Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] -60/-40 Projekt "Orange Black" Oklejo

Prezentacja w/w od 1991 do 1996.
Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 29 maja 2013, 19:58

Na planecie ZIEMIA mało znajdzie się ludzi, którym spodoba się Twoje auto. Podejście i umiejętności masz na dobrym poziomie, ale gust niesamowicie nietypowy i na pewno nie zapoczątkujesz tym nowego trendu. Dziwię się, że nie jeździsz BMW e30 z przodem od e36.

Awatar użytkownika
Rybson91
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Rybson91 » 29 maja 2013, 20:30

ode mnie ogromny szacunek za nakład włożonej pracy, talent i umiejętności - robota w pełni profesjonalna aczkolwiek kolorystycznie ni w ząb według mnie to nie pasuje - moim zdaniem black&white by się lepiej prezentowało

Awatar użytkownika
P_F
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: P_F » 29 maja 2013, 21:58

gratuluje odwalenia kawałka dobrej roboty, jednak do mnie to nie przemawia
ważne, że Tobie się podoba
od siebie dodam tylko tyle, że jeśli chodzi o moje zdanie to ja bym zostawił w kolorze pomarańczy sam dach, reszta na czarno, obojętnie czy na błysk czy na mat
aczkolwiek jakbyś tego nie zrobił z tym kolorem wyróżniać się będziesz zawsze
powodzenia w dalszych modach

Awatar użytkownika
LoveShakerz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LoveShakerz » 30 maja 2013, 12:48

Ostatnia wypowiedź ma sens fakt sam dach mógłby być ciekawy tylko wtedy musiałbym usunąć pomarańczowe słupki pomaranczowy musiałby zostać tylko do miejsca rowków co do czarnej maski klapy i wlewu paliwA nie mam nic przeciwko takie przeróbki to nie jest droga sprawa a ogólnie to myślę nad felami minimum 17tki.

Awatar użytkownika
P_F
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: P_F » 30 maja 2013, 13:58

możesz najpierw zostawić ze słupkami i zobaczyć jak to będzie wyglądać
nikt w sumie nie robi dachu ze słupkami, mógłby być to jakiś wyjątek, a może akurat by Ci się spodobało i byś zostawił
odnośnie felunku to uważam, że do 80 17" to minimum :) i w sumie optymal, można "normalnie" jeździć po naszych drogach

Awatar użytkownika
Maszu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maszu » 30 maja 2013, 14:04

jezeli uzywales tylko i wylacznie tych drewnianych rakli to juz widze jak jest przy zakonczeniach ;-) bez waskich rakli oracala albo 3m sie nie obejdzie. do tego powiedz mi prosze jak odprężałeś folie? ile czasu? czy uszczelki wyjmowales albo podwazales aby podkleic tam folie, czy poprostu odcinales przy krawedzi?

aprops roboty, sam zajmuje sie takimi rzeczami na codzien, rozne rozniste rzeczy i pomysly klientow juz widzialem, rozne tez juz robilem tak wiec wyglad tego nie robi na mnie żadnego wrazenia. Tobie ma sie auto podobac nie innym, jednak w tym momencie, no coz... ;-)

gratki za prace, sam wiem ile sie trzeba namachac, nadgarstki w pewnym momencie wysiadaja :mrgreen: :mrgreen:
kleiles na sucho czy jakiegos wspomagacza uzyles? miales czas wiec mogles to sobie rozciagnac w czasie... nawin troszke od stronyc technicznej jak to robiles bom ciekaw. no i szczerze watpie ze udalo Ci sie calosc samemu okleic. tak miedzy bogiem a prawda to nie okleja ten co rakla macha a ten co wlasciwie folie naciaga i uklada. ;-)

cheers <piwo>

Awatar użytkownika
Metal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Metal » 31 maja 2013, 10:38

To już lepiej oklej całe na pomarańczowo ;-) za wykonaną prace +5 za efekt koncowy niestety 2 ale ważne,że Tobie się podoba.

