie podchodzą w białym lakierze w ogóle mimo że początkowo takie chciałem. Rant w budyniu super ale chyba nie przy białym aucie (nie będzie się rzucał w oczy a to jest stalówka więc kolor musi być oczojebny). Co do przednich lamp to będą takie jak są albo lekko przydymione razem z kierunkami ale nad tym jeszcze dumam.

A teraz Wam wytłumaczę dlaczego tak się upieram przy masce. Mi w aucie jak się nie podoba front to nie podoba się całe auto. W B3 nigdy nie podobał mi się front, ale jako że Audi ma u mnie dożywocie a ja jestem bardzo uparty i lubię sobie coś udowadniać to założyłem sobie że zrobię front tak, że będzie podobał się nie tylko mi ale i każdemu innemu.

Jako że przy lampach za dużo nie można podziałać (lubię seryjne części szczególnie w aucie w którym jest bardzo cienka linia dobrego smaku i wiejskiego tuningu) a nad zderzakiem jeszcze się zastanawiam to na warsztat poszedł ten element który mi na dzień dzisiejszy przeszkadza.

Zaznaczyłem na zdjęciu jak jest ukształtowana maska. Nie wiem czy zauważyliście to w swoich B3 albo innych, ale przy jasnych kolorach bardzo uwidacznia się to że maska nie jest prosta tylko półkolista. B3 to dosyć kanciaste auto więc nie bardzo to wygląda, zwróćcie uwagę na fronty w innych markach z tamtych lat - są proste. Tutaj audi coś chciało zacząć zaokrąglać ale chyba zaczęło od nie tego elementu co trzeba. Jako że maska jest biała a grill czarny to bardzo to kontrastuje i bardzo mi się to nie podoba. W przypadku ciemniejszych lakierów tego nie widać co obrazuje druga fotka na której z tuningowałem maskę :mrgreen: ponieważ ciemny kolor zlewa się z Grilem i tego półkola nie widać.

No, to teraz już chyba wiece o co chodzi, więc doradźcie co z tym fantem zrobić skoro czarna maska jest ble.
Obrazek, Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 mar 2013, 19:58 przez taktownie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
taktownie
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: taktownie » 28 gru 2010, 17:48

aha, listwa pod lampy jutro bedzie nowa bo stara była pogięta

ten nurtujący mnie temat załatwiłaby też maska z b4, tak też myślałem na początku zeby zrobić front b4 ze zderzakiem s2 ale moje b3 to zwykłe 1.6d i raczej nie przewiduje zmian jednostki napedowej wiec zbyt sportowo nie może wyglądać.

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 28 gru 2010, 17:57

W poprzedniej audicy miałem taki front i uważam ze było całkiem fajnie bez czarnej maski:

Obrazek

a drugi przód jaki zawsze mi się podobał to brewka i gril bez znaczka- tutaj ktoś dodatkowo pociągnął klapę na lampy ale taki sam efekt masz samą brewką:

Obrazek

Ja na Twoim miejscu poszedłbym w którymś z tych dwóch kierunków - zwłaszcza ten z brewką fajnie wygląda na szerokiej feldze i glebie <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B3.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl