Jak jestes indywidualista to trzeba było szukać Coupe, Cabrio, 80 16V, 80 quattro itp. a nie podstawową wersjęOofol pisze:Ale to wszystko ma na celu personalizację. Z tej racji iż 80'tek jeździ "kilka" po naszych inie tylko drogach a ja jestem indywidualistą to chcę się troszkę wyróżniać. choćby troszkę;)
Szrek by Oofol
-
- Forum Audi 80
Oofol mam kilka pytań do ciebie:
Czy te panele na głośniki robiłeś sam czy kupowałeś gotowce?
Czy głośniki są zamontowane do blachy drzwi czy tylko do tych panelików a panele do boczków?
Podobnie z głośnikami z tyłu.. czy montowałeś do blachy pod półką czy głośniki z maskownicami tylko do półki (płyty)?
Acha i zerwij ten paseczek co idzie dookoła auta albo doklej jeszcze dwa....
Pozdrawiam
Czy głośniki są zamontowane do blachy drzwi czy tylko do tych panelików a panele do boczków?
Podobnie z głośnikami z tyłu.. czy montowałeś do blachy pod półką czy głośniki z maskownicami tylko do półki (płyty)?
Pozdrawiam
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
1. Panele kupowałem (viewtopic.php?t=245)miszello pisze:Oofol mam kilka pytań do ciebie:
Pozdrawiam
2. Panele są przykręcone do boczków a do nich głośniki z maskownicami
3. Z tyłu nie jest tak jak by być powinno, a mianowicie powinno być tak:
blacha tylnej półki powinna być wygłuszona (np. matami bitunicznymi), na to powinny być przykręcone dystanse (mp z MDF'u) do nich głośniki i na to półka i maskownica, ale nie miałem na to czasu i głośniki są przykręcone bez wygłuszenia do samej półki (tej profilowanej płyty).
4. Pasek jest fabrycznie naklejony i jak go zerwę to z lakierem... A "Adonisa" mieć nie będę! :lol:
spoko wyglądają te boczki, a powiedz mi przykręcenie głośników tylko do paneli nie powoduje drgań całych boczków?
Ja u siebie wygłuszyłem tą blachę pod tylną półką i powiem ci że gra o wiele lepiej nawet na oryginalnych głośnikach. W przyszłości pójdą, tak jak mówisz, dystanse i większe głośniki do blachy a na półeczkę same maskownice (podobnie myślimy jeśli chodzi o nagłośnienie A80 )
Pozdrawiam
EDIT:
czy wycinałeś dziury w boczkach pod te głośniki?
Ja u siebie wygłuszyłem tą blachę pod tylną półką i powiem ci że gra o wiele lepiej nawet na oryginalnych głośnikach. W przyszłości pójdą, tak jak mówisz, dystanse i większe głośniki do blachy a na półeczkę same maskownice (podobnie myślimy jeśli chodzi o nagłośnienie A80 )
Pozdrawiam
EDIT:
- Rafalski82
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie boczki przez to nie drgają. Są dobrze przykręcone (OOOO zadbało o to:) JA też chcę wygłuszyć blachę ale to w przyszłym roku. Mam jeszcze mały pomysł na basss ale o tym jak już zrobię;)miszello pisze:spoko wyglądają te boczki, a powiedz mi przykręcenie głośników tylko do paneli nie powoduje drgań całych boczków?
Pozdrawiam
EDIT:
[ Dodano: 2007-01-03, 19:06 ]
Ale te foto które Doc umieścił jet tylko przykładowe te drzwi wcale nie przedstaiwają drzwi 80'tki! W tym miejscu w naszych autach nie ma blachy!!!Rafalski82 pisze:Teraz o wiele lepiej z tymi maskownicami, ja też nie długo się będe bawił z tymi panelami tylko że ja mam zamiar zrobić tak jak Doc ma, głośnik do drzwi przykręcić a i maskownice też zwykłe.
Orientujecie się czy są różne kolory maskownic?
[ Dodano: 2007-01-09, 17:38 ]
Tak wygląda teraz moja Niunia czarnym OOOO.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
niom:-) Znajoma której mąż ściąga auta 2-3 letnie pytała się czy ma 6 czy 3 lata!? hhh
[ Dodano: 2007-02-15, 18:18 ]
W mojej Niuni nastąpiła kolejna modyfikacja. W związku z tym że nadszedł okres narciarski a mi deska i narty ciężko mieszczą się w aucie zrobiłem "przelotowy" podłokietnik. Co i jak pokażę niedługo. Klecę właśnie małe fotostory:-)
[ Dodano: 2007-03-03, 16:27 ]
A oto fotki nowych modów:
1. "przelotowy podłokietnik" co prawda jeszcze nie wykończony bo muszę krawędzie blachy obić i bak wyłożyć pianką ale na razie zimnoooo
2. W konsolę środkową w miejsce półki na papierosy wstawiłem zegar z termometrem (zmieniłem podświetlenie na pasujące" ale o tym jeszcze dam znać.
[ Dodano: 2007-03-03, 16:33 ]
1termometr
[ Dodano: 2007-02-15, 18:18 ]
W mojej Niuni nastąpiła kolejna modyfikacja. W związku z tym że nadszedł okres narciarski a mi deska i narty ciężko mieszczą się w aucie zrobiłem "przelotowy" podłokietnik. Co i jak pokażę niedługo. Klecę właśnie małe fotostory:-)
[ Dodano: 2007-03-03, 16:27 ]
A oto fotki nowych modów:
1. "przelotowy podłokietnik" co prawda jeszcze nie wykończony bo muszę krawędzie blachy obić i bak wyłożyć pianką ale na razie zimnoooo
2. W konsolę środkową w miejsce półki na papierosy wstawiłem zegar z termometrem (zmieniłem podświetlenie na pasujące" ale o tym jeszcze dam znać.
[ Dodano: 2007-03-03, 16:33 ]
1termometr