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 31 maja 2013, 22:59

No no gratuluje odwagi <ok> sam zacząłem się bawić folią ale na razie to tylko listwy na drzwiach i zderzaki. LoveShakerz, a nie myślałeś żeby zapodać na samochodzie czarny mat folię :?: :idea:

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 01 cze 2013, 10:58

:arrow: wiedziałem że gdzieś już to widziałem

Obrazek

..:Krzychu:..
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 90 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: ..:Krzychu:.. » 01 cze 2013, 12:52

Jak dla mnie okropność :P No ale to Twoje auto :-P

Awatar użytkownika
Marker
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marker » 01 cze 2013, 14:14

Z takimi światłami to byś długo za mną nie jechał. <mur>

Awatar użytkownika
taktownie
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: taktownie » 01 cze 2013, 23:28

no na golfie to jeszcze można to znieść..................

Awatar użytkownika
LoveShakerz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LoveShakerz » 02 cze 2013, 01:27

ysiul, Myślałem o czarnym macie ale jak zobaczylem foto 80tki całej w macie to zrezygnowałem bo wyglądała jakby kolor jej wyblakl prawda jest taka ze ta wersja audiczki najladniej prezentuje się w polysku

Maszu; uzywalem tylko tych drewnianych rakli folię docinalem do uszczelek jeśli chodzi o dach te plastikowe które są nad drzwiami zostawiłem na aucie bo nawet nie chciałem juz ich demontowac zamiast tych cienszych rakli użyłem paznokci i wyszło tak jak chciałem fotki wrzuce juz jutro jak usiade do kompa. Od strony technicznej to wyglądało to tak: w przypadku wgniotki np. Na masce matowilem w tym miejscu lakier nalozylem szpachel przytarlem i wygladzilem nastepnie całą maskę :evil: umylem oczyszczaczem parowym z detergentem w moim przypadku byl to płyn do szyb bo nie zawiera on w sobie woskow i innych efektów smalcu potem całą powierzchnię przygotowałem do położenia warstwy lakieru by folia miała się czego trzymać po czym odtluscilem i polozylem lakier jak już lakier był wyschnięty zerwalem maskowanie i przymierzylem i przyciąłem folię na odpowiednią długość zdjąłem folię ponownie odtluscilem dla wszystkiego psiknalem kilka razy płynem do szyb i naklejałem folię wraz z bratem zaczynałem od środka wygladzajac ku krawedziom podgrzewalem folię suszarka do włosów o mocy 2000 watt i wyszło ;d nie było łatwo zwłaszcza w okolicach jej załamania 90 stopni w okolicach grilla. Fotki tak jak napisałem wyżej jutro będą napewno

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 02 cze 2013, 07:58

Obrazek

Wg. mnie Audi 80 nie nadaje się do takich "modów". Obecnie wygląda jak żywcem wyjęte z garażu NFS Underground.

Sorry ale mnie byłoby wstyd pojechać tym gdziekolwiek.. z kimkolwiek.. Mam nadzieję, że nie robiłeś tego projektu na poważnie a chciałeś uzyskać karykaturę JDM. Nie wiem jakie pieniądze włożyłeś w samochód ale odpuszczając sobie połowę "modyfikacji" i przeznaczając tę część na oryginalne reflektory oraz zderzak coupe/cabrio uzyskałbyś ciekawszy efekt. A tak znaczna część komentarzy w tym wątku powoduje, że walczysz z ludzkim odczuciem smaku, które jest na bakier z twoim.
Na forum są miłośnicy marki Audi a swoim projektem dałeś im ewidentnie w policzek robią folklor i dożynki z auta, które ma już swoje lata, jednak jest ponadczasowe i można z niego wykrzesać kolejną młodość, jeżeli podejdzie się do tego z głową.

Awatar użytkownika
LoveShakerz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LoveShakerz » 02 cze 2013, 12:14

Tak jak Obiecałem - Oto pierwsze foto:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

tutaj już nie jest tak idealnie ale jest zrobione w miare dobrze ;D przebicia lakieru nie ma ;)

Obrazek

A tutaj tak jak pisałem wyżej przycięta folia do uszczelki platikowej umiejscowionej nad drzwiami:

Obrazek

no i przedni słupek ;D

Obrazek

Sorki za jakość fotek jeśli dla niektórych bedą niezbyt czytelne ale fotki robione telefonem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B4.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl