80 B4 2.8E V6 q :)
- Przemecior
- Forum Audi 80
Mam namiar na bude i silnik juz. Tylko powiedzcie mi jakie sprezanie powinien mieć AAH?
Bo od jednych słyszałem ze miedzy 13-16 bar a od innych ze w okolicach 12 bar.
I czy ewentualnie do budy bez quattro da sie wrzucić quattro? Bo podobno w budzie bez q są miejsca na montaż q.
Jeszcze bede musiał dokładnie sprawdzic swoja bude czy na pewno jest przekoszona czy jest dobra.
Jesli buda okaże sie dobra to od następnego miesiąca zaczynam gromadzić części . Jak wrócę do domu to wrzucę kartkę co jest do wymiany ... A jest tego sporo xD
[ Dodano: 2015-12-26, 14:20 ]
Tak jak obiecałem.... wstawiam kartę z przeglądu auta i częściami do wymiany
Chyba zgłoszę auto do " Samochód marzeń kup i zrób " Tylko zastanawiam się czy oni są cudotwórcami i ożywiają trupy?
Bo od jednych słyszałem ze miedzy 13-16 bar a od innych ze w okolicach 12 bar.
I czy ewentualnie do budy bez quattro da sie wrzucić quattro? Bo podobno w budzie bez q są miejsca na montaż q.
Jeszcze bede musiał dokładnie sprawdzic swoja bude czy na pewno jest przekoszona czy jest dobra.
Jesli buda okaże sie dobra to od następnego miesiąca zaczynam gromadzić części . Jak wrócę do domu to wrzucę kartkę co jest do wymiany ... A jest tego sporo xD
[ Dodano: 2015-12-26, 14:20 ]
Tak jak obiecałem.... wstawiam kartę z przeglądu auta i częściami do wymiany
Chyba zgłoszę auto do " Samochód marzeń kup i zrób " Tylko zastanawiam się czy oni są cudotwórcami i ożywiają trupy?
- Przemecior
- Forum Audi 80
Powiedział bym, że ze szrotu ale nie chcę obrażać aut na szrocie
Poprzednik w aucie nie wymienił dosłownie nic..... Zależało mi tylko na quattro Z tego względu, że wiem, że w tym aucie napędy i skrzynia są w mega stanie.
Tak sobie liczyłem, że wyrobię się w 10 koła i w rok czasu..... teraz już wiem, że nie ma szans xD
[ Dodano: 2016-01-27, 10:11 ]
Powolutku zaczynamy.
Na pierwszy ogień idzie silnik który zawita u mnie na początku lutego. Później zajmę się sprowadzaniem elementów zawieszenia i olejów do napędów i skrzyni.
A jak przyjdzie lato to zacznie sie powoli reanimacja blacharsko lakiernicza.
Do tego w lutym oddam dwa przednie fotele do obszycia i boczki do podklejenia.
Poprzednik w aucie nie wymienił dosłownie nic..... Zależało mi tylko na quattro Z tego względu, że wiem, że w tym aucie napędy i skrzynia są w mega stanie.
Tak sobie liczyłem, że wyrobię się w 10 koła i w rok czasu..... teraz już wiem, że nie ma szans xD
[ Dodano: 2016-01-27, 10:11 ]
Powolutku zaczynamy.
Na pierwszy ogień idzie silnik który zawita u mnie na początku lutego. Później zajmę się sprowadzaniem elementów zawieszenia i olejów do napędów i skrzyni.
A jak przyjdzie lato to zacznie sie powoli reanimacja blacharsko lakiernicza.
Do tego w lutym oddam dwa przednie fotele do obszycia i boczki do podklejenia.
- Przemecior
- Forum Audi 80
Plany ambitne..... pytanie jak wyjdzie z realizacją ( a raczej kiedy i za ile $ skończę to robić )
Co do cen jeszcze nie wiem bo się nie orientowałem. U mnie do obszycia są jedynie boczne panele. W następnym tygodniu albo jeszcze w tym pojadę je oddać do obszycia i wymiany gąbek na nowe to dam Ci znać
Prawdopodobnie auto wyjedzie na początku 2K17
[ Dodano: 2016-01-31, 22:13 ]
# Poszukuję zdjęć "clean look" w audi 80 B4 V6 .
I czy robił ktoś coś takiego u siebie bądź czy na forum jest projekt z wyczyszczoną komorą ?
Co do cen jeszcze nie wiem bo się nie orientowałem. U mnie do obszycia są jedynie boczne panele. W następnym tygodniu albo jeszcze w tym pojadę je oddać do obszycia i wymiany gąbek na nowe to dam Ci znać
Prawdopodobnie auto wyjedzie na początku 2K17
[ Dodano: 2016-01-31, 22:13 ]
# Poszukuję zdjęć "clean look" w audi 80 B4 V6 .
I czy robił ktoś coś takiego u siebie bądź czy na forum jest projekt z wyczyszczoną komorą ?
- Przemecior
- Forum Audi 80
Daj sobie spokój z clean'em i takimi bzdurami. Doprowadź auto do oryginału, ogarnij pod maską, żeby było seryjnie, ale czysto i schludnie bez większych ingerencji. Ogarnij zawieszenie i wszystkie mechaniczne sprawy. Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to też wróć do oryginału, kup zespolone lampy i zderzak lub listwy zderzaka z kierunkami i halogenami jak powinno być, wypoleruj lakier i już wóz będzie zupełnie inny. Dopiero wtedy zabierz się za jakiekolwiek modyfikacje.
Nie odbieraj tego źle, po prostu radzę CI z doświadczenia.
<ok>kuba411vm pisze:Daj sobie spokój z clean'em i takimi bzdurami. Doprowadź auto do oryginału, ogarnij pod maską, żeby było seryjnie, ale czysto i schludnie bez większych ingerencji. Ogarnij zawieszenie i wszystkie mechaniczne sprawy. Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to też wróć do oryginału, kup zespolone lampy i zderzak lub listwy zderzaka z kierunkami i halogenami jak powinno być, wypoleruj lakier i już wóz będzie zupełnie inny. Dopiero wtedy zabierz się za jakiekolwiek modyfikacje.
- Przemecior
- Forum Audi 80
- Przemecior
- Forum Audi 80