Dawno mnie tutaj nie było a w aucie sporo się działo. Ostatnio drażniło mnie parę bzdur, które mu dolegały i postanowiłem to zrobić
a więc tak, w zawieszeniu zostało wymienione:
-Nowe poduszki amortyzatorów przód z łożyskami (Lemforder)
-Nowe łączniki stabilizatora (Lemforder)
-Nowe gumy stabilizatora
-Końcówki drążka kierowniczego (Lemforder)
-Wymiana śrub od sworznia wachacza i od geometrii (ori Audi)
-Nowe tarcze hamulcowe + klocki (Mikoda,Ferodo)
+ oczywiście zbieżność
a w silniku:
-Nowa uszczelka pokrywy zaworów (Elring)
-Wyjęty i wyczyszczony kolektor wydechowy + nowe uszczelki
-Nowe szklanki
Ogólnie auto jest.. nie do poznania :shock: Trochę to kasy kosztowało, ale efekt jest niesamowity <ok> Zawieszenie pracuje bardzo cicho i fajnie tłumi, przestał nadmiernie kopcić, ale i tak w planach jest już większy intercooler
PS. I weź tu sprzedaj samochód, który mechanicznie jest w stanie wręcz idealnym :roll: Jak patrze na ceny tych samochodów to płakać się chce.
[Audi B4 1Z] 100% seria by Niemy
Dokładnie; a jak przyjedzie kupujący to usłyszysz tam ryska, tu wgniotka i panie opuść pan ze 2-3 tys, boi przeciez to stare. :roll: To jacy czasem ludzie przyjeżdzają po auta to parodia :mrgreen: Czepiają się wszystkiego; a przeciez po nowe nie przyjechaliNiemy88 pisze:PS. I weź tu sprzedaj samochód, który mechanicznie jest w stanie wręcz idealnym Jak patrze na ceny tych samochodów to płakać się chce.
Trzymaj, dbaj i ogarniaj na bieżąco, bo szkoda tego auta sprzedawać. Kojarze Twoje auto z tablicy; jakiś czas temu stało w dosyć sympatycznej kasie, ale oczywiście zależy dla kogo, bo przeciez cena rynkowa jest za ładne tdi wg niektórych to max 5-5,5tyś. Oczywiście mowa tu o aucie ogarniętym; z najlepiej nowymi oponami i koniecznie na pierburgu, bo jak bosch to spokojnie 4-4,5, tyś ; bo przecież to złe :mrgreen:
Troche się rozpisałem, ale mam nadzieje, że nie będziesz miał mi za złe, że robie Ci syf w temacie :mrgreen:
Pozdro