[Audi 80 B3] białe b3 od Taktownie
jak się nie psuje ten diesel to ja też bym ją zostawił, taki przebieg to piękna sprawa i dla mnie to byłaby duma pokazac kumuś licznik z nabitym takim przebiegiem, SB też jest dobry ale to już nie bedzie to. Ja żałuję że dopiero dobijam do 170tys <ok>
Ostatnio zmieniony 26 paź 2011, 20:40 przez GerB3, łącznie zmieniany 1 raz.
ten moj dizel już umarł, może i jest legendą ale auto ma jeździć, jak chcesz to możesz latać dizlem z 50 koniami, ja już się najeździłem 5 lat i już mi się nie chce brać 5 kilometrów rozpędu żeby cokolwiek wyprzedzić. A tak wrzucam sb-ka, lekko go dłubne i bede mial te 90-100 konikow i to zupełnie wystarcza do jazdy na codzień.
Poza tym zupełnie nie rozumiem sformułowania "zniszczysz" te auto. Przecież sb to nic innego jak jk z turbiną, do tego wystepuja w tym samym modelu wiec o co Ci chodzi?
Poza tym zupełnie nie rozumiem sformułowania "zniszczysz" te auto. Przecież sb to nic innego jak jk z turbiną, do tego wystepuja w tym samym modelu wiec o co Ci chodzi?
Ostatnio zmieniony 26 paź 2011, 20:44 przez taktownie, łącznie zmieniany 1 raz.
Racja - jest to powód do dumy (chociaż u mnie co jakiś czas zawsze coś wyskoczy - cholera wie czy nie ma więcej nawet - ale z samym silnikiem nie ma problemów żadnych).GerB3 pisze:taki przebieg to piękna sprawa i dla mnie to byłaby duma pokazac kumuś licznik z nabitym takim przebiegiem, SB też jest dobry ale to już nie bedzie to. Ja żałuję że dopiero dobijam do 170tys
taktownie zobacz sobie jak chodzi mój silnik przy prawie 700 tys. km - praktycznie jak nowy.
Nikt nie dowierza, że to ma tyle nalatane - to jest powód do dumy - jak ludzie patrzą i się dziwią, że na jednym silniku auto ma tyle przejechane, uwierz mi (sprawdziłem na giełdzie samochodowej

Zwykły 1.6D ma poza tym swój specyficzny klekot, chodzi inaczej niż 1.6 TD.
źle mnie zrozumieliście. Moj silnik to już złom. Jeździł prawie 12 lat na oranżadce, do tego raz jechał 10 km bez wody i blok nie wyglada juz najlepiej, do tego w zimie musi stać w cieplym garazu zeby zapalic bo ma juz problemy przy 0 stopniach. Nie widziałem sensu kupowania drugiego takiego samego silnika skoro w planach jest zalozenie wspomagania, wymiana siedzien, dlatego szukalem dawcy zeby wszystko sobie przelozyc, a ze trafilo sie 1.6 td z silnikiem w fajnym stanie za śmieszne pieniądze to nie widzę sensu dumania czy warto wymieniać 1.6 d na 1.6 td bo 1.6 d inaczej chodzi i ma fajniejszy klekot jak 1.6 td :roll:
Silnik ze skrzynia, zawieszeniem wyjechał z czarnej i w następną sobotę wjeżdża do białej <ok>
Na zimę zdecydowałem się na taką wersję:
![Obrazek]()
Na zimę zdecydowałem się na taką wersję:
Ostatnio zmieniony 09 mar 2013, 19:39 przez taktownie, łącznie zmieniany 2 razy.
- mateuszz117
- Forum Audi 80
Ostatnio zmieniony 09 mar 2013, 19:42 przez taktownie, łącznie zmieniany 1 raz.