Kamilu nic dziwnego, że nie znalazłeś . Bo nie ma zwykłych żarówek które by świeciły na biało. Tylko technologia Ledy pozwala na kolorowe światełka. <ok> . Ogólnie świeci ładnie ten licznik, widać gdzieniegdzie punkty mniej oświetlone ale pomału może je zlikwidujesz. Bardzo fajnie <ok>Olszak pisze:zwykłych białych żarówek
[B3 1Y] Jesienna sesja str.1
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nie ma co się babrać w super fluxy. Paweł jest nienormalny to da radę, bo wreza zamiast 7 to ze 20 w te zegary ( ) ale jak chcesz to mieć porzadnie to są 3 drogi:
-folia do lamp naklejona na żarówki (nie mogą być mocniejsze niż 1.2W bo folia będzie czarna)
-Folia do lamp na tarcze zegarów od wewnątrz (dodatkowa, na te cienkie czerwone coś co jest ori)
-czerwone żarówki
-żarówki pomalowane motipem
-diody SMD
inaczej masz punktowo i beznadziejnie
[ Dodano: 2009-05-15, 11:43 ]
oj, nie zrwóciłem uwagi, że masz już białe to wszędzie odejimij folkię
jak masz już białe, to najlepiej będzie kupić żarówki 2W w oprawkach, świeci ślicznie, i koszty małe (około 2 zł za żarówkę)
-folia do lamp naklejona na żarówki (nie mogą być mocniejsze niż 1.2W bo folia będzie czarna)
-Folia do lamp na tarcze zegarów od wewnątrz (dodatkowa, na te cienkie czerwone coś co jest ori)
-czerwone żarówki
-żarówki pomalowane motipem
-diody SMD
inaczej masz punktowo i beznadziejnie
[ Dodano: 2009-05-15, 11:43 ]
oj, nie zrwóciłem uwagi, że masz już białe to wszędzie odejimij folkię
jak masz już białe, to najlepiej będzie kupić żarówki 2W w oprawkach, świeci ślicznie, i koszty małe (około 2 zł za żarówkę)
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Oj Gniado, Gniado, jak zapoda kolega Olszak żarówki 2W do zegarów z wydrapanym tym czerwonym czymś, to uzyska efekt rodem z Opla, a przecież to nie przystoi do Audi <ok>
Super fluxy są zajebioza, świecą rozproszonym strumieniem świetlnym i w dodatku bardzo jasno
Na pewno nie będe rezać 20 sztuk diod do zegarów, bo nie mam do tego cierpliwości <ok>
Zapakuje 7 sztuk i zobaczymy co z tego wyniknie :mrgreen:
Super fluxy są zajebioza, świecą rozproszonym strumieniem świetlnym i w dodatku bardzo jasno
Na pewno nie będe rezać 20 sztuk diod do zegarów, bo nie mam do tego cierpliwości <ok>
Zapakuje 7 sztuk i zobaczymy co z tego wyniknie :mrgreen:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Co do Big Bena to widze, że trudno Cie przekonać kolego Olszak :mrgreen:
Jakbyś miał okazje upolować obrotek VDO za rozsądną cene, to bierz bez zastanowienia
Zrezanie obrotka wydaje sie trudne, ale tak naprawde to prosta robota, a efekt świetny, uwierz mi, jak raz przejedziesz sie z obrotomierzem, to Big Bena już więcej nie będziesz chciał <ok>
P.S. A zegarek tak, czy inaczej sie wyleje :evil:
W zegarach VDO wyświetlacze zegarków lubią sie wylewać, ja mam ori żarówki 1,2W, a zegarek i tak jest lekko rozlany, pozatym przy wymianie żarówek na 2W, można w podświetleniu zegarka zostawić ori 1,2W <ok>
Jakbyś miał okazje upolować obrotek VDO za rozsądną cene, to bierz bez zastanowienia
Zrezanie obrotka wydaje sie trudne, ale tak naprawde to prosta robota, a efekt świetny, uwierz mi, jak raz przejedziesz sie z obrotomierzem, to Big Bena już więcej nie będziesz chciał <ok>
P.S. A zegarek tak, czy inaczej sie wyleje :evil:
W zegarach VDO wyświetlacze zegarków lubią sie wylewać, ja mam ori żarówki 1,2W, a zegarek i tak jest lekko rozlany, pozatym przy wymianie żarówek na 2W, można w podświetleniu zegarka zostawić ori 1,2W <ok>
Słuszne spostrzeżenie
PS: Jeszcze do zegarów wróce. Bo jak się je odkręci od spodu to jest pod nimi takie jakby coś przezroczystego, taki pryzmat który ma za zadanie rozpraszac światło. Czy jak wymieniacie żarówki to go zdejmujecie czy zostawiacie. Bo może to jest przyczyną że mi nie rozświetla równo.
PS: Jeszcze do zegarów wróce. Bo jak się je odkręci od spodu to jest pod nimi takie jakby coś przezroczystego, taki pryzmat który ma za zadanie rozpraszac światło. Czy jak wymieniacie żarówki to go zdejmujecie czy zostawiacie. Bo może to jest przyczyną że mi nie rozświetla równo.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: